به گزارش سایت خبری پرسون از کرمانشاه، انتخابات شوراهای اسلامی شهر روستا نیازمند نظارت است تا ناظران عملکرد مجریان را رصد کنند و تخلفات احتمالی آنان را زیر نظر داشته باشند.
در انتخابات شوراها براساس ماده 53 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب1/3/1375 ناظر به مواد 73 و 74 قانون اصلاح قانون تشکیلات شوراهای اسلامی کشوری و انتخابات شوراهای کشوری مصوب 29/4/1365، نظارت بر انتخابات شوراها به عهده مجلس شورای اسلامی است.
ماده 73 قانون مزبور مقرر کرده است برای نظارت بر انتخابات شوراها، هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشوری متشکل از سه نفر از اعضای کمیسیون شوراها و امور داخلی و دو نفر از اعضای کمیسیون اصل 90، به انتخاب مجلس شورای اسلامی تشکیل می گردد. تبصره – در صورتی که به تعداد لازم از کمیسیونهای مذکور داوطلب نباشد مجلس از میان سایر نمایندگان داوطلب 5 نفر را انتخاب می نماید».
همچنین طبق ماده 74 این قانون به منظور نظارت بر امر انتخابات شوراهای اسلامی کشوری در هر استان هیأت عالی نظارت استان از 3 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی آن استان به تعیین هیأت مرکزی نظارت تشکیل می شود.
براساس ماده 48 قانون مزبور نظر هیأتهای اجرایی بخش و شهرستان مبنی بر تأیید صلاحیت داوطلبان قطعی است اما رد صلاحیت آنان باید به تأیید هیأتهای نظارت معتبر است.
طبق تبصره 3 ماده 50 قانون یادشده هیأت نظارت موظف است ظرف مدت 10 روز از تاریخ دریافت شکایات رسیدگی و نتیجه را به هیأت اجرایی اعلام کند. نظر هیأت نظارت قطعی و لازم الإجرا خواهد بود.
بر اساس ماده 63 قانون فوق درزمانی که انتخابات برگزار می شود هیأت مرکزی نظارت در سراسر کشور و هیأت نظارت استان و شهرستان و هیات های بخش در حوزهای انتخابیه خود بر کیفیت انتخابات نظارت کامل خواهند داشت و در هر مورد که تخلفی را ببینند آن را به بخشداران و فرمانداران اعلام و آنان موظفند بنابر نظر هیأتهای مذکور طبق قانون انتخابات در رفع نواقص اقدام کنند و هیات های نظارت استانها مکلفند مسائل مورد اختلاف را در همان استان حل و فصل نمایند.
بخشدار صحت انتخابات شوراهای روستا و بخش را اعلام می کند و در این رابطه اگر فردی شکایت داشته باشد ظرف مدت 2 روز به هیأت نظارت شهرستان ارسال و این هیأت ظرف 15 روز نظر نهایی خود را اعلام میکند. همچنین به صراحت ماده 56 قانون فوق الذکر شده تأیید صحت انتخابات شوراهای شهر با هیأت نظارت شهرستان است و اگر کسی در این خصوص شکایتی داشته باشد ظرف 2 روز به هیأت نظارت استان می دهد و آن هیأت در مدت 15 روز نظر نهایی خود را اعلام می دارد.
انتخاب اعضای هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای استان کرمانشاه
حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا رئیس مجمع نمایندگان استان کرمانشاه در خصوص انتخاب اعضای هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای استان کرمانشاه، عنوان کرد: سه نفر از نمایندگان اعم از ابراهیم عزیزی، حیدری و رضایی از طرف مجمع نمایندگان استان به عنوان اعضای هیئت نظارت بر انتخابات شوراها انتخاب شدند.
حسینی کیا با اعلام اینکه جلسات توجیهی در حال برگزاری است و مهر و سربرگ هم در اختیار آنها قرار گرفته است افزود: در آینده ای نزدیک برای اعضا مکانی در استانداریها تعیین می شود و آنها فعالیت خود را آغاز می کنند.
وی خاطر نشان کرد: هیئتهای اجرایی افرادی را تائید یا رد می کنند که پرونده آنها از طرف هیئت نظارت بر انتخابات شوراها نیز مورد بررسی نهایی قرار می گیرد.
حسینی کیا تصریح کرد: پرونده افرادی که تائید شده اند اگر روند آن به درستی طی شده باشد مشکلی نخواهد داشت.
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمانشاه گفت: افرادی که رد شدند و اعتراض دارند باید به هیئت نظارت بر انتخابات شوراها مراجعه کنند و این هیئت پس از بررسی پرونده آنها اگر حقی از افراد تضییع شده باشد اعمال نظر کرده و افراد را برمی گرداند.
حجت الاسلام حسینی کیا گفت: فعالیت این هیئت در حکم است و مانند آنچه که شورای نگهبان برای مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و مجلس خبرگان انجام میدهد، عمل میکند اینجا نیز نقش نظارتی آن با مجلس شورای اسلامی است.
آسیه کرمی- استان کرمانشاه