سخنگوی سازمان انتقال خون خبر داد:

سهم ۵۶ درصدی اهداکنندگان مستمر در اهدای خون

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: در ۶ ماه نخست سال جاری، ۵۶ درصد از خون‌های اهدایی در کشور توسط اهدا کنندگان مستمر خون(با سابقه حداقل دو بار اهدا در سال) انجام گرفته است.

به گزارش پرسون، بشیر حاجی بیگی روز یکشنبه بیان کرد: استان‌های سمنان با ۷۴ درصد، بوشهر با ۶۶ درصد و همدان با ۶۵ درصد بیشترین میزان اهداکنندگان مستمر در کشور را دارا هستند.

وی ادامه داد: همچنین استان های خراسان جنوبی، سمنان، خراسان شمالی و قم بیشترین میزان رشد اهدای خون را در ۶ ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته را داشته اند.


حاجی بیگی گفت: در ۶ ماه نخست سال جاری یک میلیون و ۱۹۳ هزار و ۶۶۸ نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد ۹۴۰ هزار و ۷۳۹ واحد خون اهدا شده است.


وی ادامه داد: ۱۴۲ هزار و ۶۰۰ واحد خون در ۶ ماهه امسال توسط اهداکنندگان بار اول اهدا شده است. همچنین پنج درصد از خون های اهدایی در سراسر کشور نیز توسط بانوان اهدا شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد افزایش را نشان می‌دهد.



کلان شهر تهران؛ بیشترین مصرف کننده خون و فرآورده های آن است
حاجی بیگی با بیان اینکه در ۶ ماهه نخست سال جاری ۳۴۱ هزار و ۱۹۳ واحد خون و فرآورده‌های آن در استان تهران به در بین مراکز درمانی و بیمارستان ها توزیع شده، گفت: این فراورده ها شامل گلبول قرمز فشرده شده، پلاکت و پلاسما است، بیشترین میزان توزیع خون و فرآورده ها و مصرف آن در کشور در کلان شهر تهران است.



آقایان ۴ بار و خانم ها ۳ بار در سال می توانند خون اهدا کنند
وی خاطرنشان کرد: در ایران در سال آقایان چهار بار و خانم ها به خاطر مسایل فیزیولوژیک سه بار می توانند اهدای خون را داشته باشند.


سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است و حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی اهدا کننده مستمر(با سابقه حداقل ۲بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است.


وی ادامه داد: از هر فرد سالم بالای ۵۰ کیلوگرم وزن و سن بالای ۱۸ تا ۶۰ سال ۱۰.۵ سی سی یا میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن خون گرفته می شود و حجم کیسه های خون اهدایی ۴۵۰ سی سی یا میلی لیتر است و ۶۳ سی سی ماده ضد انعقادی درون کیسه ها خون موجود است.


حاجی بیگی درمورد ضرورت اهدای خون تصریح کرد: بارزترین مثال برای موقعیت هایی که در آن نیاز مبرم به خون پیدا می شود عبارتند از زمان بروز حوادث و سوانح گوناگونی نظیر تصادفات رانندگی، سوختگی ها و اعمال جراحی.


حاجی بیگی اضافه کرد: همچنین خانم های باردار در حین زایمان، نوزادان و بخصوص نوزادان نارسی که به زردی دچار می شوند، نیازمند به خون هستند و از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآورده های خون هستند.


سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: بسیاری از دیگر بیماران، مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی نیز ناگزیرند برای بهره مندی از یک زندگی به نسبت طبیعی برای همه عمر به شکل منظم خون یا فرآورده های خون دریافت کنند.

منبع:ایرنا

208186

سازمان آگهی های پرسون