به گزارش سایت خبری پرسون از اصفهان، رئیس اداره فرهنگی اجتماعی شهرداری منطقه 9 اصفهان با اعلام این خبر اظهار داشت: ارمغان ناخواسته زندگی مدرن برای بشر، پدیدهای است که پیامد تولید محصولات گوناگون در کشورهای توسعهیافته و صادرات آنها به کشورهای توسعهنیافته است و در نتیجه، باقی ماندن محصولاتی که عمدتاً عمر آنها پایان یافته هزینه بیشتری از تولید آن دارد که یکی از انواع این پسماندها، ضایعات حاصل از دستگاههای الکتریکی و الکترونیکی است.
محمد نصری افزود: پسماندهای الکترونیکی معمولاً بدون استفاده در طبیعت رها میشود و آلودگی زیست محیطی زیادی به بار میآورد.
وی ادامه داد: براساس تشکیل اتاق فکری در همین راستا، مقرر شد برنامهای برگزار کنیم تا شهروندان متوجه شوند که پسماند الکترونیکی نباید در طبیعت رها شود چون قابل بازیافت نیست و طبق استانداردهای بینالمللی باید در کورههای زبالهسوز سوزانده و سپس دفن شود.
وی تصریح کرد: کودکان و نوجوانان در فراخوان جشنواره ساخت ربات و سازههای کاربردی و تزئینی با ضایعات الکترونیکی "تنها یه زمین داریم" با لزوم تفکیک ضایعات الکترونیکی از سایر پسماندها آشنا میشوند.
رئیس اداره فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری منطقه 9 اصفهان با اشاره به استقبال خوب از این جشنواره از سوی شهروندان گفت: شهروندان باید با استفاده از پسماندهای الکترونیکی اقدام به ساخت ربات یا کاردستیهای دیگر کرده و آن را تا 10 تیرماه به فرهنگسرای موعود واقع در خیابان آتشگاه، خیابان سردار شهید مظاهری تحویل دهند که پس از داوری به آثار برگزیده جوایزی اهدا میشود.
نصری با بیان اینکه شرکت در این جشنواره تنها مختص به ساکنان منطقه 9 نیست و تمام شهروندان اصفهانی و حتی سایر شهرهای استانها میتوانند در آن شرکت کنند،: شرکت در جشنواره محدودیت سنی خاصی هم ندارد. استفاده از قطعات افزود: الکترونیکی و خلاقیت در ساخت دستسازهها از جمله معیارهای انتخاب آثار برگزیده است.
وی باتریهای مصرفشده را بیشترین پسماند الکترونیکی موجود در منازل دانست و خاطرنشان کرد: پسماند باتریها برای طبیعت بسیار خطرناک است و چرخه بازگشت باتریها به طبیعت نیز بسیار به محیط زیست زیان میرساند، بنابراین امیدوارم با برگزاری این جشنواره بتوانیم فرهنگ جداسازی این نوع پسماند و سایر پسماندهای الکترونیکی را در میان شهروندان زنده کنیم.