نتایج یک تحقیق دانشگاهی نشان داد:

خطر درکمین تکنسین های ناخن

نتایج یک پژوهش جدید در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نشان داد که تکنسین‌های سالن ناخن در معرض خطر مواجهه پوستی با فلزات سنگین قرار دارند.
تصویر خطر درکمین تکنسین های ناخن

به گزارش سایت خبری پرسون، از اصفهان؛ مجری اصلی و پژوهشگر این طرح تحقیقات اظهار کرد: این پژوهش که با عنوان «ارزیابی خطر سلامتی مواجهه پوستی با فلزات سنگین در تکنسین‌های سالن ناخن شهر اصفهان» انجام شد نشان داد که غلظت بالایی از فلزات سمی مانند کادمیم، کروم، سرب، نیکل و آرسنیک در بسیاری از مارک‌های لاک ناخن وجود دارد.

زهرا محبیان با اشاره به انجام برخی آزمایش های پزشکی بر روی تعدادی از تکنسین های ناخن در شهر اصفهان افزود: نتایج این آزمایش ها حاکی از وجود فلزات سنگین بود.

این پژوهشگر تاکید کرد: با توجه به نتایج این تحقیق به متخصصان ناخن توصیه می‌شود از برندهای معتبر لاک استفاده کنند.

وی تصریح کرد: غلظت عناصر سمی در لاک ‌ناخن ممکن است همیشه از استانداردهای موجود فراتر نرود با این وجود لازم است به احتمال مواجهه مزمن با ترکیبات فلزات سنگین توجه بیشتری شود.

محبیان با تاکید بر اینکه در مورد غلظت این فلزات مضر در گرد لاک خشک شده حاصل از فرآیند سوهان‌کاری ناخن، مطالعه‌ای انجام نشده است، افزود: مواد ناشی از سوهان‌کاری ناخن مانند گرده می‌تواند روی پوست بنشیند و باعث تحریک آن شود یا قابل استنشاق باشد.

وی ادامه داد: این ترکیبات همچنین می‌تواند در چشم تکنسین‌های ناخن رسوب کند یا از طریق تماس دست به دهان به‌صورت تصادفی بلعیده شود.

این پژوهشگر تاکید کرد: نهادهای نظارتی درباره بهداشت محصولات آرایشی باید نظارت منظم و دقیقی بر لاک ‌ناخن به‌عنوان یکی از محصولات زیبایی داشته باشند.

محبیان بر اهمیت اجرای اقدامات کنترلی برای کاهش احتمال مواجهه با چنین مسائل بهداشتی در سالن‌های ناخن تاکید کرد و گفت: استفاده از تجهیزات حفاظت فردی مانند دستکش نیتریل یک‌بار مصرف و ماسک تنفسی و اطمینان از آموزش درست در مورد شیوه‌های کار ایمن در سالن‌های ناخن ضروری است.

محبیان خاطرنشان کرد: با توجه به غیر استاندارد بودن برخی از میزهای دارای پنکه(فن‌) و پخش شدن پودر در محیط، داشتن لباس آستین‌دار، پیش‌بند و ماسک فیلتردار برای تکنسین ناخن و مشتری ضروری است.

وی با بیان اینکه عمده برندهای لاک ناخن وارداتی به ایران از چین، کره و ترکیه است، تصریح کرد: بررسی های اولیه نشان می دهد که این محصولات حاوی غلظت‌های بالای فلزات سمی است و باید موارد ایمنی و بهداشتی هنگام استفاده از آنها مد نظر قرار گیرد.

فلزات سنگین عمدتا ترکیباتی سمی هستند که بدن انسان قادر است مقدار کمی از آن ها را دفع کند و به گفته پزشکان، تجمع مقادیر بیشتر آن عوارض خطرناکی مانند سرطانزایی به همراه دارد.

منبع: ایرنا

788034

سازمان آگهی های پرسون