افزایش ۳۰ درصدی صادرات آذربایجان شرقی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی عنوان کرد: امسال به رغم شیوع ویروس کرونا، محدودیت مبادلات تجاری و تشدید تحریم ها شاهد افزایش ۳۰ درصدی ارزش صادرات غیرنفتی از این استان در ۱۱ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودیم.

به گزارش سایت خبری پرسون از آذربایجان شرقی، حبیب امین زاده روز شنبه در آیین تجلیل از صادرکنندگان برتر شهرستان بناب با تأکید بر ضرورت اتحاد بخش خصوصی و دولتی در مسیر تولید و تحقق صادرات غیرنفتی استان اظهار کرد: یکی از ارکان های اصلی توسعه کشور، افزایش صادرات غیرنفتی است که به عنوان یکی از محورهای برنامه جهش تولید مطرح بوده و آذربایجان شرقی نیز در راستای تحقق این امر اقدامات خوبی انجام داده است.

رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی همچنین توسعه صنایع پایین دستی را از اولویت های این سازمان اعلام کرد و گفت: آمارهای استانی حاکی از آن است که به رغم شیوع کرونا و تحریم های ظالمانه توانستیم در ۱۱ ماهه سال جاری به اهداف سازمان در امر صادرات دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد صادرات استان به همت و تلاش بخش خصوصی محقق شده است؛ افزود: بخش خصوصی استان با جدیت در راستای تولید محوری و صادرات محوری حرکت می کند.

امین زاده ضمن استقبال از ضرورت ارتباط تنگاتنگ صنعت با دانشگاه تأکید کرد: دانشگاه بایستی با فعال کردن شرکت های دانش بنیان واحدهای فولاد و صنایع تبدیلی را در شناسایی بازارهای هدف آموزش دهد تا شاهد افزایش کیفیت محصولات تولیدی و افزایش میزان صادرات باشیم.

اتاق بازرگانی در بناب دایر می شود

نماینده مردم بناب و خوشه مهر در مجلس شورای اسلامی گفت: با پیگیری های صورت گرفته در راستای حل مشکلات و بهبود صادرات به زودی اتاق بازرگانی در این شهرستان استقرار خواهد یافت.

حجت الاسلام محمد باقری بنابی با بیان اینکه در شهرستان بناب ظرفیت مناسبی برای ارتقای تولید و صادرات وجود دارد؛ افزود: گاهی برخی از تولیدات ما بدون بسته بندی و به صورت فله ای و سنتی صادر می شوند که این به ضرر صنعت و توسعه خواهد بود.

وی بسته بندی محصولات صادراتی را از مشکلات صادرکنندگان این شهرستان عنوان کرد و گفت: در بحث صادرات پیاز تلاش های زیادی صورت گرفت ولی عمده مشکلی که بارها به آن اشاره شده است، مشکل بسته بندی محصول است و باعث شده هم اکنون ۵۰۰ هزار تن پیاز در انبارها انباشته شود.

حجت الاسلام باقری بنابی ضمن تأکید بر حمایت مجلس شورای اسلامی از بخش خصوصی یادآوری کرد: همیشه از بخش خصوصی حمایت کردیم و در آینده نیز حمایت خواهیم کرد ولی در بخش صادرات این صادرکننده است که بایستی به کیفیت محصولات صادراتی خود دقت بیشتری داشته باشد تا کالا بعد از صادرات برگشت نخورد.

وی با تأکید بر ضرورت تعامل و همکاری صنعت با دانشگاه اظهار کرد: تا زمانی که صنعت با دانشگاه ارتباط خود را مستمر نکند، اقدامات و تلاش های صورت گرفته بی فایده بوده و مشکلات همچنان پابرجا خواهد ماند.

حجت الاسلام باقری بنابی در ادامه گریزی نیز به انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و ریاست جمهوری زد و تاکید کرد: اگر بخواهیم تغییراتی در پیشرفت نظام جمهوری اسلامی شاهد باشیم، بایستی انتخابات با شکوهی برگزار کنیم و نباید مشکلات معیشتی و اقتصادی را به آن ربط دهیم تا در سرنوشت کشور کوتاهی نشود.

این نماینده مجلس مشکل بافت شهری بناب، اوضاع نابسامان آسفالت را از مشکلات اساسی این شهر برشمرد و گفت: با انتخاب افراد پاکدست و توانمند می توان اواضع شهر را سامان داد.

رشد ۹۰ درصدی صادرات محصولات غیرنفتی از شهرستان بناب

فرماندار بناب با اشاره به صادرات ۳۰۰ هزار تنی از این شهرستان در ۱۱ ماهه سال جاری، اعلام کرد: در بحث صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل از افزایش ۹۰ درصدی برخوردار هستیم و در صورت حمایت و حذف قوانین دست و پاگیر، صادرکنندگان این شهرستان توانایی صادرات بیش از این را نیز دارند.

شهریار فتحی با اشاره به ظرفیت بالای صادرات در این شهرستان خاطرنشان کرد: تلاش های شبانه روزی بخش خصوصی چه در حوزه تولید و چه در حوزه صادرات مانند سایر بخش ها به صورت جهادگونه بوده و در شرایط جنگ اقتصادی که به کشور تحمیل شده، قابل ستایش است.

نماینده عالی دولت در شهرستان بناب همچنین با اشاره به قوانین دست و پاگیر در امر صادرات گفت: از نمایندگان مجلس انتظار داریم نسبت به قوانین دست و پاگیر در مجلس و کمیسیون اقتصادی چاره اندیشی کنند تا صادرکنندگان با فراغ بال بیشتری برای صادرات اقدام کنند.

وی گفت: ۴۲۳ واحد تولیدی و صنعتی کوچک و بزرگ در شهرستان بناب فعال و پنج هزار و ۷۰۰ نفر جمعیت کارگری در این واحدها مشغول هستند.

شهرستان ۱۵۰ هزار نفری بناب در ۱۱۰ کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی و در جنوب این استان واقع شده است و با توجه به صنایع تولیدی، صنعتی و تبدیلی متعددی که در شهرک صنعتی این شهرستان مشغول تولید انواع محصولات صادراتی هستند، چشم انداز روشنی نسبت به افزایش صادرات انواع کالا و خدمات به خارج از کشور برای این شهرستان وجود دارد که در همین راستا حمایت دولت، مجلس شورای اسلامی و سازمان های دست اندرکار از صادرکنندگان می تواند ظرفیت صادرات این شهرستان را به بالاترین درجه خود برساند.

در این آیین از مدیریت شرکت صادراتی شکوه بناب به عنوان صادرکنده ملی کشور و همچنین مدیران شرکت های فولادی مجتمع فولاد صنعت بناب و فولاد ظفر بناب به عنوان شرکت های صادرکننده نمونه استانی تجلیل شد.

عمده کالاهای صادراتی استان آذربایجان شرقی شامل کالاهایی همچون مواد و مصنوعات پلاستیکی، انواع خوراکی‌ها (مرکبات)، قیر، سوخت و روغن‌های معدنی، چدن، آهن و فولاد، فرآورده‌های غلات (آرد و نشاسته)، انواع دیگ‌های بخار، مس و مصنوعات مسی، قند، شیرینی و شکلات، شیشه و مصنوعات شیشه‌ای است.

بیش از ۸۰ درصد از کالاهای غیرنفتی از گمرکات استان به کشورهای همسایه مانند عراق، ارمنستان، آذربایجان، ترکیه، افغانستان و پاکستان صادر می شود.

257568

مطالب مرتبط

سازمان آگهی های پرسون