رئیس اداره تولیدات گیاهی مرودشت:

پیش‌بینی کشت ۹۰ هزار هکتار گندم و جو در شهرستان مرودشت

رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی شهرستان مرودشت از پیش بینی کشت ۹۰ هزار هکتار گندم و جو در این شهرستان خبر داد.

فارس _ سایت خبری پرسون؛ جلال نوجوان با بیان این‌که بهره‌برداران معمولا کشت را از دهم آبان ماه آغاز می‌کنند، اظهار کرد: استفاده از نکات فنی و نظرات کارشناسان جهاد کشاورزی در زمان کشت علاوه بر کاهش هزینه‌ها، سبب افزایش راندمان تولید خواهد شد.

وی با اشاره به قیمت بالای کودهای فسفاته و پتاسه و ضرورت نداشتن استفاده از این کودها در برخی مزارع، انجام آزمون خاک قبل از کشت را ضروری دانست.


نوجوان با تاکید بر استفاده از کود اوره در زمان کشت، بیان کرد: میزان ۱۰۰ کیلوگرم کود اوره در زمان کشت در مزارعی که در تناوب با برنج، ذرت و گندم و جو هستند، توصیه می‌شود.

او افزود: میزان استفاده از کود اوره برای زراعت گندمی که در تناوب با صیفی‌جات از جمله گوجه فرنگی، چغندر قند و… هستند نیز ۵۰ تا ۷۰ کیلوگرم در هکتار توصیه می‌شود.

وی با تاکید بر استفاده از بذور گواهی شده خاطر نشان کرد: بذور خود مصرفی نیز باید زیر نظر کارشناسان حفظ نباتات و مسئولین پهنه‌ها با قارچ کش‌های مناسب ضد عفونی شوند.

نوجوان استفاده از کارنده‌ها، از جمله، کودکار، بذرکار، کارنده‌های کشت بر روی پشته‌های بلند و کمبینات را بسیار حائز اهمیت خواند.

وی با بیان این‌که در زمان کشت گندم در تناوب با برخی صیفی‌جات عملیات ثانویه ضروری نیست، تصریح کرد: کاشت گندم بعد از زراعت چغندرقند، گوجه فرنگی، هویج، سیب زمینی و کلم در صورتی که شخم به موقع انجام شود و کشت نیز با دستگاه کمبینات انجام شود، عملیات ثانویه توصیه نمی‌شود و می‌توان بعد از شخم بلافاصله اقدام به کشت کرد.

مسئول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی مرودشت در مورد میزان بذر مورد نیاز گفت: بذر مورد نیاز در هر هکتار هنگام استفاده از کارنده‌ها ۱۸۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم و در کشت با دستگاه سانترفیوژ ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار توصیه می‌شود.
مرودشت سالانه با تولید بالغ بر ۳۰۰ هزار تن گندم، ۲۵ درصد گندم استان فارس را تولید می‌کند.


نوا نیکو _ استان فارس

208843

سازمان آگهی های پرسون