معاون عمرانی استانداری گیلان تأکید کرد:

شیلات و منابع طبیعی از هم‌اکنون برای آینده دریا برنامه‌ریزی کنند

معاون عمرانی استانداری گیلان تأکید کرد: هماهنگی، آینده‌نگری و استفاده به‌موقع از ظرفیت‌ها، رمز موفقیت در تبدیل سواحل گیلان به قطب شیلات و گردشگری شمال کشور است
تصویر شیلات و منابع طبیعی از هم‌اکنون برای آینده دریا برنامه‌ریزی کنند

به گزارش سایت خبری پُرسون، از گیلان؛ معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات امروز ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ با هدف بازدید از ظرفیت‌های شیلاتی استان گیلان در جلسه‌ای که با حضور فرماندار آستانه اشرفیه، نماینده مردم آستانه اشرفیه و کیاشهر در مجلس شورای اسلامی و تنی چند از مدیران ستادی و استانی در محل فرمانداری استانه اشرفیه تشکیل شد، در جریان موانع و مشکلات مربوط به اسکله صیادی کیاشهر، مشکلات سرمایه گذاری با محیط زیست و سایر موانع موجود قرار گرفت و به ارائه راهکار پرداخت.

میرمحمد غراوی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان، در جلسه بررسی طرح‌های گردشگری و شیلاتی استان که با حضور رئیس سازمان شیلات در آستانه اشرفیه برگزار شد، ضمن قدردانی از حضور نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی، صندوق توسعه حرم‌های مطهر و سایر دستگاه‌های اجرایی، بر لزوم پیگیری دقیق و هماهنگ طرح‌های گردشگری تأکید کرد. وی با اشاره به بازدیدهای میدانی انجام‌شده، اظهار داشت: هر طرح گردشگری که در استان قصد اجرا دارد، باید برنامه مشخصی داشته باشد و در صورت قرارگیری در جوار دریا، رودخانه یا تالاب، لازم است به تصویب کارگروه امور زیربنایی استان برسد. زیرساخت‌ها، راه‌های دسترسی، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های منطقه باید مشخص شود تا دستگاه‌های متولی همچون اداره‌کل میراث فرهنگی، شیلات، محیط‌زیست و شرکت خدمات کشاورزی بتوانند به جمع‌بندی لازم برسند.

غراوی ادامه داد:پس از تکمیل مدارک، موضوع در دستور کار استان قرار خواهد گرفت و دستگاه‌های مسئول ملزم خواهند بود حداکثر ظرف سه هفته پاسخ استعلامات را ارائه دهند. در صورت عدم پاسخگویی، جلسه‌ای ویژه برای بررسی و رفع موانع برگزار خواهیم کرد.» وی با تأکید بر تفکیک طرح‌های عمرانی از پروژه‌های گردشگری افزود: «طرح گردشگری بندر کیاشهر که حدود ۵ هکتار وسعت دارد و مالکیت آن در اختیار شیلات است، نباید به پروژه‌های جمع‌آوری و انتقال فاضلاب در منطقه گره بخورد؛ چراکه این‌ها منابع و متولیان مستقل دارند. غراوی با اشاره به آلودگی‌های محیطی ناشی از ورود پساب و آب‌های سطحی به حوضچه‌های منطقه گفت: برای کاهش اثرات زیست‌محیطی، باید راهکارهای موقت نظیر هدایت پساب به خارج از حوضچه یا بازچرخانی آن مدنظر قرار گیرد.» معاون عمرانی استاندار گیلان با اشاره به بازدید از مراکز پرورش ماهیان خاویاری در منطقه و رستوران‌های ایجادشده در کنار آن‌ها گفت: «ایجاد فضاهای پذیرایی با کیفیت در مجاورت مراکز پرورشی، فرصتی برای رونق گردشگری است. برخی موانع قانونی به دلیل ناآگاهی سرمایه‌گذاران ایجاد شده که با اصلاح پرونده‌ها و استفاده از تبصره‌های قانونی می‌توان آن‌ها را رفع کرد.» وی افزود: «هر سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری شیلاتی که طرحی ارائه کند، مطمئن باشد در استان گیلان از آن حمایت خواهد شد. آماده‌ایم از ظرفیت معافیت‌های قانونی برای واحدهای پذیرایی و اقامتی در کنار تولیدی‌ها استفاده کنیم تا این فعالیت‌ها رونق بگیرند.

غراوی تأکید کرد: «با اصلاح روندهای قانونی و تعامل میان دستگاه‌ها، زمینه حضور فعال بخش خصوصی را فراهم می‌کنیم تا این پروژه‌ها نیمه‌تمام نمانند و در راستای توسعه اشتغال و گردشگری استان گام‌های مؤثری برداشته شود.» عقب‌نشینی دریای خزر، فرصتی برای توسعه شیلات در سواحل گیلان است به گزارش خبرنگارما میرمحمد غراوی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان بر ضرورت برنامه‌ریزی برای استفاده از اراضی ساحلی باقیمانده از عقب‌نشینی دریای خزر تأکید کرد. وی با اشاره به مصوبات سفر اخیر معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی، گفت: «یکی از تأکیدات جدی در این سفر، شناسایی ظرفیت‌های توسعه فعالیت‌های شیلاتی، چه در دریا از طریق پرورش ماهی در قفس و چه در اراضی ساحلی، بود.

این موضوع یکی از محورهای اصلی توسعه اقتصادی در استان گیلان محسوب می‌شود.غراوی با بیان اینکه طی دو دهه اخیر تراز آب دریای خزر بیش از دو متر کاهش یافته است، گفت: «این کاهش، عمدتاً ناشی از کاهش ورود آب از رودخانه‌های تأمین‌کننده اصلی مانند ولگا و ساخت سد در کشورهای پیرامونی بوده است. در دهه آینده نیز پیش‌بینی می‌شود این کاهش به ۳ تا ۴ متر برسد. این اتفاق گرچه چالش‌هایی ایجاد می‌کند، اما در عین حال فرصتی برای توسعه اراضی ساحلی به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: اراضی جدید ساحلی که در نتیجه پسروی دریا به‌وجود آمده‌اند، اکنون در اختیار دولت و منابع طبیعی هستند. باید برای این اراضی تعیین تکلیف و سند مالکیت اخذ شود تا برای توسعه فعالیت‌های شیلاتی و ایجاد حوضچه‌های پرورش ماهی مورد استفاده قرار گیرند.» غراوی با اشاره به اهمیت لایروبی مستمر بنادر و حوضچه‌ها برای حفظ قابلیت تردد قایق‌ها و انتقال آب دریا به مزارع پرورش ماهی، تأکید کرد: از هم‌اکنون باید برنامه‌ریزی لازم برای زیرساخت‌ها انجام شود.

دستگاه‌هایی مانند شیلات و منابع طبیعی باید مکان‌های مناسب را شناسایی و برای تأمین اعتبار از منابع استانی اقدام کنند؛ همان‌گونه که برای آب‌بندان‌های کشاورزی نیز تأمین مالی انجام می‌شود وی همچنین گفت: برخی شهرستان‌ها مانند آستانه‌اشرفیه و لنگرود ظرفیت‌های کم‌نظیری برای توسعه شیلات دارند. پیشنهاد می‌کنم همین حالا اراضی مستحدثه شناسایی و برای استقرار فعالیت‌های شیلاتی از آن استفاده شود، پیش از آن‌که دیگر بخش‌ها در این اراضی ورود پیدا کنند.

غراوی با قدردانی از عملکرد مدیران شیلات استان، افزود: فعالیت‌های شیلاتی در برخی مناطق با ایجاد رستوران‌ها و فضاهای گردشگری همراه شده که از تولیدات همان مزارع تغذیه می‌کنند. این تلفیق با بوم‌گردی می‌تواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی و گردشگری روستاها ایفا کند. ما در سطح استان از این رویکرد حمایت خواهیم کرد.» معاون عمرانی استانداری گیلان ضمن تقدیر از حضور مسئولان مرتبط، تأکید کرد: هماهنگی، آینده‌نگری و استفاده به‌موقع از ظرفیت‌ها، رمز موفقیت در تبدیل سواحل گیلان به قطب شیلات و گردشگری شمال کشور است.

منبع: پُرسون

931519

سازمان آگهی های پرسون