اکبر فتحی:

آذربایجان شرقی در تولید گوشت مرغ به خودکفایی رسیده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره بر سرمایه گذاری‌ های خوبی که در زمینه افزایش ظرفیت و سرمایه گذاری‌ های جدید به عمل آمده، گفت: اکنون آذربایجان شرقی در تولید گوشت مرغ به خودکفایی رسیده است.

به گزارش سایت خبری پرسون از آذربایجان شرقی، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در گفت‌وگوی خبری، با بیان این‌که صنعت مرغداری دومین صنعت بزرگ کشور محسوب می‌‍‌شود، گفت: صنعت مرغداری در آذربایجان شرقی نیز جایگاه ویژه‌ای دارد و سرمایه گذاری‌های مناسبی در زمینه پرورش مرغ گوشتی و تولید تخم مرغ انجام گرفته است.

وی با اشاره به زنجیره تولید گوشت مرغ و تخم مرغ، گفت: زنجیره تولید گوشت مرغ و تخم مرغ شامل مرغ مادر تخمگذار، مرغ مادر گوشتی، مرغ گوشتی و مرغ تخمگذار است؛ جوجه یکروزه که توسط واحدهای مادر تولید می‌شود در این زنجیره قرار داشته و تامین خوراک آماده توسط کارخانجات تهیه خوراک دام نیز حلقه دیگری از زنجیره تولید گوشت مرغ و تخم مرغ به شمار می‌رود.

وی با بیان این‌که در مجموع ۵۹۵ واحد مرغداری گوشتی و نزدیک به ۲۳۳ واحد مرغداری تخمگذار در استان فعالیت می‌کنند، افزود: ۲۰ درصد از کل مرغ مادر تخمگذار کشور در استان قرار دارد و ۱۰درصد از تخم مرغ و حدود ۳.۵ درصد از گوشت مرغ مورد نیاز کشور در آذربایجان شرقی تولید می‌شود.

فتحی با اشاره به تولید ۵۰ درصد مازاد تخم مرغ استان، ادامه داد: این اضافه تولید به سایر استان‌ها و کشورهای همسایه صادر می‌شود؛ نیاز برخی از استان‌های کشور به مرغ مادر تخمگذار نیز از طریق آذربایجان شرقی تامین می‌شود.

وی در رابطه با گرانی قیمت گوشت مرغ و تخم مرغ سطح استان در هفته های اخیر، تاکید کرد: بیش از ۸۰ درصد نهاده‌های مورد نیاز برای پرورش مرغ گوشتی، تولید گوشت مرغ و تخم مرغ وارداتی بوده و به دلیل نوسانات ارزی کشور که مولفه‌های اقتصادی را تحت الشعاع قرار داد، صنعت مرغداری نیز جزوی از این بخش، تحت تاثیر قرار گرفته و مشکلاتی نظیر کمبود نهاده‌ها و عدم ترخیص نهاده‌های وارداتی از بنادر منجر به چالش افزایش ناگهانی قیمت گوشت مرغ آماده طبخ و تخم مرغ شده است.


بیشتر بخوانید؛

ما تامین کننده نهاده های دامی هستیم/ مسئولیت گوشت قرمز و مرغ بر عهده وزارت جهاد است

ضربان کند تجارت دو کشور/ کاهش 99 درصدی صادرات ایران به یونان


وی گفت: این امر باعث شد تا یک خلا ۱۰ روزه در جوجه ریزی مهرماه سالجاری به وجود آید و این تاخیر در جوجه ریزی و تولید مرغ موجب گران شدن گوشت مرغ و تخم مرغ در اواخر آبانماه و اوایل آذر در سطح استان و کشور شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، توزیع مرغ منجمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام استان را از برنامه ریزی‌های اصلی سازمان جهادکشاورزی استان در راستای تعدیل قیمت و کنترل بازار گوشت مرغ و تخم مرغ استان عنوان کرد.

وی ادامه داد: از نوزدهم مهرماه، جوجه ریزی به روال طبیعی و نرمال خود بازگشت و مصوب شد تا ۱۰۰ درصد نهاده‌های مورد نیاز مرغداران استان توسط سازمان جهادکشاورزی استان و از طریق سامانه بازارگاه تامین شود.

وی افزود: اکنون قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار برای مرغ زنده درب مرغداری، ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان و برای تخم مرغ ۱۲ هزار تومان است و قیمت نهایی مرغ آماده طبخ در فروشگاه‌ها برای عرضه به مصرف کننده کیلویی ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان و برای تخم مرغ ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.

فتحی با اشاره به تصویب قانون خرید تضمینی محصولات زراعی و باغی در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در قانون فوق وزیر جهادکشاورزی، وزیر اقتصاد و دارائی و رئیس سازمان برنامه و بودجه به عنوان اعضای دولتی و چهار نفر از بخش خصوصی مکلف شده‌اند تا روند قیمت گذاری و خرید تضمینی محصولات زراعی و باغی از جمله محصول استراتژیک گندم را برعهده گرفته و انجام دهند.

وی متذکر شد: به نظر می‌رسد که حضور مدیران عامل تشکل‌های بخش خصوصی در فرآیند قیمت گذاری محصولات دامی شامل گوشت مرغ، تخم مرغ، مواد پروتئینی و لبنی نیز امری ضروری و منطقی است تا تولیدکنندگان بتوانند از طریق اتحادیه‌های مربوطه، مسائل و مشکلات خود را در خصوص هزینه‌های تمام شده محصول تولیدی به اطلاع مسئولان ذیربط برسانند و دست اندرکاران امر بتوانند بر اساس واقعیات نسبت به قیمت گذاری محصولات اقدام کنند.

وی تصریح کرد: قیمت گذاری محصولات کشاورزی به صورت استانی بر اساس شرایط آب و هوایی، میزان مصرف سوخت و هزینه های حمل و نقل، یکی از راهکارهای علمی و اصولی است که می‌تواند در روند قیمت گذاری تولیدات کشاورزی تاثیر مثبت و منطقی تری داشته باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به این‌که مصرف آنتی بیوتیک‌ها بعد از ۴۰ روز در مرغداری‌ها شروع می‌شود، عنوان کرد: مصرف آنتی بیوتیک در صنعت مرغداری هم موجب افزایش هزینه‌های تولید می‌شود و هم سلامتی جامعه مصرف را به خطر می‌اندازد.

وی ادامه داد: مقرر شده تا ۲۰ درصد از نهاده‌های دامی هر استان در اختیار رئیس سازمان جهادکشاورزی استان قرار گیرد تا در مواقعی که به اجبار تحویل مرغ زنده به کشتارگاه بیش از ۴۰ روز به طول میانجامد، کمبود نهاده‌های دامی از این طریق جبران و تهیه شود.

فتحی گفت: وزارت جهادکشاورزی در هشت ماهه اخیر، عمده برنامه ریزی‌های خود را براساس برطرف ساختن خلاهای به وجود آمده در تهیه و تامین نهاده‌های دامی اتخاذ کرده است؛ احیای واحد تولیدی مرغ لاین که جوجه ریزی آن انجام گرفته و مرغ آن نیز تحت عنوان مرغ آرین به بازار عرضه شده و هم‌چنین اختصاص ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی کشور به کشت سویا از شاخص ترین سیاست گذاریهای وزارت جهادکشاورزی در راستای افزایش تولید نهادههای دامی در داخل کشور و تثبیت بازار گوشت مرغ و تخم مرغ است.

225150

سازمان آگهی های پرسون