به گزارش سایت خبری پرسون، جای جای استان کردستان در طول ایام سال مملو از مسافران و گردشگرانی است که از نقاط مختلف کشور به این استان سفر کرده و از زیباییهای طبیعی، تاریخی و فرهنگی آن لذت می برند.
روستای پلکانی پالنگان یکی از روستاهای گردشگری این استان است که در ۱۵ کیلومتری شهر کامیاران و ابتدای منطقه هورامان قرار دارد، این روستا در میان درهای سرسبز آشیانه کرده وخانههای پلکانی و باصفای آن در دامنه کوه، نظر هر رهگذری را به خود جلب میکند.
باغهای سرسبز، چشمههای جوشان، کوههای سر به فلک کشیده، آبشارهای شگفتانگیز و دیگر عناصر زیبای طبیعت دست به دست یکدیگر دادهاند تا زیباییهای این بهشت پلکانی را چندبرابر کنند، جاذبههای دیدنی که شاید در کمتر نقطهای از این کشور یافت شود.
با آغاز فصل بهار و زمان رسیدن میوههای بهشتی، مردم محلی این روستا با برگزاری جشنهای مختلف به رقص و شادی و پایکوبی برای برکتهایی که خدا به آنها ارزانی داشته میپردازند.
توتفرنگی از جمله محصولات باغی در این منطقه است که سابقهای بیش از ۱۵۰سال دارد و آب و هوا، شرایط اقلیمی، بارشهای مناسب و کشاورزان سختکوش همه دست به دست هم داده تا این استان به قطب تولید توتفرنگی کشور تبدیل شود.
برداشت این میوه بهشتی در پالنگان همه ساله از اواخر فروردینماه آغاز میشود و تا اواسط خرداد ماه ادامه دارد و اوج برداشت آن در فصل اردیبهشت است.
روستای پالنگان با مردمانی خونگرم و هورامی زبان با لباس بسیار زیبای محلی هر ساله ضمن پرداختن به برداشت توتفرنگی و چاشنیهای خوشمزه با پذیرایی از گردشگران کام آنان را شیرین میکنند.
شهریار شکرالهی، باغدار فعال روستای پالنگان در اینباره میگوید: روستای پالنگان دارای ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه طبیعی، تاریخی و فرهنگی بوده و به عنوان یکی از روستاهای بکر و برتر گردشگری در سطح کشور مطرح است. چشمههای ناب، باغات پربار، بافت با ارزش، سبک سنتی منازل روستای پالنگان را به یک روستای هدف گردشگری تبدیل کرده است.
شکرالهی این روستا را مستعد برای توسعه صنعت گردشگری کشاورزی دانست و می افزاید: توت فرنگی روستای پالنگان یکی از سالمترین و شیرینترین توتفرنگیهای شناخته شده در سطح کشور است.
این فعال حوزه کشاورزی عنوان می کند: روستای پالنگان دارای شرایط آب و هوایی بسیار مناسبی برای کشت توتفرنگی بوده و با رعایت اصولی کشاورزی میتوان میانگین تولید توتفرنگی در هر هکتار را افزایش داد. در فصل بهار کار ما این است که توتفرنگی را از زمین جمع کرده و به خانه میآوریم و بعد از بستهبندی براساس درخواست مشتری به صورت حضوری و یا به واسطه میفروشیم.
این جوان پالنگانی می افزاید: همچنین بخشی از محصول را با کمک همسرم تبدیل به مربا، شربت توتفرنگی و لواشک میکنیم و آن را به همراه توتفرنگیهای تازه با قیمت مناسب به گردشگران عرضه و بخش دیگری را به میدانبار استان ارسال میکنیم.
مهمانان و گردشگران با حضور در پالنگان و مشاهده میوه خوش آب و رنگ توتفرنگی آن هم بر دستان کشاورزانی که با وجود سختیهای زندگی همواره لبخند بر لب دارند و همچنین شیشههای مربا و شربت توتفرنگی، در روزهای دیگر هم به همراه دوستان و آشنایان خود برای خریداری محصول به منطقه میآیند و عدهای از آنها سفارشهای چندین کیلویی از مربا و شربت را برای خانوادههای خود در سایر استانها میدهند.
این کشاورز پالنگانی خواستار حمایت بیشتر از تولیدکنندگان شد و می گوید: بهتر شدن شرایط موجود در راستای تولید و عرضه توتفرنگی در بازار استان کردستان یکی از نیازها و مطالبات به حق کشاورزان است و به همین دلیل انتظار میرود که به دلیل گستردگی و همچنین تأثیرگذاری تولید این محصول در حوزه اشتغال، اقدامات و برنامهریزی بهتری در دستور کار متولیان امر قرار گیرد.
توتفرنگی در پالنگان تنها مختص فصل بهار نیست و در این منطقه علاوه بر توت فرنگی بهاره، توت فرنگی پاییزه نیز برداشت می شود، البته برداشت توت فرنگی در پاییز به مدیریت مزرعه بستگی دارد و علاوه برآن استفاده از ارقام مناسب هم در تولید این محصول در پاییز تاثیرگذار است و برخی از ارقام توت فرنگی همچون "سلوا" استعداد گلدهی در پاییز را هم دارد.
توتفرنگی کردستان امروز دیگر شهرتی فراتر از مرزهای ملی پیدا کرده است و همه این محصول خوشرنگ و خوش طعم را با برند کردستان می شناسند و این نتیجه تلاش کشاورزان و مسئولان است.
منبع: میراث آریا