به گزارش سایت خبری پرسون از آذربایجانغربی، عزیز امانی با بیان اینکه بیشترین میزان تولید قارچ خوراکی در شهرستان ارومیه است، اظهار داشت: دولت از متقاضیان سرمایهگذاری برای کشت محصولات گلخانهای برای بالا بردن کیفیت محصولات و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی حمایت میکند.
وی سطح زیر کشت تولید قارچ خوراکی را ۱۴.۵ هکتار اعلام و تصریح کرد: شهرهای ارومیه، سردشت، پلدشت، شاهین دژ، نقده و خوی بیشترین سطح زیر کشت قارچ خوراکی در استان را دارند.
مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به رویش قارچهای سمی همزمان با فصل بهار و گرایش مردم به استفاده از این قارچها هشدار داد و افزود: تشخیص قارچهای وحشی سمی و غیر سمی بسیار سخت است بنابراین بهترین راه برای جلوگیری از این نوع مسمومیت، مصرف نکردن قارچهای وحشی است.
وی با بیان اینکه قارچهای خوراکی پرمصرف در استان شامل قارچهای دکمهای، صدفی هستند که در اکثر مناطق میرویند افزود: شناخت قارچ سمی از خوراکی نیاز به آگاهی دقیق و علمی دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، عنوان کرد: برخی مشخصات زیست شناختی در تمایز قارچ سمی از خوراکی نقش ویژهای دارند، آگاهی از این خصوصیات برای مردم عادی امکان پذیر نبوده و نیازمندکارهای ازمایشگاهی است.
امانی تأکید کرد: هموطنان از مصرف خودسرانه و غیر کارشناسانه قارچهای موجود در طبیعت خودداری کرده و به خاطر یک وعده مصرف قارچ زندگی خود و خانواده خود را به خطر نیندازند البته قارچهای بستهبندیشده موجود در بازار بهترین گزینه برای مصرف است.
وی، با اشاره به اینکه توزیع قارچهای سمی و خوراکی در مناطق جغرافیایی مجزا از یکدیگر نیست، خاطرنشان کرد: در اکثر مناطق استان هم قارچ خوراکی و هم سمی وجود دارد ولی اکثر قارچهای سمی، در مناطق جنگلی و چمنزارها رشد میکند.
انتهای پیام/