به گزارش سایت خبری پرسون، انتشار گزارشهای مرتبط با آمار همهگیری کرونا روز گذشته مُهر تاییدی بود بر پیشبینی مقامات بهداشت و درمان کشور که هنوز مبتلایان سفرهای نوروزی به مراکز درمانی مراجعه نکردهاند و باید منتظر افزایش قابل توجه موارد مراجعه باشیم.
روز گذشته تعداد مبتلایان قطعی به ویروس منحوس با رشدی معنادار به 23311 مورد رسید جهشی که به همراه خود افزایش تعداد مرگ ناشی از این همهگیری را هم به همراه داشت و خبر از روزهای نگران کنندهتری داد.
بررسیهای آماری و همچنین مقایسه موارد ابتلا و بستری در بیش از یکسالی که این مهمان ناخوانده به کشور وارد شد نشان میدهد جهشهای متوالی و از راه رسیدن نمونههای جهش یافته ویروس کرونا در واقع باعث شده تا رفتارهای متفاوتی در بهار 1400 از ویروس کووید 19 تجربه شود رفتارهایی که عمده آنها افزایش قدرت سرایت و البته بیماری حادتر زیر سایه کاهش توجه به پروتکلهای بهداشتی است.
بسیاری از کارشناسان بهداشت و سلامت در این زمینه معتقدند شاید گفتن تکراری اتفاقاتی که رفتارهای هموطنان در نوروز 1400 و البته سردرگمی برخی مسئولان اکنون گرهای از مشکل ایجاد شده باز نخواهد کرد و بهتر است با توجه به شرایط برای آنچه در انتظار کشورمان است برنامهریزی کنیم. اتفاقی که سعید نمکی دو روز قبل در رسانهها از آن به عنوان روزهای سیاه کرونایی یاد کرد.
بههرحال با توجه به رفتار غیرمسئولانه بسیاری از هموطنان در ایام نوروز و صد البته بیتدبیری برخی از مسئولان مربوطه در مدیریت شرایط دوباره غول خفته کرونا سر برآورده و بار بسیارسنگینی به نظام بهداشت و درمان ایران تحمیل کرده است به صورتی که برخی از رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی در گوشه و کنار ایران سخن از نهادینه شدن خستگی بر تن کادر درمان یا همان خط مقدم نظام سلامت کشورمان میکنند.
اتفاقی که اگرچه این گروه خدمتگذار با تمام توان تلاش میکند برچهرهاش نشانهای نداشته باشد اما واقعیت امر اینجاست که کادر درمان اکنون بیش از یکسال است که با تمام توان مشغول مقابله با ویروس منحوس بوده و لازم است هموطنان با رعایت دقیق پروتکلها به یاری آنها بیایند و شاهد مثال این موضوع هم درخواست کمک وزیر بهداشت از تمامی نهادها و سازمانها برای کمک به وزارت بهداشت در مقابله با موج چهارم کرونا است.
وضعیت کرونا در کشور: قرمز مایل به سیاه!
وزیر بهداشت گفت: الآن اکثر نقاط قرمز است و برآورد ما این است این نقشه بهسمت قرمزتر شدن و حتی بهسمت سیاه شدن خواهد رفت و هفته آینده شاهد خیز سنگینتر بیماری کرونا خواهیم بود.
تهران قرمزپوش شد
وضعیت تمام شهرستانهای استان تهران قرمز شده و انوشیروان محسنی بندپی اظهار کرده است: ظرفیت بیماران کرونایی در بیمارستانهای استان تهران 6 هزار و 691 نفر است که این ظرفیت پر شده است.
رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران ضمن درخواست تعطیلی ادارات و بخشهای خصوصی، گفته است: با وجود اعلام کردن وضعیت قرمز در تهران، روزانه بیش از 800 هزار نفر از مترو استفاده کردهاند!
اجرای طرح ترافیک با وجود شلوغی حمل و نقل عمومی
با وجود ابراز نگرانی مقامات بهداشتی از وضعیت ناوگان حملونقل عمومی، طرح ترافیک در پایتخت اجرا میشود که این مسئله بار ناوگان حملونقل عمومی را افزایش میدهد.
صعود کرونا در کشور
نمودار روند بستری روزانه در کل کشور بهازای هر 100 هزار نفر جمعیت در تصویر زیر آمده است؛ همانطور که مشاهده میشود، از اوایل فروردین ماه سال جاری، نمودار بستری با شیب تندی رو به صعود است.
کرونای انگلیسی، ویروس غالب در کشور
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه "سوش غالب در کشور ما الآن ویروس کرونای انگلیسی است"، هشدار داد که میزان رعایت پروتکلها به 56 درصد رسیده است که درصد پایینی است.
روند بستری کرونا در یک ماه گذشته در استانهای کشور در نمودارهای زیر قابل مشاهده و دارای شیب تند صعودی است.
محدودیتهای کرونایی در شهرهای قرمز و نارنجی کشور
از روز شنبه (21 فروردین) بهمدت 10 روز، فعالیت برخی مشاغل در شهرهای قرمز و نارنجی با محدودیت روبهروست.
برابر مصوبات ستاد مقابله با کرونا، مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع و مشمول جریمه است.
جریمه ورود خودروهای شخصی با پلاکهای غیربومی به شهرهای قرمز، یکمیلیون تومان و به شهرهای نارنجی، 500هزار تومان است.
تردد خودروهای شخصی از ساعت 22 شب تا 3 بامداد در تمام شهرهای کشور ممنوع و مشمول جریمه 200هزار تومانی است.
در شهرهایی که در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند، از زمان اعلام وضعیت قرمز، بهمدت 10 روز، مشاغل گروه 2، 3 و 4 تعطیل خواهند بود و تنها مشاغل سطح یک مجاز به فعالیت خواهند بود. در شهرهای نارنجی مشاغل گروه سه و چهار تعطیل خواهند بود. در شهرهای با وضعیت زرد، تنها فعالیت مشاغل سطح 4 ممنوع است.
فهرست مشاغل گروه یک در تصویر زیر آمده است:
فهرست مشاغل گروه دو، سه و چهار در تصویر زیر آمده است:
در شهرهای قرمز حضور کارکنان دستگاههای ارائهدهنده خدمات ضروری با تشخیص بالاترین مقام، 50 درصد کاهش مییابد؛ حضور کارکنان سایر دستگاهها و ادارات نیز بهمیزان دوسوم کاهش مییابد.
در شهرهای قرمز و نارنجی مدارس، دانشگاهها، حوزههای علمیه و مؤسسات آموزش عالی کاملاً تعطیل هستند.
برگزاری نمازهای جمعه، مساجد، نمازهای جماعت یومیه و مراسم آیینی و مذهبی در شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است.
در شهرهای نارنجی، حضور کارکنان دستگاهها و ادارات ارائهدهنده خدمات ضروری تا یکسوم کاهش مییابد؛ همچنین نیمی از کارکنان سایر دستگاهها میتوانند در ادارات حضور یابند.
موافقت وزارت بهداشت با برگزاری مراسم ماه رمضان
طبق اعلام و ابلاغ وزیر بهداشت؛ نمازهای یومیه در ماه مبارک رمضان (یک وعده آن هم بهمدت نیم ساعت) با حداقل نفرات و در فضای باز با رعایت حداکثر فاصله و ماسک و جانماز و سجاده اختصاصی در کلیه شهرها اجازه داده میشود.
همچنین مراسم احیاء میتواند با رعایت فاصله و تعداد محدود در فضای مناسب و باز در کلیه شهرها حداکثر بهمدت 2 ساعت اجرا شود؛ لوازم کاملاً شخصی و ورودی و خروجیها متعدد و بدون تماس باشد.
نگرانی سازمان انتقال خون از منع تردد شبانه در ماه رمضان
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران به تسنیم گفت: استمرار منع تردد عبور و مرور در شب امکان حضور داوطلبین اهدای خون را کاملا محدود میکند و این سازمان را با چالش عدم حضور اهداکنندگان خون در مراکز انتقال خون در ساعات پس از افطار مواجه خواهد کرد.
استمرار نظارتها و انعکاس تخلفات به مراجع قانونی
وزیر بهداشت در نامهای خطاب به روسای دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بر نظارت مستمر و بیوقفه بر اجرای پروتکلها و انعکاس هرگونه نقض شیوه نامهها برای برخورد قانونی به مراجع ذی صلاح تاکید کرد.
برقراری پروازها به ترکیه علیرغم گردش ویروس جهش یافته
وزیر بهداشت هشدار داده است که به جز ویروس انگلیسی، ویروس کرونای دیگری در حال چرخش در ترکیه است؛ علیرغم درخواست وزیر بهداشت مبنی بر توقف تتردد به ترکیه، وزیر کشور و رئیس جمهور با این پیشنهاد مخالفت کردند؛ نمکی تأکید کرده است که اگر دچار ویروس جهش یافته آفریقایی و هندی و برزیلی شویم دیگر نمیتوانیم وضعیت را جمع کنیم.
وضعیت شیوع کرونا در سیستان و بلوچستان بسیار وخیم است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: در حال حاضر وضعیت شیوع کرونا ویروس در استان سیستان و بلوچستان بسیار وخیم است.
سیدمحمد هاشمی شهری با تاکید بر اینکه با توجه به ضعف زیرساختهای بهداشت و درمان در سیستان و بلوچستان باید با تمام توان جلوی شیوع کرونا ویروس در استان گرفته شود، گفت: از علمای اهل سنت و اهل تشیع و مسئولین تقاضا داریم در این موج از شیوع کرونا به یاری کادر درمان بیایند.
وی خاطرنشان کرد: 143 نفر در شبانهروز گذشته در سطح استان به کرونا مبتلا شدهاند و همچنین در این مدت یک نفر به دلیل ابتلا فوت شده است.
هاشمی شهری با بیان اینکه تاکنون 214 مورد که به ویروس جهش یافته مبتلا شدهاند در سطح استان شناسایی شده، گفت: تاکنون بیش از 6000 دوز واکسن کرونا در اختیار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه 30 درصد این واکسن ها به کادر درمانی و بیماران خاص تزریق شده، افزود: تزریق واکسن کرونا بر اساس سند ملی واکسیناسیون کرونا صورت گرفته است.