هدف گرفتن جو بایدن توسط موشک‌های کره‌شمالی

کره شمالی با آزمایش موشکی اخیر خود به نوعی این سیگنال را برای دولت بایدن و متحدانش فرستاده که اگر آن‌ها می‌خواهند راه ِ ترامپ را در قبال پیونگ یانگ در پیش گیرند، بایستی انتظار تبعات وخیم آن را نیز داشته باشند. از این منظر، این آزمایش موشکی را بایستی به نوعی، خیر مقدمِ "کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی به دولتِ تازه کارِ "جو بایدن" ارزیابی کرد.
تصویر هدف گرفتن جو بایدن توسط موشک‌های کره‌شمالی

به گزارش سایت خبری پرسون، پایگاه خبری "آسیا تایمز" در گزارشی به آزمایش موشکی اخیر کره شمالی پرداخته و به طور خاص به این مساله تاکید کرده که انجام آزمایش‌هایی از این نوع، صرفا با اهداف نظامی انجام نمی‌شوند و به دنبال اهداف سیاسی و به طور خاص اثرگذاری بر دستورکار دولت جدید آمریکا در رابطه با کره شمالی هستند.

آسیا تایمز در این رابطه می‌نویسد: «تنش‌ها میان کره شمالی و ایالات متحده آمریکا بار دیگر اوج گرفته اند. کره شمالی به تازگی اقدام به آزمایش دو موشک بالستیک خود و پرتاب آن‌ها به سمت دریای ژاپن کرده است. بر اساس اعلام نهاد‌های سیاسی-اطلاعاتی و رسانه‌ای کره جنوبی، موشک‌های ذکر شده در ساعت ۷:۰۶ و ۷:۲۵ دقیقه صبح روز پنجشنبه شلیک شده اند و پس از طی مسافتِ حدودا ۴۵۰ کیلومتر، در آب‌های دریای ژاپن منفجر شده اند.

به گزارش فرارو، این آزمایش موشکی کره شمالی به وضوح قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه با کره شمالی و فعالیت‌های موشکی آن را نقض کرده و بسیاری از تحلیلگران، آن را خوشامدگویی خاصِ پیونگ یانگ به رئیس جمهور جدید آمریکا ارزیابی کرده اند. آخرین آزمایش موشک‌های بالستیک کره شمالی پیش از انجام آزمایشِ روز پنجشنبه، در ماه مارس سال ۲۰۲۰ میلادی انجام شده است.

نخست وزیر ژاپن "یوشیهیده سوگا" در جریان یک کنفرانس خبری در توکیو گفته است: "آزمایش موشکی اخیر کره شمالی، قطعا صلح و ثبات را در منطقه شرق آسیا به خطر می‌اندازد. وی در عین حال تاکید کرده که این مساله را در جریان نشست مشترک خود با "جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا در ماه آپریل سال جاری میلادی، یه طور جدی به بحث خواهد گذاشت".

رئیس جمهور کره جنوبی "مون جائه این" هنوز موضع گیری خاصی در مورد این رویداد انجام نداده است. این در حال است که شورای امنیت ملی کره جنوبی در واکنش به آزمایش موشکی کره شمالی، جلسه فوق العاده تشکیل داده و مقام‌های کره جنوبی با احتیاط در موضع گیری دراین رابطه، صرفا به ابراز تاسف در اینباره پرداخته اند.

آزمایش موشکی کره شمالی، تا حد زیادی در نقطه مقابل تشدید تحرکات دیپلماتیک در منطقه شرق آسیا با محوریت قدرت‌های جهانی انجام شده است. اخیرا "آنتونی بلینکن" وزیر خارجه آمریکا و "لوید آستین" وزیر دفاع این کشور از کره جنوبی بازدید داشته‌اند و در مورد مساله کره شمالی با مقام‌های سئول گفتگو کرده اند. از سویی "سرگی لاوروف" وزیر خارجه روسیه نیز به تازگی از کره جنوبی بازدید کرده و در مورد مساله کره شمالی و رویه‌های بین المللی آن با مقام‌های کره جنوبی رایزنی کرده است.

در این راستا انتظار می‌رود که در هفته آینده در واشنگتن یک نشست سه جانبه با حضور مقام‌های امنیت ملی کره جنوبی، آمریکا، و ژاپن برگزار شود و سه طرف در مورد نوعِ رویکردشان در مورد کره شمالی با یکدیگر بحث و گفتگو کنند. با این حال، هنوز مقام‌های کره جنوبی برگزاری این نشست و حضور خود در آن را مورد تایید قرار نداده اند.

نخست وزیر کنونی ژاپن "یوشیهیده سوگا" و نخست وزیر اسبق آن "آبه شینزو"، در مقایسه با دولت مون جائه این در کره جنوبی، رویکردی تهاجمی‌تر و سخت گیرانه تری نسبت به کره شمالی داشته اند. از سویی نباید فراموش کرد که کره جنوبی و ژاپن به دلیل برخی اختلافات تاریخی، از سال ۲۰۱۸ تاکنون روابط پرتنش، و پر از اختلاف و اصطکاکی را تجربه می‌کنند.

اضافه بر این سازمان اف بی آی در آمریکا به تازگی اقدامی بی سابقه را انجام داده و یک عاملِ دولت کره شمالی را از مالزی به جرم پولشویی برای دولت کره شمالی، به واشنگتن استرداد کرده است. امری که عمیقا رویکرد پیونگ یانگ را به دولت مالزی و مخصوصا آمریکا خصومت آمیز‌تر کرده است. جدای از همه این ها، قرار است دولت بایدن احتمالا در ماه اپریل سال جاری میلادی، خطوط اصلی سیاست خارجی خود را در قبال دولت کره شمالی در چهار سال آینده ترسیم کند. امری که قطعا روابط پیونگ یانگ-واشنگتن را وارد دوره‌ای حساس کرده است و دو طرف سعی می‌کنند در این دوره، به طرق مختلف به یکدیگر پیام‌ها و سیگنال‌های خاصی را ارسال کنند.

کیم جونگ اون، تنش‌ها با آمریکا را با هدف ارسال پیام به واشنگتن تشدید می‌کند

همزمان با تشدید تحرکات دیپلماتیک در منطقه شرق آسیا در رابطه با کره شمالی، اقدام اخیر پیونگ یانگ (انجام آزمایش موشکی) نخستین پیام قاطع از جانب آن به دولت تازه کارِ جو بایدن بود.

کره شمالی اخیرا و در پاسخ به رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی، جدای از محکوم کردنِ لفظی این اقدام، دو موشک کروز را در روز یکشنبه گذشته به سمت دریای زرد شلیک کرد. این واکنش از سوی کره شمالی تا حدی طبیعی بود. با این حال آنچه برای بازیگران سیاسی و دفاعی در کره جنوبی، ژاپن و آمریکا نگران کننده است این می‌باشد که اقدامات بعدی کره شمالی نظیر انجام آزمایش موشک‌های بالستیک، تا حد زیادی می‌تواند تنش‌ها در منطقه را به نحو غیر قابل کنترلی افزایش دهد. آزمایش موشکی اخیر کره شمالی از آن جهت حائز اهمیت است که در چند سال گذشته در نوع خود بی سابقه بوده و در عین حال با یکسری عملیات‌های توپخانه‌ای نیز همراه شده که مستقیما تهدیدی علیه امنیت کره جنوبی هستند.

به نظر می‌رسد پیونگ یانگ در دوره کنونی در حال حرکت به سمت نشان دادنِ زور و قدرت خود به رقبایش است. انتظار می‌رود کره شمالی در روز‌های آتی موشک‌های مختلفی را با برد‌های گوناگون آزمایش کند و در عین حال برخی دستاورد‌های خود در حوزه تسلیحات اتمی را نیز به نمایش بگذارد.

این اقدامات کره شمالی، همانگونه که بسیاری از کارشناسان وتحلیلگران نیز تایید می‌کنند، صرفا آزمایش‌هایی ساده نیستند بلکه برعکس باید آن‌ها را حامل پیام‌های سیاسی مهمی ارزیابی کرد. از منظر داخلی، کره شمالی با انجام این آزمایش ها، انسجام داخلی خود را تقویت می‌کند. از منظر بین المللی، آن‌ها (آزمایش‌های موشکی) طرف‌های غربی و منطقه‌ای را به مذاکره با کره شمالی و اعطای امتیازات قبل توجه به آن ترغیب می‌کنند؛ و از چشم انداز کلی نیز، موقعیت و جایگاه کره شمالی را در عرصه معادلات جهانی، تقویت و تثبیت می‌کنند. نباید فراموش کرد که در سال ۲۰۱۷ و پس از آنکه "کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی فرمان انجام یک آزمایش موشک‌های بالستیک را صادر کرد، توانست بزرگترین دستاورد خارجی خود یعنی وادار کردن رئیس جمهور وقت آمریکا "دونالد ترامپ" به مذاکره با کره شمالی را کسب کند.

چالش کره شمالی و تلاش‌های آمریکا در عرصه دیپلماتیک

بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران مسائل شرق اسیا اینگونه استدلال می‌کنند که دولت بایدن بر شدت تلاش‌های دیپلماتیک و چندجانبه خود جهت وادار سازی چین و دیگر متحدانش با هدف تحت فشار قرار دادن کره شمالی خواهد افزود. چین از جمله منابع اصلی تامین اقتصادی کره شمالی است و بخش زیادی از مراودات تجاری کره شمالی با جهان خارج از طریق چین انجام می‌شود. البته که پیشبرد این دستورکار با توجه به تنش‌های جدیِ جاری میان آمریکا و چین، تا حد زیادی با چالش رو به رو است و می‌تواند مشکلات زیادی را برای آمریکا، کره جنوبی و دیگر کشور‌های شرق آسیا به دنبال داشته باشد.

با این همه، برخی از تحلیلگران مسائل شرق آسیا نیز معتقدند که دولت بایدن بر شدت فشار‌ها علیه کره شمالی می‌افزاید و عملا بر خلاف دستورکار "مون جائه این" رئیس جمهور کره جنوبی حرکت خواهد کرد که قویا سعی دارد گفتگو‌ها با کره شمالی را ازسرگیرد و فرایند تنش زدایی را میان سئول و پیونگ یانگ برقرار سازد.

کره جنوبی مدت هاست که سعی دارد بر میزان تعاملات خود با کره شمالی بیفزاید. اوایل هفته جاری وزیر وحدتِ (دو کره) کره‌جنوبی به رسانه‌ها اعلام کرده که سئول به دنبال راه‌هایی است تا از طریق آن‌ها به کره شمالی، کمک‌های قابل توجه بشردوستانه را انجام دهد. امری که به وضوح حاکی از تلاش‌های مختلف دولت کره جنوبی جهت افزایش مراودات دیپلماتیک خود با دولت کره شمالی، فارغ از اقدامات و رویه‌های آمریکا و دیگر رقبای کره شمالی در عرصه بین المللی است».

278943

سازمان آگهی های پرسون