شیرازیان در گفتگو با پرسون پاسخ می دهد:

لزوم شفافیت و نظارت بر قیمت ها برای حذف دلالان اقتصادی

مدیر سامانه جامع تجارت وزارت صنعت گفت: مزیت اصلی برای مردم کنترل و نظارت بر قیمت‌ها و حذف واسطه گری به نوعی(دلالی) است که کالا به قیمت واقعی به دست مصرف کننده برسد و برای مدیران ایجاد شفافیت و افزایش اشراف بر زنجیره تامین کالا شود.

محمد شیرازیان، مدیر سامانه جامع تجارت وزارت صنعت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پرسون با توجه به فساد و قاچاق در بخش کالا، سامانه جامع اطلاعات و تامین و توزیع کالا چه مزایایی دارد و چه کمکی می تواند در مقابله با فساد و قاچاق انجام دهد، گفت: یکی از اصلی‌ترین راههای نجات کشور شفافیت است. و شفافیت راهی جز راه اندازی سامانه ندارد، سامانه تجارت بنا به بند الف ماده 6 قانون مبارزه با کالاهای وارداتی مصوب سال ۹۲ از سال ۹۵ کار خود را آغاز کرده است.

شیرازیان افزود: کلیه فرآیندهای تجارت خارجی از طریق بازرگانان و فرآیندهای داخلی از طریق فعالین اقتصادی در این سامانه جهت کمک به مبارزه با فساد ثبت می شود.

مدیر سامانه جامع تجارت وزارت صنعت اظهار داشت: هدف اول، شفافیت است زمانی که ایجاد شود مفاسد اقتصادی جنبه تسهیلی پیدا می کند و مدیران و فعالین اقتصادی می توانند از این اطلاعات در تصمیم گیری ها استفاده کنند و همچنین ملاک و معیار شفافیت، اطلاعاتی است که از طریق این عملیات در سامانه کشوری درج می شود.

شیرازیان بیان کرد: سامانه جامع تجاری درگاه یکپارچه فعالین اقتصادی است و به اعضای هر فعال اقتصادی در هر گروه کارایی، در حوزه تجارت داخلی ذی نفع های متعددی قرار دارد و بخش رهگیری کالا یک بحث فراگیر است.

مدیر سامانه جامع تجارت وزارت صنعت عنوان کرد: بخشی از کالاها متولی خاص دارند مانند کالاهای سلامت محور که در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو مدیریت می شوند. همچنین مانند نهاده‌های دامی در وزارت جهاد کشاورزی و موضوعی مثل تایر سنگین که تعاملی بین وزارت صنعت، وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور می باشد که قسمت عرضه برای این کالا اجرایی شده است.

وی خاطر نشان کرد: مزیت اصلی برای مردم کنترل و نظارت بر قیمت‌ها و حذف واسطه گری به نوعی(دلالی) است که کالا به قیمت واقعی به دست مصرف کننده برسد و برای مدیران ایجاد شفافیت و افزایش اشراف بر زنجیره تامین کالا شود. همچنین کالایی که با نرخ ارز ترجیحی یا نیما وارد می شود ارز یارانه ای دریافت می کند.

وی ادامه داد: برای کنترل ارز از تسهیلات داخل کشور استفاده می کنند که کالایی که با ارز 4200 وارد کشور می شود مبنای قیمت گذاری نیز باید ارز 4200 باشد و زمانی که افزایش پیدا کرد نباید کالا افزایش قیمتی داشته باشد. برای مدیریت و نظارت بر قیمت ها باید مصرف کننده حقیقی باشد و کالایی که مورد نیاز است بعد از ثبت اطلاعات توسط فعالین اقتصادی که این مهم نیازمند آموزش وانگیزه می باشد در یک زنجیره شفاف به دست مصرف کننده برسد.

مدیر سامانه جامع تجارت وزارت صنعت افزود: از لحاظ قانونی تنها راه مدیریت این قیمت‌ها، نظارت بر قیمت مصرف کننده است.

وی با اشاره به صحبت‌های رئیس جمهور گفت: که در بحث انگیزشی تاکنون جنبه تزئینی داشته ایم و تصمیم گرفته شده است که جنبه تشویقی پیدا کند و صادرکنندگانی که از ارزش افزوده استفاده کنند این فعالین تجاری می توانند اطلاعات خود را ثبت کنند و کالا با قیمت مناسب به دستشان برسد.

وی افزود: رصد و رهگیری یک پروژه زمانبر و نظارت بر گروه کالایی، از طریق گلوگاه تلفنی تعداد مصرف کننده شفاف است و کالایی مثل تایر سنگین که مصرف کننده آن یگان ناوگان سنگین هستند شناسایی شده، و این زنجیره شفاف است به ازای کالاهای دیگر نیز باید گلوگاه هایی ایجاد شود تا انگیزه بوجود آورد و کالا به دست مصرف کننده حقیقی برسد و اینگونه دیگر شاهد دلالی و.. نخواهیم بود.

207308