قدمت کهن فتیر خراسان شمالی

فتیر خراسان شمالی قدمتی به بلندای یک قرن دارد.
تصویر قدمت کهن فتیر خراسان شمالی

به گزارش سایت خبری پرسون از خراسان شمالی، این روزها در بجنورد درست کردن فتیر شغل محسوب میشود و از هر خیابان که عبور کنید چشمتان به فتیر پزی دوخته می شود.

وچه عطر زیبایی دارد فتیر بجنوردی

زنان و مردان کمر همت بسته اند و با هنر فتیر پزی اشتغال زایی خوبی ایجاد کرده اند.

مواد لازم

1 و 1/2 کیلو آرد

1/2 کیلو و یا بیشتر یاکمتر شکر به میزان دلخواه

2-3 لیوان شیر

1 لیوان سرخالی روغن مایع

1 بسته پودر خمیر مایه

کمی زردچوبه

کمی سیاه دانه دلخواه

مراحل

آرد را الک کنیدو درون ظرف گود بریزید.

وسطش را گود کرده، شیر را کمی گرم کنید کمی از شیر را درون لیوان بریزید در ادامه پودر خمیرمایه، کمی نمک و کمی شکر اضافه کنید درب ظرف را برای چند دقیقه ببندید تا روی شیر حالت کف آلود پیدا کند، شکر را درون قابلمه شیر حل کنید ، زردچوبه و روغن را اضافه کرده ودرون گودی آرد بریزید حال لیوان شیر حاوی خمیر مایه را هم اضافه کرده و خمیر را هم بزنید اگه آرد کم بود بصورت کم کم مقداری آرد را به آن بیفزایید تا خمیر سفت باشد.

سلفون را روی ظرف بکشید و پتو بیندازید تا به مدت یک ساعت خمیر ور بیاید ، کم کم چانه بگیرید یعنی حدودا شش یا هفت قسمتش کنید و گردش کنید

با وردنه خمیر هارا بصورت دایره بازکنید و با چنگال روی خمیر پهن شده بزنید تا هنگام پخته شدن درون فتیر ها زود پخته شود بعد از آن که خمیر ها آماده شد درون فر قرار داده و با حرارت 160تا170درجه گرم به مدت بیست دقیقه زمانی که به رنگ قهوه ای در آمد از فر خارج کنید.

حال فتیر آماده سرو شدن است. نوش جان

304640