به گزارش سایت خبری پرسون، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور ظهر امروز(سه شنبه) در کنگره ملی لشکر فرشتگان تاریخساز، تجلیل از زنان شهید، جانباز و آزاده را اقدامی ارزشمند، مهم و ماندگار دانست و گفت: امروز رسالت سنگینی بر عهده همه مسئولان و آحاد ملت است و این رسالت حفظ فرهنگ شهادت و ایثارگری و انتقال آن از نسلی به نسل دیگر است.
وی ادامه داد: تصور ما این بود که تا پیش از انقلاب آنچه در مورد ایثار و شهادت از تاریخ اسلام، تشیع و ایران گفته میشد، شاید در طول تاریخ آمیخته با گزافه و غلو شده باشد اما در انقلاب اسلامی و حرکت امام و یاران محدودش در سال 1342 تا بهمن 1357 انسانهایی دیدیم که با خودگذشتگی حبسها، شکنجهها و تبعیدها را تحمل کردند و پای امام و انقلاب اسلامی ایستادند.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه همین روحیه ایثار و شهادتطلبی بود که انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند، افزود: شعار معروف پیروزی گل در برابر گلوله با اتکا به همین فرهنگ رخ داد.
جهانگیری با بیان اینکه ملت ایران در دوران جنگ تحمیلی در برابر همه دنیای ظالم، زورگو و متجاوز قرار گرفت، گفت: همه در جنگی که صدام حسین علیه کشورمان برپا کرد دارای نفع بودند، آمریکاییها طراحی کردند و سلاحهای پیشرفته شوروی سابق و فرانسه در اختیار رژیم بعثی قرار گرفت. سلاح های شیمیایی از سراسر اروپا در اختیار عراق قرار گرفت و کشورهای حاشیه خلیج فارس دلارهای نفتی را به حساب صدام حسین واریز کردند.
وی افزود: کشورهای حاشیه خلیج فارس با گستاخی فراموش کردند که چه جنایتهایی علیه ملت ایران انجام دادند تا صدام بتواند به جنگ و جنایتهایش ادامه دهد. این در حالی بود که ایران برای تامین قطعات برخی تجهیزاتش مجبور بود به دهها دلال و واسطه متوسل شود.
معاون اول رئیسجمهور با ستایش از بانوانی که در این صحنه به خاطر اهدای 4 تا 8 عضو خانواده از آنها تجلیل شد، گفت: این افراد نماد ایثار و فداکاری هستند که در تاریخ انقلاب مشاهده شدهاند. ما به چشم خود دیدیم که مادری روستایی که از دار دنیا فقط یک فرزند داشت آن را تقدیم امام و انقلاب کرد.
جهانگیری با تاکید بر اینکه ایران، انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران با این فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی همواره خواهد ماند، تصریح کرد: مسئولیت انتقال این فرهنگ به نسل جوان و نسل آینده، بر دوش همه مسئولیت سنگینی است. چرا که در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال جنگ تحمیلی شهدا دین بزرگی بر گردن ما دارند.
وی با بیان اینکه نمیتوان از جمهوری اسلامی ایران با این همه اهدای خون به سادگی گذشت، خاطر نشان کرد: مادران شهدا و زنان جانبازان و ایثارگران از یک سو نقشی مادری، تشویق کننده، نگهدارنده و اعزامکننده در دوران انقلاب و جنگ بر عهده داشتند و از سوی دیگر نقشی ستایشآمیز در قامت شهید، جانباز، آزاده و ایثارگر ایفا کردند که در این مراسم به درستی به آن پرداخته شد.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به پیام مقام معظم رهبری به کنگره ملی لشکر فرشتگان تاریخساز افزود: زنان ایرانی در همه صحنههای انقلاب و تاریخ جمهوری اسلامی ایران نقش اول را برعهده داشتند.
جهانگیری با بیان اینکه الان نیز کشور دچار جنگ اقتصادی ظالمانه است که از طرف آمریکای گردنکلفت فشار نهتنها بر دولت و نیروهای مسلح بلکه بر ضعیفترین آحاد جامعه قرار گرفته است، گفت: آمریکا زندگی اقشار آسیبپذیر ایران را هدف گرفته تا زندگی آنان را متلاشی کند و مقام معظم رهبری راه مقابله با این جنگ اقتصادی در سه سال اخیر را مقاومت حداکثری و راهبردی ترسیم کردند.
وی با تاکید بر اینکه ملت بزرگ ایران به ویژه زنان در خانوادههای ایرانی نهایت بزرگواری و صبوری را در این جنگ اقتصادی به نمایش گذاشتند، ادامه داد: زنان و مردم ایران کاری کردند که سیاست دولت آمریکا در منطقه علیه جمهوری اسلامی ایران به شکست کشیده شده است و زنان در به شکست نشاندن این سیاست آمریکا نقش اساسی داشتهاند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کشور خاطر نشان کرد: کادر درمانی کشور با حداقل امکانات و تجهیزات با دستانی خالی و حتی در اوایل شروع این بیماری بدون تجهیزات حفاظتی به مقابله با این بیماری رفتند و شهدایی تقدیم کشور کردند که در تاریخ کشور ماندگار شدند.
جهانگیری با تاکید بر اینکه باید فرهنگ شهادت و ایثار در کشور همچنان زنده بماند و قدردان ایثارگریها و جانفشانیهای شهدا باشیم، گفت: باید این راه نورانی در همه سطوح کشور زنده بماند و ادامه یابد.
وی با اشاره به اینکه اگر به آینده کشور فکر میکنیم راهی جز زنده نگه داشتن یاد شهدا نداریم، افزود: با حضور رهبری مقتدر، توانا و غیرقابل قیاس با رهبران جهان و با کولهباری از دانش و تجربه که مسئولیت کشور را بر دوش گرفتهاند و همچنین حضور ملتی بزرگ قادر هستیم از این شرایط سخت عبور کنیم.
پیش از سخنان جهانگیری، رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با گرامیداشت روز بزرگداشت شهدا تاکید کرد: باید نگاه به شهادت نه یک نگاه تقویمی بلکه اعتقادی و عمیق باشد چرا که شهدا و جانبازان و ایثارگران نماد مقاومت، ایثار و فداکاری ملت ایران هستند.
وی با اشاره به اقدامات بنیاد شهید در راستای حمایت از خانوادههای شهدا و ایثارگران و جانبازان در نقش والای زنان در دوران دفاع مقدس و پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کرد.
در این مراسم از هفت کتاب و مجله که در زمینه نقش زنان در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به نگارش درآمده است رونمایی شد.
همچنین در این مراسم از 6 زن ایثارگر، جانباز و آزاده با اهدای لوح تقدیر، قدردانی شد.