به گزارش سایت خبری پرسون، نشریه «ایندین اکسپرس» در این خصوص نوشت: ذخیره روپیه ایران نزد بانکهای هندی « آی دی بی آی و یوکو» کاهش یافته است و به همین دلیل صادرات محصولات کشاورزی هند مانند شکر، برنج و چای به ایران تحت تاثیر قرار گرفته است.
سودانشو داندی وزیر محصولات غذایی و کشاورزی هند گفت: مذاکرات وزارت امورخارجه هند با ایران در این زمینه جریان دارد و امیدواریم به زودی به یک توافق برسیم و تا پایان ماه آوریل (اردیبهشت) این مسأله را حل کنیم.
وی افزود: ایران ذخایر ارزی دیگری نزد هند دارد و ما در حال مذاکره برای استفاده از ارز دیگر هستیم. ایران به شکر نیاز دارد و واردات از هند به دلیل قیمت پایینتر و همچنین فاصله کم به صرفه تر است.
وی گفت: در سال گذشته ایران یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن از هند شکر وارد کرد که این مقدار یک ششم کل صادرات شکر هند به جهان است.
هند پس از برزیل دومین تولیدکننده بزرگ شکر در جهان است و تخمین زده می شود تولید این محصول برای سال ۲۰۲۰-۲۰۲۱ حدود ۳۱ میلیون تن باشد.
۳۰ درصد از صادرات برنج باسماتی هند به مقصد ایران انجام میشود و ایران بزرگترین وارد کننده این محصول هند در جهان است.
هند سالانه چهار میلیون تن برنج به کشورهای مختلف صادر میکند که از این میان، ایران، عربستان سعودی، کویت، امارات، آمریکا و انگلیس بزرگترین مشتریان برنج باسماتی هند محسوب میشوند.
دادههای منتشر شده از سوی کمیته صنایع چای هند نشان می دهد که واردات چای از هند توسط ایران در سال گذشته افزایش یافته و ایران با عبور از روسیه به بزرگترین خریدار چای هند در جهان تبدیل شده است.
بر اساس دادههای منتشر شده، ایران در سال گذشته حدود ۵۳.۵ میلیون تن چای از هند وارد کرده است که این مقدار در مقایسه با سال ۲۰۱۸ یک افزایش ۷۴ درصدی را از خود نشان میدهد.
مکانیسم روپیه-ریال
مکانیسم روپیه-ریال میان هند و ایران در سال ۲۰۱۲ پس از تحریمهای اقتصادی غرب علیه ایران ایجاد شد. بر اساس این توافق، ۴۵ درصد از پول نفت ایران به صورت روپیه در حساب بانک یوکو قرار میگرفت و ایران با استفاده از آن اقدام به خرید کالا از هند میکرد.
این مکانیسم در سال ۲۰۱۲ جریان صادرات چای هند به ایران را حفظ کرد و در تحریمهای جاری نیز میتوان سازوکار مشابهی را به خدمت گرفت.
منبع: ایرنا