به گزارش سایت خبری پُرسون، منصور شیشهفروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهار داشت: به علت نفوذ گردوغبار از جنوب غرب کشور کاهش کیفیت هوا و میدان دید در مناطق غرب، جنوب و مرکز استان با منشأ کانونهای فرسایش بادی در مناطق مرزی کشور با عراق اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به افزایش غلظت آلایندهها افزود: به علت خیزش کانونهای گردوغبار از مناطق غرب و جنوب کشور و نیز کشور عراق کاهش شعاع میدان دید به ۲ تا ۵ کیلومتر رسیده است.
شیشهفروش گفت: به علت افزایش گرادیان فشاری و وزش تندباد و عدم رطوبت، کانونهای فرسایش بادی درون و بروناستانی در مناطق شمال، شرق و کانونهای نقطهای در شرق اصفهان و تالاب گاوخونی فعال شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: طی چند روز اخیر کاهش کیفیت هوا کاهش میدان دید را در مناطق شرق و شمال استان باعث شده و این شرایط تا اواسط هفته ادامه خواهد داشت.
استقرار زودهنگام الگوی گرم تابستانی
وی اضافه کرد: ماندگاری گردوغبار در مناطق شرقی، شمالی، غرب و جنوب و شهرستانهای مرکزی استان تا اواسط هفته، استقرار زودهنگام الگوی گرم تابستانی با افزایش ۲ تا ۳ درجه دما در طول روز نسبت به نرمال پیشبینی میشود.
شیشهفروش گفت: در جلسه صبح امروز در کارگروه اضطرار شرایط آلودگی هوا اعلام شد باتوجهبه قرارگرفتن میانگین شاخص آلودگی در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس، هر اقدامی که منجر به تشدید گردوخاک و آلایندهها شود از جمله فعالیتهای خاکورزی خاکبرداری آتشزدن بقایای کشاورزی و فضای سبز فعالیتهای معدنی و حملونقل خاک و گچ ممنوع است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: فعالیت صنایع آلاینده شناسایی شده با نظارت محیطزیست و همکاری اداره صمت باید کاهش پیدا کند.
وی ادامه داد: حفاظت کندوهای زنبورعسل و گلخانهها در برابر تندباد و اثرات گردوغبار، رعایت توصیههای بهداشتی و حفاظت فردی در برابر گردوخاک بخصوص افراد آسیبپذیر و بیماران، استفاده از ماسک استاندارد توصیه میشود.
شیشهفروش گفت: عدم ورزش و فعالیتهای بدنی در فضاهای باز در شرایط گردوخاک، رعایت اصول ایمنی تردد در محورهای جادهای با لحاظ کاهش شعاع دید و توجه به توصیههای پلیسراه دراینرابطه تأکید میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: به دستگاههای اجرایی ذیربط مطابق با شیوهنامه وضعیت اضطرار گردوخاک ابلاغ شد نسبت به انجام مأموریتهای مرتبط با این شرایط با اعمال نظارتهای میدانی در جهت کاهش انتشار منابع آلاینده خودرویی و صنعتی نیز اقدام کنید.
شناسایی یک میلیون و ۵۰۵ هزار هکتار کانونهای بحرانی فرسایش بادی
وی افزود: مساحت کانونهای فرسایش بادی در استان در وضعیت بحرانی به میزان یک میلیون و ۵۰۵ هزار هکتار شناسایی شده و ۱۵۰ هزار هکتار آن در اولویت اجرای طرحهای بیابانزدایی، نهالکاری، اجرای طرحهای آبخیزداری و سایر روشهای کنترلی در ۱۴ کانون مطالعه شده در شهرستانهای خور و بیابانک، نایین، کاشان، آران و بیدگل، اردستان، اصفهان، برخوار، نطنز، هرند، ورزنه، کوهپایه، گلپایگان، شهرضا، جرقویه و سجزی است.
زایندهرود باید احیا شود
شیشهفروش بیان کرد: استان اصفهان علاوه بر متأثر بودن از کانونهای فرسایش بادی برونمرزی و شناسایی شده داخلی در شمال و شرق در مناطق هم مرز با استانهای یزد، قم، خراسان جنوبی و سمنان و نیز در اثر خشکی رودخانه زایندهرود و اراضی رها شده و کشت نشده به دلیل کمبود منابع آبهای سطحی و زیرزمینی و خشکی رودخانه نیز تحت تاثیر کانونهای داخلی و نقطهای ایجاد شده است به شکلی که با وزش باد با سرعت ۱۰ و ۱۵ متر بر ثانیه هم مواجه با خیزش گردوخاک میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: لازم است وزارت نیرو و سازمانهای حفاظت محیطزیست، منابع طبیعی و هواشناسی نسبت به انجام تکالیف ملی در تأمین حقابههای قانونی و زیستمحیطی و کشاورزی در حوضه زایندهرود، احیای زایندهرود با جریانیافتن آب بهصورت پایدار در رودخانه و اجرای برنامه جامع مقابله با گردوغبار با ایجاد سیستمهای پیشبینی تأمین اعتبار برای کنترل کانونهای فرسایش بادی بحرانی، اجرای طرحهای بیابانزدایی، نهالکاری و آبخیزداری اقدام کنند.
منبع: فارس