روحانی مجتهدی که در گود زورخانه پهلوانی را مشق کرد

آیت‌الله مستجابی هم‌زمان با تحصیلات حوزوی، به ورزش زورخانه هم‌ می‌پرداخت و به همین دلیل به‌عنوان مجتهدی پهلوان شناخته می‌شد.
تصویر روحانی مجتهدی که در گود زورخانه پهلوانی را مشق کرد

به گزارش سایت خبری پُرسون، از اصفهان؛ به‌تمام‌معنا یک پهلوان بود. مردانگی، جوانمردی، انصاف، ایثار، از خودگذشتگی، عدالت و شجاعت را در وجود خود یکجا جمع کرده بود و همواره در کنار مردم به فقیران و محرومان کمک می‌کرد».

آیت‌الله سید مرتضی مستجاب‌الدعواتی، مشهور به «مستجابی»، فرزند حاج سید اسدالله مستجاب‌الدعواتی و نوه آیت‌الله سید ابوالحسن صدرعاملی، در سال ۱۳۰۲ به دنیا آمد.

وی از علمای برجسته خاندان بزرگ صدر بود و تحصیلات خود را در حوزه علمیه تهران و نجف اشرف ادامه داد. در دوره جوانی، هم‌زمان با تحصیلات حوزوی، به ورزش زورخانه هم‌ می‌پرداخت و به همین دلیل به‌عنوان مجتهدی پهلوان شناخته می‌شد. وی یکی از مبارزان سیاسی در دوره ملی‌شدن صنعت نفت و از نزدیکان آیت‌الله کاشانی بود.

مرکز اسناد انقلاب اسلامی با هدف شناساندن ابعاد شخصیت این روحانی مبارز، کتابی با عنوان «خاطرات آیت‌الله مستجابی» منتشر کرده است. کتاب «خاطرات آیت‌الله مستجابی» به انضمام اسناد، دست‌نوشته‌ها و تصاویر، با روایتی جذاب و روان، خواننده را به دل تاریخ می‌کشاند.

آیت‌الله مستجابی، پهلوانی مجتهد بود

آیت‌الله مستجابی در امور خیریه و عام‌المنفعه سوابق طولانی دارد. وی پناه مظلومان، پشتیبان عالمان و دانشمندان و پشت‌وپناه مردم بود و جامعه اسلامی همیشه از برکات وجود این عالم وارسته بهره‌مند بوده است.

آیت‌الله مستجابی به‌تمام‌معنا یک پهلوان بود. مردانگی، جوانمردی، انصاف، ایثار، از خودگذشتگی، عدالت و شجاعت را در وجود خود یکجا جمع کرده بود و همواره در کنار مردم به فقیران و محرومان کمک می‌کرد. درب‌خانه این عالم وارسته همواره به روی همه افراد باز بود. ایشان با هر سلیقه و گرایشی، اعم از عالم یا جاهل، زن یا مرد، تاجر یا کاسب، در تعامل بود و مشکلات آنها را پیگیری می‌کرد.

آیت‌الله مستجابی در دست و دلبازی و خدمت به ضعیفان و پذیرفتن مهمانان در حد ظرفیتش در کشور ما حاتم طایی بود. به‌خاطر اخلاق نرم، فروتنی و تواضع و حفظ سلامت بدن به ورزش زورخانه‌ای پیوست و بارها از نهاد ورزش به دریافت دانشنامه‌های ورزشی موفق شد. وی هم از نظر روحی و هم از نظر بدنی پهلوان بود. در کل ایران شاید جایگزینی در پهلوانی نداشته باشد.

مرتضی آرسته، از پیش‌گامان انقلاب اسلامی استان اصفهان. در مورد آیت‌الله مستجابی می‌گوید: این روحانی مجتهد یک پهلوان بود و تنها شخصی بود که در تمام زورخانه‌های ایران حق زنگ داشت.

وی یادآور شد: از قول شخص آیت‌الله مستجابی شنیدم که وی در سن ۱۶ سالگی فنون کشتی و پهلوانی را از پدرش آموخته‌ و در زورخانه‌ چهارسوق علی‌قلی‌آقا فعالیت کرده است، در این زورخانه سه پهلوان مهم حضور داشت که سه برادر بودند و آیت‌الله مستجابی زیر نظر این سه نفر فنون را آموخت.

آرسته بیان کرد: وی چندین سال در تهران در زورخانه‌های معروف از جمله زورخانه نایب‌السلطنه ورزش کرده‌ و افراد مهمی با وی همراه بودند.

سرانجام در بامداد روز سه‌شنبه ٣٠ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ مصادف با ۱۹ شعبان‌المعظم سال ۱۴۶۶ هجری این عالم وارسته و پهلوان برجسته، پس از عمری پربار و برگ، دیده از جهان فرو بست و تاریخی زیبا و چهره‌ای درخشان و پویا را از خود به یادگار نهاد.

اصفهان که پایه ورزش باستانی و زورخانه‌ای است از این مجتهد پهلوان آیت‌الله مستجابی خاطرات زیادی دارد که نیاز است این شخصیت معرفی شود تا همگی با روحیه پهلوانی وی آشنا شوند.

ورزش‌دوستان و علاقه‌مندان به ورزش باستانی باید بدانند پهلوانانی همچون پهلوان حسین مارانی، ملاباقر، علافگر، دایی، سید آقا(بنیان‌گذار زورخانه باباقاسم)، حسینعلی پینه‌دوز، حسین عصار، گرجی، نعمت‌الله، علی ادهم، نمد فروش، محمدباقر و رضا مقاره‌عابد، قاسم آرسته، احمد و رحیم نجارپور، پور معافی، عباس پهلوانی، صادق شمائی‌زاده در اصفهان حضور داشته و هر کشتی‌گیر که در اصفهان حضور پیدا می‌کرد با این افراد کشتی می‌گرفت و مغلوب آنها می‌شد.

منبع: پرُسون

932032

سازمان آگهی های پرسون