به گزارش سایت خبری پرسون، زمزمه ای که در فضای مجازی پیچیده است از سوی یک رسانه اصولگرا تبدیل به خبر شد. خبرگزاری فارس در یک خبر از پایان یافتن بررسی صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری در شورای نگهبان و ارسال اسامی نامزدهای نهایی به وزارت کشور خبر داد.
این خبرگزاری به نقل از از منابع مطلع مدعی شد که صلاحیت علی لاریجانی، محمود احمدی نژاد و اسحاق جهانگیری مورد تایید قرار نگرفته است. به نوشته این خبرگزاری نتایج نهایی نشان می دهد شورای نگهبان در روند بررسی صلاحیتها، پرونده و سوابق افراد را بدون توجه به موقعیت و جایگاه آنها، مد نظر قرار داده و قانون را فدای مصلحت اندیشی نکرده است.
از شب گذشته خبری در فضای مجازی در حال چرخش است که صلاحیت هفت نامزد برای سال 1400 احراز شده است ابراهیم رئیسی رئیس کنونی قوه قضائیه، سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی نماینده فریمان و نایب رئیس کنونی مجلس، علی رضا زاکانی رئیس مرکز پژوهش های مجلس، سعید جلیلی دبیر پیشین شورای امنیت ملی،محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی و محسن مهر علیزاده رئیس سازمان تربیت بدنی در دولت سید محمد خاتمی نامزدهای احراز صلاحیت شده عنوان می شوند.از میان نامزدهای موجود عبدالناصر همتی با اعضای شورای نگهبان دیدار داشته است و درباره برنامه های خود توضیح داده و به رفع ابهام پرداخته است.
چهره های مطرح رد صلاحیت شده
اگر خبر فارس درست باشد علی لاریجانی رئیس پیشین مجلس،اسحاق جهانگیری معاون اول دولت،مسعود پزشکیان وزیر پیشین بهداشت و نایب رئیس سابق مجلس،محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سعید محمد فرمانده پیشین قرارگاه خاتم انبیا در جمع تایید صلاحیت شدگان قرار ندارند. حسین دهقان نیز گرچه قبل از اعلام اسامی انصراف داده است اما با این فهرست می توان نتیجه گرفت که نامش در جمع احراز شدگان صلاحیت نبوده است.
نکات فهرست احتمالی تایید صلاحیت ها
در جمع نامزدهای تایید صلاحیت علی رضا زاکانی، عبدالناصر همتی و قاضی زاده هاشمی اولین بار است که به فینال رقابت ها راه یافته اند. زاکانی در سال 92 نامزد شد اما احراز صلاحیت نشد قاضی زاده هاشمی و همتی برای اولین بار بخت خود را آزموده اند.
محسن مهرعلیزاده در سال 84 نیز نامزد ریاست جمهوری شد. صلاحیت او ابتدا احراز نشد و در ادامه پس از نامه رئیس وقت مجلس با حکم حکومتی تایید صلاحیت گرفت و وارد فاز رقابت شد.
جلیلی و رئیسی هر کدام یک بار با روحانی رقابت کرده اند و شکست خورده اند. محسن رضایی نیز در سال های 84،88،92 وارد گود انتخابات شده است.نامزدی او برای این دوره موجب شد او رکوددار ثبت نام در انتخابات شود.
یک گرایش 5 نامزد یک گرایش؟
اصولگرایان در این دور از انتخابات 5 نامزد دارند که هر کدام خاستگاه متفاوتی دارند زاکانی از جمعیت رهپویان است. رضایی در قالب جبهه ایستادگی حرکت می کند. قاضی زاده به جبهه پایداری نزدیک است و رئیسی از سوی جبهه جدید تاسیسی با نام جبهه انقلاب حمایت می شود.
از سوی دیگر عبدالناصر همتی گرچه اعلام کرده مستقل امده اما به جهت سیاسی به جریان تکنوکرات اصلاح طلب نزدیکتر است محسن مهر علیزاده نیز خود در زمره اصلاح طلبان قرار می دهد.