پرسون از نقض اصل 30 قانون اساسی گزارش می‌دهد؛

آموزش و پرورش مجانی با اشانتیون شهریه/ کمک‌های اجباری در مدارس دولتی

به جز وجه نقدی که از دانش‌آموزان تحت عنوان کمک به مدرسه دریافت می‌شود حتی ابتدایی‌ترین امکانات آموزشی همانند برگ A4، پوشه و گیره و... نیز باید توسط خود اولیا دانش‌آموزان تهیه شود و این تخلفات کاملا با اصل 30 قانون اساسی منافات دارد، ولی کو گوش شنوا!.

تصویر آموزش و پرورش مجانی با اشانتیون شهریه/ کمک‌های اجباری در مدارس دولتی

به گزارش سایت خبری پرسون، اصل 30 قانون اساسی می‌گوید: «دولت موظف است وسائل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسائل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفائی کشور به طور رایگان گسترش دهد».

اما به نظر می‌رسد این اصل مهم رسما توسط وزارت آموزش و پرورش و در سطوح پایین‌تر توسط ادارات کل آموزش و پرورش و مدارس دولتی نادیده گرفته می‌شود.

در سال‌های اخیر آموزش و پرورش با کسری بودجه بسیار بالایی برخوردار بوده است، اما این موضوع هرگز نمی‌تواند ناقض اصل 30 قانون اساسی کشور شود.

این روزها ایام ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس برای سال تحصیلی آینده است، ولی بر خلاف گفته‌ها و ادعای مسئولان وزارت آموزش و پرورش و مدیران کل مبنی بر غیرقانونی بودن دریافت هرگونه وجه نقد از دانش‌آموزان در مدارس دولتی، به عینه دیده می‌شود در هر پایه‌ای مبلغی به اجبار تحت عنوان «کمک به مدرسه» از اولیا دانش‌آموزان اخذ می‌گردد که تخطی از پرداخت مبلغ تعیین شده از سوی اولیا دانش‌آموز پروسه ثبت نام وی را با مشکل روبرو خواهد ساخت.

با این وجود جالب اینجاست که به جز وجه نقدی که از دانش‌آموزان تحت عنوان کمک به مدرسه دریافت می‌شود حتی ابتدایی‌ترین امکانات آموزشی همانند برگ A4، پوشه و گیره و... نیز باید توسط خود اولیا دانش‌آموزان تهیه شود و این تخلفات کاملا با اصل 30 قانون اساسی منافات دارد، ولی کو گوش شنوا!!.

علیرغم اعتراض اولیا، گزارش‌های مردمی و... بازهم بسیاری از مدیران کل آموزش و پرورش دریافت وجه نقد از دانش آموزان در زمان ثبت نام را یا رد می‌کنند یا آن را تخلف عنوان می‌دارند ولی جالب اینجاست که مدیران مدارس نیز اعلام می‌دارند که وزارت آموزش و پرورش بودجه‌ خاصی برای سال تحصیلی دانش‌آموزان در نظر نمی‌گیرد و همین امر آنها را مجبور به دریافت وجه نقد از اولیا دانش آموزان می‌کند.

یکی از مدیران مدارس ابتدایی شهر سنندج که نامش فاش شود در گفتگو با خبرنگار پرسون گفت: متاسفانه برای تامین هزینه‌های جاری دانش آموزان در سال تحصیلی مجبور به دریافت وجه نقد در هنگام ثبت نام از اولیا دانش آموزان هستیم و خود ما هم از این وضعیت ناراحت هستیم زیرا در این ایام سخت اقتصادی پرداخت این مبالغ برای اکثر خانواده‌ها سخت است.

یکی از مدیران مدارس ابتدایی شهر سنندج که نامش فاش شود در گفتگو با خبرنگار پرسون گفت: متاسفانه برای تامین هزینه‌های جاری دانش آموزان در سال تحصیلی مجبور به دریافت وجه نقد در هنگام ثبت نام از اولیا دانش آموزان هستیم و خود ما هم از این وضعیت ناراحت هستیم زیرا در این ایام سخت اقتصادی پرداخت این مبالغ برای اکثر خانواده‌ها سخت است.

این مدیر دبستان بیان کرد: برخی از والدین که واقعا توانایی پرداخت این وجه را در هنگام ثبت نام ندارند به ما اعتراض می‌کنند و ما را مقصر می دانند ولی باید به دنبال مقصر اصلی باشند.

وی اظهار داشت: در این بین مسئولان آموزش و پرورش نیز به گونه‌ای توپ را در زمین مدیران مدارس می‌اندازند به طوری که در مصاحبه‌های خود اعلام می‌کنند که دریافت وجه نقد از دانش آموزان در مدارس دولتی «تخلف محرز» است و والدین دانش آموزان این تخلفات را گزارش دهند! حال سئوال بنده از مسئولان محترم در آموزش و پرورش این است که مبلغ سرانه برای یک سال تحصیلی دانش آموزان در کشور و در استانی همانند کردستان چقدر است؟! آیا در سال‌های اخیر این سرانه کاهش محسوسی نداشته است؟!، یعنی اینکه بودجه های آموزش و پرورش عملا صرف دیگر حوزه‌ها می‌گردد.

با این حال رشید قربانی؛ مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان در گفتگو با خبرنگار پرسون اعلام کرد: طبق بخش‌نامه و دستورالعمل‌های موجود هیچ مرکز آموزشی دولتی حق دریافت وجه تحت عنوان «کمک به مدرسه» را از والدین دانش آموزان ندارد و در صورت مشاهده چنین مواردی با این مدیران و مسئولان این مراکز به شدت برخورد خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان گفت: بنابراین از والدین درخواست داریم که در صورت مشاهده هرگونه تخلف مراتب را به آموزش و پرورش ناحیه خود اطلاع دهند.

البته قربانی استثنایی نیز در این باره قائل شده و بیان کرد: البته این قانون در مورد مدارس «هیات امنایی»، « شاهد» و.. صدق نمی‌کند و این آموزشگاه‌ها تابعه قوانین داخلی خود هستند.

محمدعثمان والدین یکی از دانش‌ آموزان در حاشیه ثبت نام فرزند خود در یکی از مدارس شهر سنندج در گفتگو با خبرنگار پرسون عنوان کرد: برای ثبت‌نام دانش آموز خود در سال تحصیلی جدید باید حتما پولی که آن را کمک به مدرسه نام نهاده‌اند را پرداخت کنیم که اگر این کار را انجام ندهیم خبری از ثبت نام فرزندانمان نخواهد بود.

وی گفت: بنده سه فرزند دانش آموز دارم و خودمم هم کارگر فصلی هستیم، تامین این مبلغ در این روزها که بنده و بسیاری از کارگران بیکار هستند کاری سخت و حتی غیرممکن است، در اعتراض به مدیر مربوطه ایشان می‌گوید بروید از کمیته امداد نامه بیاورید، امثال بنده که مددجو نیستیم باید چکار کنیم؟!

بسیار دیگری از والدین دانش آموزان نسبت به پرداخت این مبالغ و سکوت معنادار مسئولان آموزش و پرورش به شدت گله‌مند هستند ولی هیچ راهکاری برای این دانش آموزان تعریف نشده است.

در چند سال اخیر مدیران مدارس برای هر پایه تحصیلی یک مبلغ مشخص را برای ثبت نام در مدرس تعیین کرده‌اند. این مبلغ براساس پایه متغییر است یعنی مبلغ پرداختی پایه پنجم دبستان از پایه سوم دبستان بیشتر است و...

با این وجود بسیاری از مسئولان و متولیان آموزش و پرورش این واقعیت و تخلف بارز را منکر می‌شوند و با گفتار و مصاحبه‌های خود عملا مدیران دبستان و والدین را در مقابل همدیگر قرار می‌دهند.

گزارش: آیین مهر ـ استان کردستان

310516

سازمان آگهی های پرسون