به گزارش سایت خبری پُرسون، برمهانی، معاون سیما که در مراسم یادبود شهدای سازمان صداوسیما حاضر شده بود، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا درباره جنگ تحمیلی ۱۲روزه بر کشورمان سریالی ساخته خواهد شد؟ اظهار کرد: این اتفاق قطعی است؛ چراکه شاید یکی از درگیرکنندهترین موضوعات این ۳۰ ـ ۴۰ ساله انقلاب اسلامی موضوع جنگ ۱۲روزه است و هیچ هنرمندی نمیتواند نسبت به آن بیتفاوت باشد. حتماً در آثار سینمایی و در آثار نمایشی تلویزیونی به این موضوع پرداخته خواهد شد؛ اما اینکه چطور و چگونه همه در حال فکر هستند. یک هنرمند، پیام صحنه را میبیند، پیرامونش را درک میکند، با آدمها صحبت میکند و کمکم به قصه میرسد. ممکن است یک هنرمند در فاصله کوتاهی به این ایده برسد و هنرمندی دیگر در سالهای بعد؛ اینکه چه زمانی از آب دربیاید، خمیری است که در تنور فکر هنرمند زده میشود و تبدیل به اثری میشود که ما از آن ارتزاق کنیم. مطمئن باشید در آثار آینده کشور، موضوع جنگ ۱۲روزه یکی از قصههای اصلی یا قصههای فرعی آزاد خواهد بود.
او با اشاره به پیشنهادهای هنرمندان در زمینه ساخت سریال درباره جنگ ۱۲ روزه تحمیلی، گفت: آقای سیروس مقدم (کارگردان پایتخت) در این زمینه گفتند، بقیه دوستان هم همینطور و باید ببینیم چه زمانی اتفاق میافتد.
چرا برنامههای فرزاد حسنی و رضا رشیدپور در جنگ به آنتن نرسید؟
معاون سیما درباره پیشنهاد برخی مجریان باسابقه برای همکاری با تلویزیون در زمان جنگ و اینکه چرا برخی از این پیشنهادها عملی نشد؟ اظهار کرد: راهاندازی یک عنوان جدید آن هم در شرایط جنگی، پیچیدگیهای زیادی دارد؛ یعنی اینطور نیست که فرض کنیم یک مجری اعلام آمادگی کرده که بیاید و کاری انجام بدهد اما سازمان صداوسیما نخواسته یا نشده است. هر چند قرار بود آقای فرزاد حسنی برنامهای را روی آنتن ببرند حتی در استودیو هم نشستند تا یک برنامه زنده را بروند اما ارتباطی که باید به لحاظ فنی برقرار میشد، برقرار نشد و بعد به روز آتشبس خوردیم و عملاً برنامه شکل نگرفت؛ بنابراین این پروسه آنقدر حواشی و پیچیدگی دارد که ما نمیتوانیم اینطور قضاوت کنیم که عدهای به رسانه ملی آمدند و پیشنهاد دادند و رسانه ملی نپذیرفت. اتفاقاً ما مواردی هم داریم که برخی خودشان گفتند نه؛ حالا یا تهران نبودند یا امکانش را نداشتند و عذری داشتند، واقعاً بعضیها هم به لحاظ روحی نمیتوانستند. بنابراین ترجیح دادیم از ویژندها و عناوینی که موجود هستند در این جنگ استفاده کنیم و خودمان را صرف این نکنیم که یک عنوان جدید را بالا بیاوریم که آیا مخاطب با آن ارتباط برقرار میکند یا نه.
برمهانی خاطرنشان کرد: به هر حال ما ۴۰ سال است که تجربه جنگ در کشورمان را نداشتیم و طبیعی است که در این زمانی که گذشته مردم در آرامش بودند و جنگ به آنها استرس وارد میکند. اینکه بعضی از هنرمندان در آن روزهای نخست نتوانند به یک جمعبندی برای همکاری برسند، طبیعی میدانیم. اما خیلیها هم در شرایط جنگی بودند، بعد از جنگ هم حضور داشتند و اگر جنگ بعدی هم رخ دهد، ما همکاری را از جانب آنها خواهیم داشت.
او درباره پیشنهاد اجرای رشیدپور به تلویزیون که در ایام جنگ اتفاق نیفتاد نیز توضیح داد: برای اجرای برنامه با ایشان گفتوگو شده بود، ایشان ترجیحشان این بود مدل برنامه دیگری را اجرا کنند که از هر دو طرف پذیرفته نشده بود.
به دنبال تقویت برنامههای سیاسی هستیم
برمهانی درباره لزوم تولید و تقویت بِرندهای سیاسی و تربیت مجریانی که بتوانند مقابل مقامات جهانی بنشیند و آنها را به چالش بکشند؟ به ایسنا گفت: همواره به ساخت چنین برنامههایی تاکید داشتیم. در هفته گذشته رئیس محترم سازمان صداوسیما، دو جلسه با مجموعه سیما گذاشتند؛ برای تاکید بر تقویت این برنامهها و همچنین مشخص شدن جوانب و ابعاد آن. خیلی جدی هستیم که این کار را انجام دهیم. ما یکسری ویژند داریم که کارشان را میکنند و باید تقویت بشوند. راهاندازی ویژند جدید همیشه تبعات جدیدی دارد.
تعداد سریالهای در حال تولید تلویزیون
معاون سیما درباره شرایط تولید مجموعههای تلویزیونی در شرایط بعد از جنگ توضیح داد: خیلی از پروژهها سهروز وقفه داشتند اما الان در حال فیلمبرداری هستند و در حال حاضر نزدیک به ۱۲ سریال در مرحله پس تولید و ۱۵ سریال هم حدودا در حال پیشتولید هستند. پروژه های الف ویژه هم در حال انجام هستند. واقعا بعد از این شرایط خیلیها مجاهدانهتر از گذشته به میدان آمدند به دلیل اینکه احساس کردند مردم به آرامش نیاز دارند و آثار نمایشی به مردم آرامش میدهد.
برمهانی در پاسخ به این پرسش که کدام کارگردانان در حال حاضر با تلویزیون همکاری دارند؟ به همکاری با هدایت هاشمی، محمدباقر مفیدی کیا، حسن لبافی، احمد معظمی، سیروس حسنپور وحسین سهیلیزاده اشاره کرد.
چرا مهمانکشی به تعویق افتاد
معاون سیما درباره به تعویق افتادن پخش سریال «مهمانکشی» نیز توضیح داد: «مهمانکشی» در حال پستولید است و به تعویق افتادن آن موضوع جدیدی نیست. طی سالهای گذشته پیش آمده کاری به آنتن بیاید و مثلا بگویند بازیگر صدایش خوب نیست و باید دوبله شود یا صحنه باید تغییر کند و یا به لحاظ کنداکتوری در زمان مناسب پخش شود، این سریال هم حتما پخش خواهد شد و موضوع جدیدی نیست.
با پخش فوتبالها، پانتولیگ، شبخوش در جنگ روال عادی شد
وی درباره ساخت برنامههایی با موضوعات اجتماعی و در عین حال سرگرمی گفت: زمانی که جنگ شروع شد به فاصله سه چهار روز از شروع جنگ شروع به پخش برنامههای سرگرم کننده کردیم، خیلی زود مردم احساس کردند زندگی به روال طبیعی برگشته و موج بازگشت به منازل و شهرهای بزرگتر همان موقع آغاز شد. بعد از اینکه جنگ تمام شد، ما فوتبالها، برنامه پانتولیگ، شبخوش و خیلی از برنامهها از جمله برنامههای شبکه نسیم را پخش کردیم. بعد از آن به ماه محرم خوردیم که در دهه اول محرم ما این برنامهها را طبق روال همیشه تلویزیون پخش نمیکنیم و بعد هم مراعات میکنیم. طبیعتاً برنامههای طنز محض و برنامههای کمدی در ماه محرم پخش نمیکنیم اما این نوید را میدهم که از اول ماه ربیع برنامههای جدید با چهرههای متفاوتی را خواهیم داشت که این چهرهها تا به حال به عنوان مجری در تلویزیون حاضر نشدهاند.
منبع: ایسنا