به گزارش سایت خبری پرسون، ظهر امروز (یکشنبه) «محمدجواد آذریجهرمی» در برنامه زنده اینستاگرامی خود وضعیت ارتباطات و اینترنت روستاهای سیستان بلوچستان و برنامههای ویژه دولت برای پیشرفت ارتباطات در این استان را تشریح کرد.
وی گفت: تصمیم گرفتهام برای اینکه اتصال روستاهای سیستان و بلوچستان که پروژه بزرگی است روی ریل بیفتد و کار خوب پیش برود از شنبه هفته آینده (ششم دیماه) به مدت ۱۰ روز در استان مستقر شوم.
آذریجهرمی ادامهداد:پس از بازگشت نیز یکی از معاونان وزراتخانه بهطور دایم تا اتمام پروژه در استان مستقر خواهد بود.
وی ابراز امیدواری کرد: با یک برنامه عملیاتی بتوان کاری کرد که تا پایان اردیبهشتماه کل محرومیت در حوزه ارتباطی استان سیستان و بلوچستان از بین برود.
وزیر ارتباطات گفت: مطابق سرشماری سال ۹۵، سیستان و بلوچستان هفت هزار و ۱۴۸ روستا دارد؛ از این تعداد روستا، سه هزار ۴۴۲ روستا بالای ۲۰ خانوار بوده و جمعیت ۳۴۵هزار و ۵۰۰ خانوار معادل یک میلیون و ۳۳۶ هزارو ۵۰۳ نفر در این روستاها ساکن هستند.
وی افزود: برنامه ششم توسعه تکلیف کرده تا پایان سال اجرای این برنامه ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.
کرونا و افزایش نیاز به اینترنت
آذریجهرمی ادامهداد: شرایط کرونا وضعیتی را به وجود آورده که نیاز به اتصال به اینترنت بیشتر شده است، به همین دلیل دولت برنامهریزی ویژهای دارد تا بتواند برای مطلوبتر شدن شرایط، این آمار را بالاتر ببرد.
وی خاطرنشانکرد: اکنون از مجموع سههزار و ۴۴۲ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان سیستان و بلوچستان، ۲ هزار و ۱۲۶ روستا به وسیله ایرانسل به شبکه ملی اطلاعات، ۷۶۳ روستا نیز توسط همراه اول و یکهزار و ۹۶۸ روستا هم به وسیله خود وزارت ارتباطات و با کمک پیمانکار روستایی خود یعنی هایوب به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند؛ در مجموع بیش از دو هزار ۵۱۲ روستای این استان به اینترنت دسترسی دارند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه این جمعیت ممکن است با کمک ADSL ، همراه اول، ایرانسل و هایوب به اینترنت دسترسی داشته باشند، افزود: ارتباطات روستایی خانگی در استان سیستان و بلوچستان مطلوب نیست.
وی بیانداشت: شرکت مخابرات ایران فقط در ۲۸۶ روستا تلفن خانگی سیمی ارائه میکند، البته خدمات بیسیمی و تلفن خانگی بیسیم در یکهزار و ۱۶۴ روستا وجود دارد که روی این بستر امکان دریافت اینترنت وجود ندارد.
این مقام مسوول خاطرنشانکرد: فقط ۲۸۶ روستا اینترنت خانگی دارند و این آمار شرکت مخابرات ایران است.
نیاز ۹۰۰ مدرسه برای اتصال به شبکه ملی اطلاعات
وی با بیان وجود نزدیک به چهار هزار مدرسه در سیستان و بلوچستان، افزود: ۲ هزار ۱۷۰ مدرسه روستایی و ۹۵۰ مدرسه شهری توسط وزارت ارتباطات در سال جاری به صورت رایگان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند و مطابق آمارها کمتر از ۹۰۰ مدرسه دیگر در این استان باقیمانده که به این شبکه متصل شوند.
به گفته آذریجهرمی، چهار درصد کل روستاهای این استان نیز هیچگونه ارتباطی ندارند، یعنی نه تلفن ثابت دارند و نه تلفن همراه و نه اینترنت.
وی با اشاره به دو مشکل جدی در این استان، ادامهداد: نخستین مساله قطعی مکرر سرویس است، زیرا اکثر فیبرهای این استان به صورت هوایی کشیده و از پایداری لازم برخوردار نیست، این فیبرها براساس وزش باد یا تعرضهای طبیعی ارتباط روستا را قطع میکنند.
وزیر ارتباطات اظهار داشت: در برخی دیگر از روستاها که اتصال وجود دارد، با توجه به اینکه ارتباطات اینترنت رادیویی است و از طریق فیبر برقرار نمیشود، با مشکل کمبود پهنای باند مواجهاند.
وی تاکید کرد: به مردم قول داده بودیم که باید تا پایان امسال همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه ملی اطلاعات متصل شده و به اینترنت دسترسی داشته باشند؛ این ارتباط برای سلامتی، آموزش مجازی، کاهش شکاف دیجیتال و عدالت ارتباطی بسیار مهم و برای مطالبهگری است.
آذریجهرمی یادآور شد: بهدلیل حجم بسیار بزرگ و وسعت بالای استان، با برگزاری جلسات متعدد برای کنترل پروژه در این استان، متوجه شدیم حرکت با سرعت کنونی در سیستان و بلوچستان نمیتواند نتیجهای در بر داشته باشد، بنابراین برای رسیدن به هدف برنامهریزی کردیم.
وی خاطرنشان کرد: دستکم باید در زمان باقی مانده ۵٠٠ کیلومتر فیبر نوری جدید در این استان احداث کنیم، یکهزار و ۲۰۰ روستا با اینکه برخی از آنها اینترنت ثابت و یک نوع ارتباط اینترنت دارند، نیازمند اینترنت تلفن همراه هستند و این روستاها ۹۷۲ سایت جدید نیاز دارند.
این عضو کابینه دولت یادآوریکرد: اکنون یکهزار و ۳۰۰ کیلومتر فیبر هوایی در استان وجود دارد که باید زمینی شوند، بخشی از این کار در سالهای گذشته انجام شده و بخشی از آن باقیمانده است، همچنین شبکه انتقال استان نیز باید ارتقاء یابد تا کیفیت ارتباطات در استان بهبود پیدا کند.
وی تصریحکرد: در مجموع نزدیک به ۱۶۰ میلیارد تومان برای کشیدن فیبرنوری و شبکه انتقال باید سرمایهگذاری شود و حدود ۹۷۳ میلیارد تومان نیز باید از طریق اپراتورهای تلفن همراه برای به روزرسانی و ساخت سایت جدید هزینه شود.
آذریجهرمی گفت: این رقمها جدا از هزینههایی است که برای تامین برق و مسیر جاده دسترسی برای ساخت سایت نیاز است، این یک پروژه بسیار بزرگ است که وسعت آن بسیار زیاد است.
وی یادآور شد: ۲۷ درصد باقیمانده، بخش دشوار کار است و اینها در مناطقی از شمال استان و مرز سراوان و سرباز واقع شدهاند که مشکلاتشان ویژه است و شاید این درصد باقی مانده معادل کل کارهای عملیاتی پیش رو باشد.
این مقام مسوول تاکید کرد: با رییسجمهوری، رییس سازمان برنامه و بودجه و وزیر اقتصاد مذاکرات متعددی برای تامین مالی اجرای این پروژه انجام شد، اکنون موافقت شده تا نزدیک به یکهزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه ارتباطات در استان اختصاص یابد و بخشی هم از محل اعتبارات استان هزینه شود.
وی افزود: برای اینکه وعده و قولمان را عمل کنیم استان را به سه منطقه عملیاتی یعنی منطقه شمالی (سیستان) و منطقه بلوچستان ( دو منطقه میانه بلوچستان و ساحل جنوبی) تقسیم کردیم، همچنین از قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا دعوت شد که در کنار ما به عنوان پیمانکار در اجرا و ساخت فیبرنوری کمک کند، قرارگاه نیز پذیرفته با همه ظرفیتش وارد شود.
آذری جهرمی خاطرنشانکرد: وزارتخانه نیز از ظرفیت بسیج استفاده کرده تا به صورت داوطلبانه وارد شوند و در این پروژه بزرگ محرومیتزدایی با ما همکاری کنند، همه اپراتورها در این مناطق عملیاتی نماینده خواهند داشت.