جامعه‌ای که در آن احساس همدردی وجود دارد، پایدار می‌ماند

تولیت حرم مطهر امام(ره) گفت: جامعه‌ای که در آن احساس همدردی وجود دارد، پایدار می‌ماند.
تصویر جامعه‌ای که در آن احساس همدردی وجود دارد، پایدار می‌ماند

به گزارش سایت خبری پُرسون، حجت‌الاسلام سید حسن خمینی پیش از ظهر چهارشنبه در دیدار با رئیس و کارکنان کمیته امداد امام خمینی (ره) تأکید کرد که فرهنگ‌سازی برای رفع فقر، مسئولیتی همگانی است و جامعه‌ای که در آن مردم به درد یکدیگر حساس باشند، تداوم خواهد یافت.

وی با اشاره به آیات قرآن کریم، اظهار داشت: در قرآن، تمایز میان اصحاب یمین و اصحاب شمال به‌وضوح بیان شده است. در سوره حاقه، دو دلیل اصلی برای قرار گرفتن در زمره اصحاب شمال ذکر شده است:، یکی عدم ایمان به خدا و دیگری بی‌توجهی به نیازمندان. علاوه بر این، تشویق دیگران به کمک‌کردن به دردمندان نیز وظیفه‌ای اخلاقی و دینی است.

مسئولیت همگانی در قبال همنوعان

خمینی در ادامه خاطرنشان کرد: همه مسئولان، در هر شرایطی، بدهکار مردم هستند و باید این مسئولیت‌پذیری به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود. اما این موضوع تنها به مسئولان محدود نمی‌شود؛ طبق آیات قرآن، همه افراد جامعه نسبت به همنوعان خود مسئولند. شرط انسانیت، حساسیت نسبت به نیازهای دیگران است.

هشدار نسبت به فردگرایی

تولیت حرم امام خمینی (ره) با اشاره به چالش‌های دنیای سرمایه‌داری گفت: روح حاکم بر سرمایه‌داری فردگرایی است، که در آن مفهوم ایثار و همدردی کمرنگ می‌شود. اما ما باید به عنوان یک جامعه انسانی، نسبت به همنوعان خود حساس باشیم و این اصل را به‌عنوان یک قاعده اجتماعی در جامعه نهادینه کنیم. در غیر این صورت، جامعه از درون تهی خواهد شد.

نقش کلیدی کمیته امداد

وی با اشاره به نقش کمیته امداد در توسعه فرهنگ همیاری، تأکید کرد: کمیته امداد نهادی است که عزم و اراده امام خمینی (ره) برای عمل به وظایف اجتماعی را نمایندگی می‌کند. این نهاد باید میان خدمت‌دهندگان و خدمت‌گیرندگان واسطه باشد و اعتماد افراد توانمند جامعه را جلب کند تا خدمات‌رسانی به نیازمندان از مسیر مردم و با اتکای به مردم انجام شود. این همان چیزی است که می‌توان آن را "فرهنگ خدمت‌رسانی" نامید.

تأکید بر نام امام و خشنودی خداوند

وی در پایان، ضمن قدردانی از فعالیت‌های کمیته امداد، گفت: «این نهاد یکی از بهترین مجموعه‌های جمهوری اسلامی است و مایه خشنودی است که نام امام خمینی (ره) بر آن نهاده شده است. امیدوارم کمیته امداد بتواند همچنان عامل خدمت به مردم و خشنودی خداوند باشد.»

منبع: مشرق

874546

سازمان آگهی های پرسون