• نام عکاس: سجاد کاظمی
  • شماره گزارش: 322494
  • جمعه 18 تیر 1400
  • 316

گزارش تصویری از مزارع گشنیز در شهرستان دلفان

گشنیز گیاه خوش عطری است که به شکل‌های برگ، ساقه و تخم گشنیز استفاده می‌شود و به‌واسطه داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوان سرشار از خواص درمانی است و فواید آن به‌قدری زیاد است که لقب گیاه معجزه‌آسا را به آن داده‌اند چراکه برای کاهش کلسترول، درمان التهاب و مشکلات پوستی و تنظیم فشار خون کاربرد دارد و یک سبزی درمانی و همه‌فن‌حریف است.

خواص گشنیز شبیه خواص زیره و میوه های آن محتوی لیپیدها، آلبومین ها، تانن ها، پکتین، قندها و ویتامین ث است.از این گیاه به صورت خالص یا مخلوط اشتها آور، باد شکن و هضم کننده به شکل جوشانده استفاده می شود.این جوشانده ها سیستم اعصاب را نیز تسکین می دهند و از دم کرده آن برای باز شدن صدا، درمان گلو درد و سرماخوردگی، برطرف کردن حالت استفراغ و درمان بیماری دیابت یا قند خون استفاده می شود.کاهش کلسترول خون و تسکین دردهای مفصلی مثل رماتیسم را از دیگر اثرات گیاه گشنیز برشمرد و افزود: از خشک شده یا روغن این گیاه به صورت صنعتی برای تهیه پمادهای تسکین دهنده دردهای رماتیسم عضلانی یا مفصلی استفاده می شود.گشنیز تولیدی شهرستان دلفان به علت نداشتن دستگاه و کارخانه‌های فرآوری مناسب در استان، به شکل خام به خارج از کشور صادر و سود آن نصیب دیگر کشورها می‌شود.امسال بیش از دو هزار هکتار گشنیز در شهرستان دلفان کشت شده است که یکی از محصولات کم‌آب‌بر و کم‌هزینه است که به ۲ روش بهاره و پاییزه در کشت می‌شود.

*جهت دیدن تصاویر در سایز بزرگ روی آن ها کلیک کنید.

| 322494