ثبات قیمت نفت در آستانه نشست ویژه ۸ عضو اوپک‌پلاس

قیمت نفت در پی انتظارها برای بازگرداندن بخش دیگری از کاهش عرضه داوطلبانه هشت عضو ائتلاف اوپک‌پلاس، داده‌های متناقض ذخیره‌سازی‌های نفت آمریکا و کاهش ارزش دلار، تثبیت شد.
تصویر ثبات قیمت نفت در آستانه نشست ویژه ۸ عضو اوپک‌پلاس

به گزارش سایت خبری پُرسون، قیمت نفت در معامله‌های روز چهارشنبه (۱۱ تیر) تثبیت شد، زیرا بازارها تحت تأثیر انتظارها از بازگرداندن بخش دیگری از کاهش عرضه داوطلبانه هشت کشور ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش (اوپک‌پلاس) در ماه اوت، دلار ضعیف‌تر آمریکا و مجموعه‌ای از شاخص‌های اقتصادی و بازار از آمریکا، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت جهان قرار گرفتند.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۳ و ۴۵ دقیقه بامداد روز چهارشنبه به وقت گرینویچ با ۲ سنت افزایش، به ۶۷ دلار و ۱۳ سنت برای هر بشکه رسید، در همین حال نفت خام شاخص دابلیوتی‌آیآمریکا هم با یک سنت کاهش، ۶۵ دلار و ۴۴ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.

قیمت نفت برنت از ۲۵ ژوئن (چهارم تیر) تاکنون در بازه ۶۶ دلار و ۳۴ سنت تا ۶۹ دلار و ۵ سنت نوسان داشته است. این ثبات نسبی پس از کاهش تنش‌ها در منطقه خاورمیانه و اعلام آتش‌بس بین ایران و رژیم صهیونیستی حاصل شده است؛ موضوعی که نگرانی‌ها از اختلال در عرضه را کاهش داده است.

منابع آگاه اعلام کردند که بر اساس داده‌های مؤسسه نفت آمریکا، ذخیره‌سازی نفت خام ایالات متحده در هفته گذشته ۶۸۰ هزار بشکه افزایش یافته است، در حالی که به‌طور معمول در فصل تابستان، ذخیره‌سازی‌ها به‌دلیل رشد تقاضا کاهش می‌یابد. این داده‌ها در آستانه انتشار گزارش رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، توجه بازار را به خود جلب کرده است.

چهار منبع اوپک‌پلاس اعلام کردند که هشت کشور این ائتلاف قصد دارند در نشست روز یکشنبه (۱۵ تیر) برای ماه اوت روزانه ۴۱۱ هزار بشکه دیگر از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه خود را به بازار بازگردانند.

این تصمیم در ادامه روند تسریع‌شده برای بازگرداندن کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو اوپک‌پلاس در ماه‌های مه، ژوئن و ژوئیه گرفته می‌شود.

اوپک‌پلاس پس از کاهش عرضه روزانه ۵ میلیون بشکه‌ای در چند سال، از آوریل امسال سیاست خود را تغییر داده و به‌تدریج در حال بازگرداندن کاهش‌هاست.

هشت عضو ائتلاف اوپک‌پلاس از ماه آوریل امسال کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای خود را به‌صورت مرحله‌ای بازگردانده‌اند. تحلیلگران معتقدند این تصمیم از پیش در قیمت‌ها لحاظ شده و بعید است بازار را غافلگیر کند.

بر اساس داده‌های مؤسسه تحلیلی کپلر، عربستان سعودی در ماه ژوئن صادرات نفت خود را نسبت به ماه مه، ۴۵۰ هزار بشکه در روز افزایش داده، به‌طوری که بالاترین سطح صادرات این کشور در بیش از یک سال گذشته ثبت شده است.

پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه فیلیپ نوا، گفت: بازار نفت اکنون تحت تأثیر تعامل میان افزایش احتمالی عرضه اوپک‌پلاس، داده‌های متناقض ذخیره‌سازی آمریکا، چشم‌انداز ژئوپلیتیکی نامشخص و ابهام در سیاست‌های کلان اقتصادی قرار دارد.

وی افزود: در اوضاع کنونی، احتمال می‌رود معامله‌های بازار نفت در بازه‌ای محدود باقی بماند و تنها عامل حمایتی، ضعف دلار آمریکاست که می‌تواند تقاضا را برای خریداران غیردلاری افزایش دهد.

تونی سیکامور، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی (IG)، در این باره گفت: داده‌های اشتغال بخش غیرکشاورزی آمریکا که قرار است روز پنجشنبه منتشر شود، می‌تواند انتظارهای بازار درباره زمان و شدت کاهش نرخ بهره ازسوی بانک مرکزی ایالات متحده را شکل دهد. نرخ بهره پایین‌تر به‌طور معمول به افزایش فعالیت اقتصادی و در نتیجه رشد تقاضای نفت منجر می‌شود.

منبع: ایسنا

979640

سازمان آگهی های پرسون