به گزارش سایت خبری پرسون، گمانهزنیهایی متعددی برای حضور ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری آینده شده است و حتی شنیدهها حاکی از این است که رئیسی نامزد انتخابی شورای وحدت اصولگرایان با محوریت جامعتین است، رئیسی که حسن غفوریفرد به تازگی ادعا کرده به تنهایی توانایی ایجاد سونامی رای را دارد.
این گمانهزنیها درباره احتمال حضور رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ در حالی است که او تاکنون در این باره اظهار نظر صریحی نکرده است. تنها اظهارنظر وی در این باره به واکنش او به پرسش صریح یک دانشجو درباره احتمال کاندیداتوریاش در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ در نشستی که به مناسبت گرامیداشت ۱۶ آذر و روز دانشجو برگزار شد، برمیگردد. رئیسی در این نشست بدون اشاره به اینکه چه برنامهای برای انتخابات دارد و به جای تکذیب صریح کاندیداتوریاش، صرفا تاکید کرد که به هیچچیز غیر از قوه قضاییه فکر نمیکند.
پیش از آن، نیز محسنیاژهای، معاون اول رئیس قوه قضائیه اظهار کرده بود که «رئیسی برای انتخابات ۱۴۰۰ نخواهد آمد.»، اما حالا کمتر از شش ماه مانده به انتخابات، گویا او به دلیل سابقه فعالیتش در مدت کوتاه ریاستش بر قوه قضائیه به تنها امید گروهی از اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰ بدل شده است. چنانچه غفوریفرد او را در میان نامهای احتمالی دیگر که برای انتخابات ۱۴۰۰ مطرح هستند «یک استثنا» مینامد و میگوید او با توجه به اقدامات بسیار شجاعانهاش در قوه قضاییه، ظرفیت ایجاد سونامی رای را دارد.
بیشتر بخوانید:
انتقاد رییس کمیته انتخابات خانه احزاب از طرح انتخاباتی مجلس/ اعمال محدویت مغایر قانون است
تلاش وزارت کشور برگزاری باشکوه انتخابات ۱۴۰۰ با تأمین سلامت مردم است
برخی منابع اصلاحطلب نیز با توجه به انتقادات اخیر رئیسی از دولت، گمانه جدی حضور او در انتخابات ۱۴۰۰ را مطرح میکنند. به گفته این منابع، رئیسی که پس از آغاز به کار مجلس یازدهم، ریاست محمدباقر قالیباف بر مجلس و آغاز انتقادات تند مجلسیها از دولت چندی بود سکوت اختیار کرده بود در جریان هجدهمین سفر استانیاش به خراسان شمالی در اوایل دی ماه، سکوتش را شکست و بار دیگر زبان به انتقاد از دولت باز کرد که «بسیاری از گرهها با همت مدیران به سرعت قابل گشایش است و امکانات و تدبیر آن نیز در داخل قرار دارد و تهدید و تحریم و مسائل خارجی در آن تاثیرگذار نیست».
محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو درباره احتمال نامزدی رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ میگوید: من هیچ احتمالی برای ورود ایشان به انتخابات متصور نیستم و چه به لحاظ سلبی یا اثباتی چیزی در این باره ندیده و نشنیدم، ولی علاقهمندم که ایشان به انتخابات بیاید.
وی میافزاید: من شکی ندارم که ورود آقای رئیسی به انتخابات میتواند معادلات را به هم بریزد. اگر ایشان به انتخابات ورود پیدا کند معادلات را قطعاً به ضرر آقای قالیباف به هم خواهد زد. چون بخش عمده جناح اصولگرا که در دوره قبلی در رقابت میان آقای رئیسی با قالیباف، پشت سر آقای رئیسی قرار گرفتند و به همین دلیل قالیباف مجبور به انصراف شد در این دوره هم در صورت حضور آقای رئیسی از وی حمایت میکنند.
مهاجری همچون اغلب اصولگرایان، ریاست او بر قوه قضائیه و کارنامه حضورش در این قوه را برگ برنده او میداند و بیان میکند: در سال ۹۶، آقای رئیسی هنوز رییس قوه قضاییه نبود و فعالیتهایش در این قوه بهعنوان کارنامه موفق او صورت نگرفته بود. در شرایط فعلی، او کارنامه نسبتاً موفقتری در مقایسه با مدیریتهای قبلی قوه قضاییه دارد و همین امکان موفقیت او را در مقابل آقای قالیباف از چهار سال پیش بیشتر میکند.
این فعال اصولگرا اضافه میکند: آقای رئیسی در میان افرادی که برای ریاست جمهوری مطرح هستند به نسبت محبوبیت بالاتری دارد. ولی اینکه بتواند سونامی رای ایجاد بکند مشخص نیست؛ چون فضای کشور هنوز انتخاباتی نشده است. حتی شرایط فعلی خیلی بهتر از انتخابات مجلس در اواخر سال ۹۸ نیست. فضای سیاسی کشور به اندازه انتخابات اسفند ۹۸ سرد است و هنوز گرمای خاصی احساس نمیشود. تا این فضا داغ نشود اصلاً نمیتوان ارزیابی نسبت به سونامی حضور یا رای داشت.