سردار دهقان:

به جای پذیرش موفقیت، مسوولیت کاستی‌ها را قبول کنیم/ دولت را به شکل سهامی نمی‌شود اداره کرد

داوطلب نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری، اداره دولت به شکل ائتلافی و سهامی را غیرممکن دانست و گفت: باید از فضای دوقطبی عبور کرد و بجای پذیرش موفقیت، مسوولیت کاستی‌ها را قبول کنیم و همه به رییس‌جمهوری منتخب کمک کنیم.
تصویر به جای پذیرش موفقیت، مسوولیت کاستی‌ها را قبول کنیم/ دولت را به شکل سهامی نمی‌شود اداره کرد

به گزارش سایت خبری پرسون، «حسین دهقان» مشاور فرماندهی کل قوا در حوزه صنایع دفاعی، فضای فعلی جامعه را انتخاباتی ندانست و خاطرنشان کرد: فعلا شور، نشاط و هیجان انتخاباتی را شاهد نیستیم که دلایل زیادی دارد. البته یک نکته را می‌توان گفت و آن اینکه مردم انتخابات گذشته را موفق نمی‌دانند یا احساس می‌کنند رای‌شان موثر نیست. اگر دولت‌ها مطالبات مردم را در سطح انتظاراتی که هنگام رای گیری مطرح کردند برآورده کنند قاعدتا مردم باید احساس رضایت و موفقیت می‌کردند ولی چون این اتقاق نیفتاد شاهد نوعی فاصله گرفتن مردم از صندوق رای هستیم.

دهقان یادآور شد: منتخبان قبلی با ادبیات «نمی‌گذارند»، «نمی‌شود» و «انداختن تقصیرها به گردن این و آن»، حس عدم مسولیت‌پذیری را به جامعه منتقل کرده‌اند. اگر نقطه مقابل یعنی پذیرش مسوولیت، پاسخ به مطالبات در حد مقدورات و توانایی‌ها ایجاد شود و دولت‌ با به کارگیری همه منابع، وعده‌ها را عملی کند، اعتماد مردم بر می‌گردد.

وزیر سابق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، اضافه کرد: جامعه نسبت به سرنوشت خود و آیندگان حساس است، این حساسیت باید محترم شمرده شود، اگر این حساسیت را بشناسیم و لحاظ کنیم در جبهه مردم قرار می‌گیریم و اگر در جبهه مردم قرار گرفتیم با همکاری آنها مشکلات را آسانتر حل خواهیم کرد.

دهقان در این باره که چه ویژگی و مزیتی نسبت به دیگر داوطلبان دارد که خود را شایسته ریاست جمهوری می‌داند، گفت: مردم باید قضاوت کنند نامزدها باید خود را معرفی و برنامه خود را در معرض قضاوت مردم قرار دهند، خود آنها تشخیص می‌دهند که چه کسی با مطالبات و خواسته‌های آنها تطبیق دارد. انطباق با خواست مردم ایجاد تمایز می‌کند. همچنین زمانی که فضای انتخابات، رقبا، برنامه‌ها و شعارها اعلام شوند، آن هنگام سمت و سوی گرایش مردم روشن‌تر خواهد شد. حتی باید دید چه کسانی مورد تایید شورای نگهبان قرار می‌گیرند.

مشاور فرماندهی کل قوا در حوزه صنایع دفاعی، درپاسخ به این سوال که در صورت انتخاب به عنوان رییس‌جمهوری نخستین اقدامش چه خواهد بود، گفت: نخستین اقدام من این است که هر مانعی را در مسیر فعالیت مردم برای تولید برداریم. با تکیه بر مردم به سمت پیشرفت برویم و به نوعی به سمت مشارکت‌های اجتماعی برای کاهش کمبودها و کاستی‌ها برویم.

دولت را به شکل سهامی نمی‌شود اداره کرد

دهقان، درباره سهم جناح‌های سیاسی در کابینه خود، گفت: با سهم کاری ندارم بلکه تمرکز من استفاده از شایستگان است. به هر حال ظرفیت‌های انسانی ما در حوزه مدیریتی و اجرایی همین افرادی است که در جریان‌های شناخته شده فعال هستند. حرف من این است که دولت را به شکل سهامی نمی‌شود اداره کرد. چون حزب به معنای واقعی نداریم، دولت ائتلافی معنی ندارد.

خارج شدن از فضای دوقطبی و امید دادن به جامعه

دهقان ادامه داد: از فضای دوقطبی باید خارج شویم و بر واقعیت‌های مسائل جامعه تمرکز کنیم. موفقیت‌های گذشته را همه با هم به دست آوردیم ولی هر جا نقصی وجود دارد همه گردن هم می‌اندازند که باید از این حالت عبور کنیم. اگر مردم احساس کنند خادمان آنها می‌خواهند برای خدمت‌گذاری به عرصه وارد شوند، حتما به میدان می‌آیند.

وی درباره مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد، گفت: نظرسنجی‌ها شرایط را قابل قبول نشان نمی‌دهد، اما معتقدم شرایط در روزهای آینده تغییر خواهد کرد.

تا آخر می‌مانم

دهقان درباره احتمال ائتلاف با یکی از جریان‌های سیاسی گفت: برای گفتن این حرف‌ها زود است ولی من تا آخر می‌مانم البته باید مقداری جلوتر برویم ببینیم چه اتفاقی می‌افتد.

وی اضافه کرد: بجای تخریب باید روی ساختن اجماع داشته باشیم. وقتی یک نفر پیروز شد کار مبارزه هم تمام شده است. در داخل باید جنگ مستمر تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری را تمام کنیم. بعد از آن، همه باید به او کمک کنند که برای مردم قدمی بردارد، نه اینکه همه کاری کنند که او نتواند کار کند.

راه حل‌های گذشته برای مشکلات امروز جواب نمی‌دهد

دهقان درباره استفاده از ظرفیت زنان در کابینه خود، گفت: زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند بنابراین در کابینه خود از زنان استفاده خواهم کرد. در سنوات گذشته تعداد قابل توجهی از زنان با تحصیل در دانشگاه‌ قابلیت‌های خود را نشان داده‌اند، می‌توانند سهم خود را در فعالیت‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی داشته باشند که باید مورد توجه قرار گیرند.

این داوطلب نامزدی انتخابات ریاست جمهوری درباره دورخیز روسای جمهوری پیشین و برخی اعضای کابینه‌ آنها برای نامزدی در انتخابات، گفت: روسای جمهوری گذشته هر کدام ۸ سال در راس دولت بودند. هر کاری که هم می‌توانستند انجام دادند برای چه دوباره وارد صحنه می‌شوند؟ کشور، کشور سالهای قبل نیست و نمی‌شود همه چیز را به آن نقطه برگرداند و دلیلی ندارد راه‌حل‌های آن زمان الان هم جواب دهد چون انتظارات و مطالبات مردم متفاوت از گذشته است.

ذینفعان علاقه‌مندند داوطلبان را محاصره کرده و در اختیار بگیرند

دهقان، یکی از دلایل حضور خود در انتخابات را وجود چند اشکال و انحراف اساسی و فریب کاری عنوان کرد و گفت: برخی آینده ای آنچنانی را وعده می‌دهند و برای مردم باغ سبزی را ترسیم می‌کنند. همچنین در این فضا پول کارکرد خود را دارد یعنی اینکه اگر پول داشته باشی خیلی از شرایط به نفع افراد عوض می‌شود. مضافا اینکه برخی ذی‌نفعان به شدت علاقه‌مندند که افراد داوطلب را محاصره کرده و در اختیار بگیرند.

صلح در سایه خلق قدرت ایجاد می‌شود

سرتیپ دهقان درباره حضور داوطلبان نظامی برای نام‌نویسی انتخابات ریاست جمهوری، خاطرنشان کرد: حضور نظامی‌ها در انتخابات منع قانونی ندارد و می‌توانند داوطلب شده و خود را در معرض احرازصلاحیت نهادهای نظارتی و نهایتا رای مردم قرار دهند. همچنین قانون در رابطه با استعفای داوطلب نظامی قبل از ثبت نام چیزی نگفته است.

وی درباره مقایسه شرایط ایران با ترکیه آتاتورک یا فرانسه دوگل و اینکه آیا شرایط را برای حضور یک نظامی مهیا می‌بینید، گفت: کشور در وضعیت مستقر قرار دارد. عناصری چون عزم و اراده و اقدام موثر باید به جامعه برگردد. ما کار زیاد انجام می‌دهیم ولی نه کاری که مشکلات را حل کند.

وزیر سابق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح عنوان کرد: اساسا صلح در سایه قدرت خلق می‌شود. اگر قدرت و عناصر آن و انسجام داخلی وجود داشته باشد، خود به خود مانع جنگ می‌شود. گرچه ممکن است جنگ بر کشوری تحمیل شود، چون ما صاحب همه اراده‌ها نیستیم، طرف دومی هم وجود دارد.

هیچ اقدامی علیه ایران بی‌پاسخ نمی‌ماند

دهقان درباره خرابکاری در بخشی از تاسیسات تولید برق نطنز، یادآور شد: زمان، مکان و آینده همه چیز را روشن خواهد کرد. هیچ اقدامی بر علیه نظام بی پاسخ نخواهد بود.

این فعال سیاسی، منشاء اتفاقاتی چون حوادث نطنز را آمریکایی و اسراییلی دانست و بیان کرد: این اصل ثابت و پایدار است اما اینکه اتفاقات نطنز چگونه انجام شده، بحث‌هایی است که باید به شکل فنی و امنیتی مورد بررسی قرار گیرد و اقدام لازم صورت گیرد.

دنیا نباید احساس کند در ایران با یک جناح می‌تواند کار کند و با جناح دیگر نمی‌تواند

دهقان درباره سیاست خارجی دولت خود، گفت: با دنیا خیلی راحت می‌توان کار کرد. دنیا نباید احساس کند در ایران می‌توان روی یک گروه حساب کرد ولی با جناح دیگر نمی‌تواند کار کند. تصمیم در داخل یک کشور مستقل متکی بر منافع ملی است. کشور یک دولت و یک نظام سیاسی بیشتر ندارد. این نظام و دولت می‌خواهد با دنیا زیست مسالمت آمیزی داشته باشند.

وی درباره مذاکره با آمریکا در دولت خود گفت: یک طرف قصه ما هستیم، باید دید طرف مقابل چه رویکردی در پیش می‌گیرد. بحث دوجانبه است. اگر آمریکا از موضع یک دولت پیش بیاید نه از موضع یک سلطه‌گر، حتما می‌توان با آن کشور کار کرد اگرچه دنیا اروپا و آمریکا نیست. در ارتباط ما با دنیا دو موضوع امنیت و توسعه مهم است. اگر این دو مولفه در رابطه‌ ما با دیگر کشورها وجود داشته باشد، مشکلی با هیچ کشوری نداریم.

منبع: ایرنا

285823

سازمان آگهی های پرسون