به گزارش سایت خبری پرسون؛ طاهره امیری افزود: این بیماری عمدتا بر روی گیاه خرفه شناسایی شده و در سایر گیاهان خانواده شببو (خاجیان ) از جمله شاهی، ترب، کلم، منداب و کیسه کشیش وتاج خروش وحشی شناسایی و گزارش شده است.
به گفته امیری؛ قارچ عامل بیماری Albugo candida است که به صورت جوشهای سفید رنگ پر شده با اسپورانژیوم رو و پشت برگ، ساقه و بخشهای گل دهنده ظاهر می شود.
وی خاطرنشان کرد: اسپورهای عامل بیماری از طریق باد، باران، حشرات و اسپورهای معلق موجود در هوا منتقل میشود.
امیری با بیان اینکه مبارزه شیمیایی علیه این بیماری مقرون به صرفه نیست، تصریح کرد: از بین بردن علفهای هرز خصوصا خردل وحشی و دیگر گیاهان هم خانواده کلم، بقایای گیاهی آلوده و رعایت تناوب زراعی در کنترل و تقلیل شدت بیماری موثر است.
او با بیان اینکه شخم عمیق پس از برداشت، کنترل علفهای هرز، تناوب طولانی مدت و توجه به تاریخ کشت در کنترل بیماری موثر است، افزود: سموم مسی و یا سم تیلت به منظور جلوگیری از توسعه بیماری مفید توصیه می شود.
این کارشناس در خصوص مدیریت آبیاری مزارع آلوده نیز بیان کرد: از آنجا که خیس شدن طولانی مدت برگها زمینه بروز بیماری را فراهم میکند، آبیاری در اواخر روز به هیچ وجه توصیه نمی شود.
امیری با تاکید بر اینکه مصرف بیش از حد کودهای نیتروژنه (اوره) این آفت را تشدید می کند،یادآور شد: در نظر گرفتن یک برنامه غذایی متعادل و کابرد کودهای فسفره و پتاسیمی به شکل خاکی و یا محلولپاشی برگی زمینه بروز بیماری را به شکل قابل توجهی کاهش می دهد.
در مرودشت بالغ بر200 هکتار خرفه کشت شده که مدیریت صحیح این بیماری زمینه رشد و توسعه این گیاه دارویی را در پی خواهد داشت .