به گزارش سایت خبری پرسون از همدان، آرتین کمالی مدیر کل پزشکی قانونی استان همدان در خصوص جان باختن زن کبودرآهنگی بر اثر مسمومیت با قرص برنج گفت: زنی 24 ساله دیروز در شهرستان کبودرآهنگ بر اثر بی احتیاطی با قرص برنج مسموم و پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 26 نفر شامل 6 زن و 20 مرد بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان باختند، افزود: آلومینیوم فسفید که از آن برای ضدعفونی و حفاظت از دانههای غلاتی همچون برنج استفاده میشود با نامهای تجاری همچون کویکفوس، سلفوس و در ایران با نام قرص برنج میتوان آن را یافت، سمی بسیار مهلک است بهویژه هنگامی که آن را از ظرف تازه باز شده آن مصرف کنند و مرگ آن بر اثر شوک عمیق، آماس قلب و از کار افتادن بعضی عناصر داخلی بدن است.
کمالی ادامه داد: مرگ مغزی از نوع مرگ سوماتیک است به طوریکه این قرص ظرف سه تا چهار ساعت سیستم تنفسی و مغز را دچار مشکل میکند و فرد در اثر مرگی دردناک و زجرآور خواهد مرد.
مدیر کل پزشکی قانونی استان همدان با اشاره به اینکه فردی که قرص برنج را بخورد یا بوی آن را استشمام کند دچار مسمومیت خواهد شد و سم از بدن وی خارج نمی شود و مرگ در پی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: خاصیت سمی آلومینیوم فسفید به علت گاز فسفین است که ویژگی سیتوتوکسیتی دارد و باعث جراحات رادیکال آزاد میشود که از فعالیت آنزیمهای سلولهای حیاتی جلوگیری و بافتها را نابود میکند.
کمالی یادآور شد: معمولاً پس از چند دقیقه از ورود قرص به معده ویژگیهای سمی آغاز به کار میکنند. پیامد کشنده اصلی آن معمولاً از کار ایستادن سیستم گردش خون است و به غده فوق کلیه آسیب میرساند. علائم آن با میزان دوز مصرفی و زمان متفاوت است، ویژگی بارز کلینیکی دیده شده مقاومت در برابر درمان با دوپامین است.
مدیر کل پزشکی قانونی استان همدان در پایان بیان کرد: تشخیص مسمومیت با قرص برنج، معمولاً با گمان پزشکی یا گزارش خود شخص یا شاهدان صورت میپذیرد. در جاهایی که از سم قرص برنج استفاده میشود و سابقه خورده شدن آن وجود دارد باید با این مسمومیت همانند مسمومیت با قرصهای برنج ساخته شده از گیاهان رفتار نشود در موارد مسمومیت، تست نقره نیترات با بخار رقیق شده معده میتواند مثبت باشد.