شهرستان فریدن با تغییر الگوی کشت، به بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده کاهو در ایران تبدیل شده و بیش از ۸۰ درصد محصول خود را به کشورهای منطقه صادر میکند.
به گزارش سایت خبری پُرسون، از اصفهان؛ شهرستان فریدن در استان اصفهان با تغییر الگوی کشت از سال ۹۲، به بزرگترین قطب تولید کاهو تبدیل شده است. این شهرستان با ایجاد زنجیره تولید صفر تا صد و استفاده از روشهای نوین آبیاری، علاوه بر تامین نیاز ۲۰ درصدی داخل، ۸۰ درصد محصول خود را به کشورهای حاشیه خلیجفارس و روسیه صادر میکند که این امر منجر به اشتغالزایی برای ۳۰۰ نفر در هر فصل زراعی شده است.
محمد زمان احمدی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فریدن گفت: بزرگترین مزرعه کاهوی استان در اراضی کشاورزی شهر دامنه این شهرستان است و این مزرعه با ایجاد صفر تا صد زنجیره تولید، نقش مهمی در توسعه کشاورزی منطقه ایفا میکند.
وی به افزایش راندمان و صرفهجویی در مصرف آب از طریق آبیاری نوین اشاره کرد و گفت: سطح زیر کشت محصولات برگی و سبزیجات در منطقه کشاورزی فریدن با استفاده از آبیاری تیپ قطرهای انجام میشود که در کاهش هدر رفت آب بسیار مؤثر است.
زمان احمدی ادامه داد: ۲۰ درصد از محصول تولید شده برای تأمین نیاز داخلی مصرف میشود و ۸۰ درصد کاهوی فریدن به کشورهای حاشیه خلیج فارس و روسیه صادر میشود که نشاندهنده پتانسیل بالای این شهرستان در بازارهای بینالمللی است.
سالیانه حدود ۴۵ هزار تن محصول کشاورزی تولید و روانه بازار میشود
حسین افشاری، کارشناس زراعت جهاد کشاورزی فریدن، نیز در این باره میگوید: بیش از ۷۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی فریدن به کشت سبزیجات برگی اختصاص دارد.
وی ادامه داد: با متوسط عملکرد ۶۰ تن در هکتار، سالیانه حدود ۴۵ هزار تن محصول کشاورزی تولید و روانه بازار میشود.
اشتغال ۳۰۰ نفری در فصل زراعی
عبدالرضا باقری، کشاورز نمونه شهرستان فریدن، درباره زنجیره تولید محصولات برگی و سبزیجات در این منطقه توضیح داد: از کاشت نشا در گلخانه، ورود محصول به مزرعه و عملآوری، برداشت، انتقال به سردخانه و بستهبندی محصول، تمام مراحل در مزرعه کاهوی نصر شهرستان فریدن انجام میشود
وی ادامه داد: این فرایند جامع، برای ۳۰۰ نفر در یک فصل زراعی اشتغال ایجاد کرده است. کاهو در فریدن دو بار کشت است که مرحله نخست در اردیبهشت و دومین مرحله در مرداد است.
منبع: فارس