به گزارش سایت خبری پُرسون، نشست خبری معاون گردشگری با محوریت هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و نمایشگاه وابسته تهران صبح امروز با حضور مدیران کل این حوزه و جمعی از خبرنگاران برگزار شد.
«انوشیروان محسنیبندپی» معاون گردشگری کشور با اشاره به اینکه مهمترین نقش گردشگری ارزآوری و اشتغالزایی است اعلام کرد: نخستین کارکرد گردشگری در کشور ارزآوری و اشتغالزایی است که به عنوان مهمترین و کلیدیترین مولفه بسیاری از کشورهاست که با عبور از صنایع خودروسازی و نفت به این صنعت تکیه زدهاند. همچنین دومین مولفه گردشگری هویت زایی و تعامل میان کشورهاست که با مواریث فرهنگی در کشور صورت میگیرد.
او افزود: در جایی که تمام مولفهها و ابزارهای سیاسی کشور به بنبست میرسد، این صنعت گردشگری است که با ارتقاء بخشیدن به تعامل کشورها ورود پیدا میکند و اتفاقی که امروز علیه ایران بهعنوان ایرانهراسی وجود دارد و با استفاده از رسانهها و هزینههای سرسامآور به تبلیغ ایرانهراسی میپردازند، موثرترین ابزاری که برای خنثی کردن این توطئهها بهکار میرود تقویت ارتباطات گردشگری است که این قدرت را دارد تا تمام معادلات سیاسی را برهم بزند.
محسنیبندپی گفت: با این نگاه ورویکرد امسال هجدهمین نمایشگاه گردشگری تهران قرار است برگزار شود. براساس بهرهگیری از تجربیات گذشته نمایشگاههای برگزار شده حوزه معاونت گردشگری توانسته به تقویت نقاط قوت نمایشگاههای برگزار شده در سالهای قبل بپردازد و نقاط ضعف را برطرف کند.
معاون گردشگری کشور به کمبود سالن در سالهای قبل نمایشگاههای گردشگری اشاره کرد و ادامه داد: سالنهای هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری برای حوزه گردشگری اختصاص داده شده که بسیار مهم است که 55 هزار متر مربع فضای مفید نمایشگاه را به گردشگری اختصاص دادیم چراکه معتقدیم مزیتهای مختلفی در حوزه گردشگری داریم.
او گفت: زمانی که از گردشگری صحبت میکنیم شامل گردشگری زیارتی، گردشگری سلامت، گردشگری خوراک و غیره... با برخورداری از سواحل شمال و جنوب، طبیعت بسیار ارزشمند و روستاهای بکر تمامی این ها دست به دست هم داده تا هجدهمین نمایشگاه گردشگری کشور را با این نگاه برنامهریزی و هدایت کنیم تا تمامی پتانسیلها و ظرفیتهای کشور را به تصویر بکشیم.
او تاکید کرد: با توجه به محدودیتهای موجود از هیاتهای خارجی دعوت کردهایم که تا همین لحظه در حدود 8 هیات خارجی اعلام آمادگی کردهاند تا از هجدهمین نمایشگاه گردشگری بازدید به عمل آورند. همچنین 12 کشور در این نمایشگاه غرفه دارند تا ظرفیت های ایران را برای مبادلات گردشگری مورد استفاده قرار دهند. مثل ترکیه و قطر که امسال هر کدام دو غرفه دارند، روسیه، ازبکستان، تاجیکستان، ماداگاسکار، غرفه گرفتهاند و مشغول برنامه ریزی هستند تا تمام ظرفیتهای خود را در این غرفهها به نمایش بگذارند.
معاون گردشگری کشور به موضوع آموزش در هجدهمین نمایشگاه گردشگری تهران اشاره کرد که به عنوان راهبرد آموزشی و تخصصی در نمایشگاه امسال تعریف شده است. او گفت: از همین رو، برگزاری 20 کارگاه آموزشی به صورت متمرکز در سطح ملی و با حضور 27 استاد ممتاز گردشگری، همچنین برگزاری 10 پنل تخصصی با محوریت موضوعات تخصصی تشکلهای گردشگری مثل هتلداران و آژانسهای مسافرتی، راهنمایان، موسسات آموزشی و بومگردیها، هماهنگی ورود و خروج انجمنهای دانشجویی در رشتههای مختلف گردشگری و استقرار آنها در غرفهها، حضور دانشجویان و دانشآموزان خلاق در هجدهمین نمایشگاه گردشگری، برگزاری تورهای دانشجویان خارجی در داخل کشور به عنوان سفیران گردشگری از جمله مواردی هستند که در حوزه آموزش هجدهمین نمایشگاه گردشگری امسال لحاظ شده است.
محسنیبندپی تاکید کرد: با توجه به اینکه در آستانه نوروز هستیم و همیشه نوروز ما با حوادث تلخ جادهای و ترافیکی همراه هستیم امسال یک سالن ویژه را بهطور اختصاصی در اختیار کسانی که بتوانند شرایطی را فراهم کنند که با آموزش و ارتقاء بخشیدن دانش بازدیدکنندگان بتوانیم شرایطی فراهم کنیم تا کمتر شاهد حوادث تلخ ترافیکی در نوروز 1404 داشته باشیم.
حضور ونزوئلا و ماداگاسکار در نمایشگاه گردشگری امسال
در ادامه مصطفی فاطمی مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی گفت: ۷۰۰ شرکت داخلی و خارجی از جمله از کشورهای کشورهای ونزوئلا و ماداگاسکار این دوره شرکت میکنند در نمایشگاه هجدهم سالنهای مجزایی برای گردشگری خوراک سلامت و ژیوتوریسم خواهیم داشت. پیش بینی میکنیم در سالهای آینده نمایشگاه گردشگری کودک و خوراک را جدا از آن برگزار کنیم.
وی گفت: آئینهای محلی و مراسم محلی عشایر سنگسر، ترک نشینان سمنان، نمایش زندگی روستایی، آئین میرجاوه، و … را به همراه برنامه ویژه برای خانواده و کودک در این نمایشگاه خواهیم داشت. همچنین هر استان با یک تم و موضوع در نمایشگاه حضور پیدا میکند از فعالان بوم گردی نیز خواستهایم که با بستههای سرمایه گذاری و لباس محلی در نمایشگاه حضور پیدا کنند. همچنین مقاصد جدید گردشگری برای مسافران در یک سال آینده عرضه و معرفی میشود.
مسلم شجاعی مدیرکل گردشگری خارجی نیز گفت: رئیس سازمان گردشگری تاجیکستان همراه با هیأت همراه، دبیرکل acd و اکو و سازمان unwtoبه همراه معاون گردشگری برزیل، نماینده گردشگری عراق و هیأتی از بنگلادش به این نمایشگاه دعوت شدهاند.
وی گفت: ۳۹۵ متر زمین در اختیار کشورهای مختلف از جمله امارات، قطر، ترکیه، مالزی، تایلند، اندونزی، روسیه، تاجیکستان، ارمنستان، ونزوئلا، ماداگاسکار است. همچنین ۳۵ خبرنگار از ۱۹ رسانه ده کشور دعوت شدهاند تا در نمایشگاه حضور داشته باشند. رسانههای خارجی از طرف وزارت ارشاد دعوت شدهاند. در قالب پروژه سلام ایران ۱۵ اینفلوئنسر با ۴۵ میلیون بازدیدکننده برای پوشش این نمایشگاه حضور پیدا کردهاند.
منبع: ایلنا