اردوغان:

صلح جهانی بدون تشکیل کشور فلسطین با پایتختی قدس شرقی محقق نمی‌شود

رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در سخنانی تند علیه رژیم صهیونیستی، جنگ غزه را «نسل‌کشی آشکار» توصیف کرد و از حمایت شجاعانه آفریقای جنوبی در پیگیری پرونده نسل‌کشی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری قدردانی کرد. او با تأکید بر اینکه صلح جهانی بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ قابل تحقق نیست، از برنامه‌های جدید خود برای گفت‌وگو با پوتین و ترامپ درباره غزه، اوکراین و «گذرگاه غلات» خبر داد.
تصویر صلح جهانی بدون تشکیل کشور فلسطین با پایتختی قدس شرقی محقق نمی‌شود

به گزارش سایت خبری پُرسون، رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه امروز یکشنبه با قدردانی از رویکرد آفریقای جنوبی در حمایت از مردم فلسطین اعلام کرد: موضع شجاعانه این کشور در جریان جنگ غزه قابل تحسین است. او گفت آفریقای جنوبی در اوج درگیری‌ها—که منجر به تلفات انسانی گسترده شد—با طرح پرونده نسل‌کشی علیه اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری، اقدام مهمی انجام داد.

اردوغان افزود: به دلیل این موضع شجاعانه، از دولت آفریقای جنوبی قدردانی می‌کنم و برای آنان احترام قائل هستم.

حمایت بی‌واهمه ترکیه از آرمان فلسطین

رئیس‌جمهور ترکیه بار دیگر بر مواضع ثابت آنکارا در قبال فلسطین تأکید کرد و گفت: ترکیه بدون هیچ واهمه‌ای و با قدرت از آرمان فلسطین حمایت کرده و در تمامی محافل بین‌المللی با شجاعت از حقوق مردم غزه دفاع کرده است.

فلسطین؛ شرط صلح جهانی

اردوغان در بخش دیگری از سخنانش به لزوم نقش‌آفرینی گروه ۲۰ در حل بحران‌های جهانی اشاره کرد و اظهار داشت: برای ما بسیار مهم است که G20 نقش راهبری در برابر چالش‌های کنونی و آینده ایفا کند.

او تأکید کرد: صلح جهانی بدون تشکیل کشور آزاد فلسطین بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ و با پایتختی قدس شرقی به‌طور کامل محقق نخواهد شد.

گفت‌وگوهای جدید درباره جنگ اوکراین و پرونده غلات

اردوغان همچنین به تلاش‌های ترکیه در میانجی‌گری میان روسیه و اوکراین اشاره کرد و گفت: در مسیر برقراری صلح در اوکراین هر کاری از دستمان برآمده انجام خواهیم داد و در این زمینه امیدواریم موفق باشیم.

وی از گفت‌وگوی اخیر خود با ولودیمیر زلنسکی خبر داد و اعلام کرد که فردا نیز با ولادیمیر پوتین درباره «گذرگاه غلات» و روند حل‌وفصل مناقشه اوکراین گفت‌وگو خواهد کرد.

ارتباطات سیاسی با واشنگتن در ادامه مسیر

رئیس‌جمهور ترکیه همچنین اضافه کرد که پس از گفت‌وگو با پوتین، قرار است با دونالد ترامپ نیز تماس تلفنی برقرار کند.

منبع: مهر

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

1094716

سازمان آگهی های پُرسون