۱۴ اثر ثبت ملی در پایتخت از فهرست خارج شده‌اند

عضو شورای شهر تهران گفت: ۱۴ اثر ثبت ملی در پایتخت از فهرست خارج شده‌اند که متاسفانه بخشی از این بناها به صورت کامل تخریب شده و بخشی دیگر نیز از تخریب در امان بوده است.

به گزارش سایت خبری پرسون، حجت نظری در صحن امروز شورای شهر در تذکری به شهردار پایتخت درباره وضعیت خانه تاریخی زند نوابی اظهار داشت: این خانه تاریخی در ضلع شمال شرقی میدان فلسطین واقع شده و در زمستان سال 84 با قدمت دوره پهلوی اول در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

وی افزود: با وجود رعایت تشریفات اداری در ثبت این بنا و ابلاغ به مالک در زمان ثبت همچنین عدم اعلام نارضایتی مالک در زمان مقرر مالکین خانه زند نوابی در سال 88 برای خارج کردن بنا از فهرست آثار ملی به دیوان ادارات ملی شکایت کردند و در شهریور همان سال این اثر از فهرست آثار ملی کشور حذف می‌شود.

نظری گفت:‌پس از خروج از ثبت این ملک از آثار تاریخی مالک از شهرداری درخواست جواز ساخت می‌کند که با توجه به قرار گرفتن ملک در حریم مسجد امام صادق (ع) و با توجه به درخواست مالک برای بلندمرتبه‌سازی شهرداری از صدور پروانه بلندمرتبه امتناع می‌کند.

وی تصریح کرد: در سال 89 بخشی از این بنا به صورت شبانه توسط مالک تخریب شده است که با نامه‌نگاری‌های اداره کل میراث فرهنگی از ادامه تخریب جلوگیری شد و در سال 90 کمیسیون ماده 5 شهرداری در پهنه‌بندی طرح تفصیلی جدید اقداماتی انجام می‌دهد و مالک از تخریب و نوسازی این بنا منصرف می‌شود.


بیشتر بخوانید:

انتقاد از تخریب خانه زند نوابی در خیابان فلسطین


نظری بیان داشت:‌ولی اکنون بعد از 8 سال مالک دوباره درخواست تخریب و نوسازی بنا را داده و شهرداری از اداره کل میراث فرهنگی پایتخت استعلام کرده که میراث فرهنگی در پاسخ اعلام کرده است که اثر از ثبت خارج شده و شهرداری اجازه صدور جواز را اعلام کند.

این عضو شورای شهر تهران بیان داشت: شهرداری منطقه 6 جواز تخریب و نوسازی این بنا را امسال صادر کرده و هفته گذشته مالک بخش عمده این بنا را تخریب کرد که تخریب آن با اعتراض فعالین حوزه میراث فرهنگی مواجه شده است.

وی تصریح کرد: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یک بار برای همیشه در تعاملی توأمان با مجلس برای به روز کردن قانون و دیوان عدالت اداری برای توجیه قضات نسبت به اهمیت میراث فرهنگی باید اقدام کند و اراده‌ای جدی‌تر از خود نشان دهد.

این این عضو شورای شهر تهران اظهار داشت: دیوان عدالت اداری می‌تواند با ایجاد شعب تخصصی میراث فرهنگی به صورت حرفه‌ای و تخصصی به این حوزه ورود پیدا کند تا در آینده شاهد تخریب هویت، خاطرات و تاریخ میلیون‌ها ایرانی نباشیم.

منبع: فارس

222705

سازمان آگهی های پرسون