• نام عکاس: علی عسگری روزبهانی
  • شماره گزارش: 373763
  • شنبه 13 آذر 1400
  • 990

مقبره سیف الدوله؛ مکانی باشکوه در ملایر

باغ تاریخی سیف الدوله یکی از قدیمی ترین بوستان های طبیعی غرب کشوره که در شمال شرقی ملایر و در دامنه کوه گرمه در مساحتی در حدود ۱۰ هکتار، واقع شده. این باغ در سال ۱۲۷۶ هجری قمری توسط نور سلطان محمد میرزای سیف الدوله حکمران ملایر در دوره ناصرالدین شاه به منظور تفرجگاه و تفریحگاه مردم شهر وقف شد. این باغ به تقلید از شیوه باغ سازی دوره صفویه در اصفهان (چهارباغ اصفهان) ساخته شده. در واقع به این دلیل که سیف الدوله مدتی در اصفهان زندگی می کرد، این عامل را در باغ سازی به این روش که در معماری قبل از دوره صفویه و قاجار هم معمول بوده رو بی ثمر نمی توان دانست.

*جهت دیدن تصاویر در سایز بزرگ روی آن ها کلیک کنید.

| 373763

نظرات شما ( 2 نظر )

گرین |
چهارشنبه 16 اردیبهشت 140522:35
مرحوم سیف الدوله در ملایر منشأ خیر و وقفیات فراوانی برای همشهریانش بوده است از جمله مواردی که کمتر به آن پرداخته شده ایشان در سال ۱۲۸۸ شمسی در حالی که بسیاری از شهرها از نظر آموزشی و مدرسه در وضعیت مناسبی نداشتند اولین مدرسه دو زبانه با امکانات بسیار عالی در ملایر تاسیس کرد که علاوه بر دروس روز مثل ریاضیات و هندسه و جغرافیا و... زبان فرانسه هم به دانش آموزان یاد داده میشد . سال ۱۳۰۵ اولین بیمارستان در ملایر را تاسیس کرد .در زمان حکمرانی اصفهان اقدام به تعمیرات اساسی کاج هشت بهشت و کلیسای وانک در اصفهان کرد که در آن زمان وضعیت بسیار نامناسبی داشتند و مردم اصفهان و ارامنه همیشه سپاسگزار و قدردان زحمات سیف الدوله هستند . پرداخت مبلغ قابل توجهی برای ساخت و توسعه خانقاه دراویش صفی علیشاه در تهران و ساخت و وقف دو مدرسه در خیابان ظهیر الاسلام تهران تنها گوشه ای از خدمات مرحوم سیف الدوله در شهرهای دیگر بوده است .ضمنا ژنرال آجودان ویژه ناصر الدین شاه قاجار و نیابت آستان قدس را در مناصب خود داشتنه اند همچنین حاکم اصفهان ، خوزستان، استر آباد، همدان ، اراک بوده و در تمامی مناصب و امور محوله منشا خیر و برکات زیادی برای همشهریانش در ملایر و شهر های دیگر بوده است .
گرین |
چهارشنبه 16 اردیبهشت 140522:33
🎯ملایر زادگاه کریمخان زند وکیل الرعایا، آن سردار دادگستر ایران زمین تندیس عدالت و مردم داری در قلب تاریخ است ؛مردی از تبار لر که تخت سلطنت را فرش خدمت به ملت ایران کرد . 🎯ملایر دارای ۳۷۰ جاذبه تاریخی ، طبیعی و گردشگری می باشد که بیش از ۲۰۰ مکان در فهرست آثار کشوری ثبت ملی شده است ملایر با ۱۷ اثر ناملموس هنری (فرش ملایر ، مروار بافی و ...) و خوراکی(شیره انگور ، غذاهای محلی و...) می‌باشد که ثبت ملی شده است . 🎯 پارک تاریخی سیفیه،پارک ملل،پارک جنگلی، بام ملایر، مقبره سیف الدوله ، ارگ نوشیجان،حمام کریمخانی پری، قلعه باستانی پری،شهر دستکند زیرزمینی سامن،برج خانقلی سامن، مقبره سام و حام سامن، قلعه یزدگرد حاجی‌ خدر سامن، حمام تاریخی علمدار سامن، زادگاه بابا طاهرعریان روستای ایرانه سامن، برج مقبره یوشع نبی سیاه کمر سامن ، قلعه باستانی انوچ سامن ،بازار قدیمی ملایر، موزه لطفعلیان ، یخچال میر فتاح ، ارگ باستانی گوراب، پرورش کروکودیل گوراب،کمپ در منطقه لشگر در، تالاب آق گل ، سد کریمخان زند فقط چند جاذبه گردشگری از ۳۷۰ مکان گردشگری ملایر می باشد. 🎯ملایر تنها شهر ایران است که دارای دو برند جهانی انگور و مبل و منبت است.
    سازمان آگهی های پُرسون