سرپرست وزارت صنعت:

تحقق اقتصاد بدون نفت/ ذخایر استراتژیک کشور کامل است

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ذخایر استراتژیک کشور مطابق جدول مصوب هیات وزیران کامل است و هیچ مشکلی از این بابت وجود ندارد.

به گزارش پرسون، «جعفر سرقینی» امروز (سه‌شنبه) ‌در آیین افتتاح طرح‌های هفته دولت که با حضور رئیس‌جمهوری به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، افزود:‌ در سال ۹۴ و در دولت «تدبیر و امید» برای نخستین بار به دستور رئیس‌جمهوری جدولی به تصویب هیات وزیران رسید و وزارت صنعت مکلف به حفظ ذخایر استراتژیک بر مبنای آن جدول و ارتقای امنیت غذایی کشور شد.

به گفته وی، یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های مسوولان وزارت صنعت در همه دوره‌ها حفظ ذخایر استراتژیک برابر جدول اعلامی بود، جدولی که در سال ۹۷ مجدد با مصوبه هیات وزیران بهبود یافت.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به فراوانی انواع کالاها در کشور خاطرنشان‌کرد: این حرکت تداوم خواهد داشت و همه کالاها به فراوانی در بازار عرضه خواهد شد.

وی با اشاره به ۱۷ تذکر رهبر معظم انقلاب در ملاقات ویدئوکنفرانسی با اعضای هیات دولت، یادآورشد: ۱۲ مورد از این تذکرات به طور مستقیم یا غیرمستقیم مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت بود و در بسیاری موارد به‌ویژه خام فروشی که مورد تاکید معظم له بوده، اقدامات مقتضی انجام شده است.

سرقینی، به طور نمونه به فولاد اشاره کرد و گفت: علت اینکه امروز به آمار صادرات ۱۲ میلیون تنی این محصول رسیده‌ایم، استفاده از ذخایر داخلی است، این در حالی است که در پنج سال منتهی به سال ۹۲ سالیانه به‌طور متوسط ۲۲ میلیون تن صادرات سنگ‌آهن به صورت خام داشتیم، اما این آمار در سال گذشته به سه میلیون تن کاهش یافت و امسال نصف خواهد شد.

افزایش تاب‌آوری اقتصادی

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان‌کرد: با افزایش ظرفیت‌ها که به اندازه ۳۷ درصد در آلومینیوم، ۴۲ درصد در داروی انسانی، ۵۴ درصد در لاستیک خودرو، ۷۰ درصد در فولاد خام، ۸۳ درصد در محصولات فولادی، ۹۷ درصد در کاتد مس، ۹۸ درصد در انواع نخ و ۳۶ درصد در محصولات پتروشیمی اتفاق افتاده، تاب‌آوری اقتصادی کشور افزایش یافته است.

تحقق اقتصاد بدون نفت

وی تاکیدکرد: ‌امروز دولت توانسته کشور را با اقتصاد بدون نفت اداره کند، به طوری که در سایه همین توسعه‌ها پارسال ۴۱.۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شد.

سرقینی ابراز امیدواری کرد: در صورت تداوم این روند و با سرمایه‌گذاری‌های دیگری که تا پایان دولت انجام خواهد شد، جریان توسعه کامل شده و به اقتصاد بدون نفت دست یابیم.

وی در ادامه به برخی رکوردهای دیگر به دست آمده در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: در چهار ماهه امسال در هم‌سنجی با سال ۹۲، رشد ۸۰ درصدی در فولاد، ۵۷ درصدی در مس، ۴۲ درصدی در داروی انسانی، ۳۴ درصدی محصولات فولادی، ۲۷ درصدی پتروشیمی، ۲۴ درصدی لاستیک خودرو و ۲۳ درصدی شمش آلومینیوم محقق شد.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه‌داد: در سال ۹۱ حدود ۶.۵ میلیون تن واردات فولاد به کشور انجام می‌شد که سه میلیون تن آن فولاد خام بود و فقط ۱.۵ میلیون تن صادرات داشتیم، یعنی بیلان تجاری کشور در حوزه فولاد منفی پنج میلیون تن بود.

وی اضافه‌کرد:‌ امروز و در پایان سال ۹۸ صادرات فولاد کشور به رقمی افزون بر ۱۲ میلیون تن رسیده و واردات آن به چند صد هزار تن آن هم برای فولادهای خاص به ویژه فولاد آلیاژی یزد محدود شده که در آن نیز بی‌نیاز خواهیم شد.

194538

سازمان آگهی های پرسون