سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان خبر داد؛

اختصاص بیش از 390 هکتار از مزارع آذربایجان غربی به کشت خوشه‌های طلایی گندم

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: امسال بیش از ۳۹۰ هزار هکتار از مزارع  استان به کشت گندم اختصاص داده شد  و در حال حاضر مزارع گندم استان از سطح سبز نسبتا مناسبی برخوردار هستند.
تصویر اختصاص بیش از 390 هکتار از مزارع آذربایجان غربی به کشت خوشه‌های طلایی گندم

به گزارش سایت خبری پرسون از آذربایجان‌غربی، جعفر وحدت اظهار داشت: امسال بیش از ۳۹۰ هزار هکتار از مزارع استان به کشت گندم اختصاص یافته است و در حال حاضر مزارع گندم استان از سطح سبز نسبتا مناسبی برخوردار هستند.

وی افزود: ۹۰ هزار هکتار سطح کشت گندم آبی و ۳۰۰ هزار و ۹۳۲ هکتار گندم دیم است که به ترتیب ۰.۶ درصد و۴ درصد بیش از برنامه ابلاغی است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه در حال حاضر سه درصد از مزارع به صورت سه الی چهار برگی، ۲۵ درصد در مرحله پنجه، ۴۷ درصد در حالت پنجه کامل و ۲۰ درصد مزارع در مرحله ساقه‌دهی هستند، تصرییح کرد: در حال حاضر در کل مزارع کود سرک استفاده شده و در ۲۷ درصد مزارع آبی و ۱۸ درصد مزارع دیم کودپاشی سرک مرحله دوم نیز انجام شده است.
وحدت با اشاره به کاهش بارندگی‌های در سال زارعی جاری گفت: متوسط بارندگی‌های استان در سال زراعی ۱۴۰۰– ۹۹ حدود ۲۰۶ میلیمتر بوده که این مقدار نبست به سال زراعی نرمال ۲۰ درصد و نسبت به سال زراعی گذشته ۲۸ درصد کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: با وجود کاهش بارندگی‌های وضعیت مزارع در حالت نسبتا مناسب بوده و این در حالی است که فروردین ماه سالجاری بارندگی موثری در استان ثبت نشده است ولی به علت پایین بودن درجه حرارت تا اواخر فروردین ماه آثار خشکسالی در دیم زارها مشهود نیست.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: با ادامه روند فعلی و عدم بارندگی موثر در هفته‌های آینده آثار خشکسالی در اکثر مناطق استان ظهور کرده و با کاهش عملکرد خودنمایی می‌کند که پیش‌بینی می‌شود در صورت عدم بارندگی عملکرد محصول در اراضی آبی ۱۵ تا ۱۰ درصد و در مزارع دیم حدود ۶۵ تا ۵۰ درصد کاهش یابد.

وحدت با بیان اینکه عملیات مبازره با علف‌های هرز در ۵۰ درصد مزارع آبی و ۲۵درصد مزارع دیم و عملیات مبارزه با سن در بیش از ۶۲ هزار هکتار از مزارع آبی و دیم انجام و همچنان ادامه دارد، عنوان کرد: در صورت عدم بارندگی رغبت کشاورزان برای مبارزه سن گندم در مزارع دیم کاهش یافته و این امر باعث خسارات غیر قابل جبرانی خواهد شد.

انتهای پیام/

285629