به گزارش سایت خبری پرسون، افزایش تنشها در خاورمیانه و ابهام پیرامون آینده این شرایط، فضایی را برای طرح گمانهزنیهای متعدد در میان معاملهگران ایجاد کرده است. این طیف گسترده از پیشبینیهای قیمتی، به گونهای است که رسانههای نزدیک به نهادهای دولتی، یک سر این طیف را به سودجویی برخی فعالان بازار نسبت میدهند. در واقع، دامنه گسترده چشماندازهای مطرح شده توسط معاملهگران در شرایط کنونی، باعث شده تا برخی رسانهها، برخی از این پیشبینیها را با هدف سودجویی در بازار ارزیابی کنند.
آنطور که در برخی از این خبرگزاریها آمده، تاثیر اقدامات سودجویان روز یکشنبه پس از دفاع مشروع ایران در برابر تجاوز اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران بیشتر شد و نرخ دلار در نزدیکی کانال ۷۰هزار تومانی فعالیت خود را آغاز کرد اما مدت زمان زیادی طول نکشید که تب هیجانی بازار فروکش کرد و قیمت ها پایین آمد.
معاملهگران نیز آرام گرفتن بازار در روز گذشته را تایید میکنند و قیمت سکه اعلام شده در سایت اتحادیه طلا و ارز نیز موید همین روند است. بنابر اعلام رسانههای رسمی نزدیک به نهادهای دولتی، دلار روز گذشته در حدود ۶۶ هزار تومان نرخ گذاری شد و همچنین سایت اتحادیه طلا و جواهر نیز قیمت سکه امامی را در پایان ساعت کاری بازار، ۴۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام کرد؛ رقمی که نسبت به روز شنبه از کاهش قیمتها حکایت داشت.
با این همه امروز هم کماکان موضوع تنش ایران و اسرائیل بر بازار سایه انداخته و مهمترین موضوع مورد اشاره معاملهگران است.
در بازار امروز، عده ای از تحلیلگران معتقدند درصورتی که اسرائیل اقدام متجاوزانه دیگری انجام ندهد، عملیات دفاع ایران پایان یافته و سطح تنش به پیش از ۱۳ فروردین ماه بازگشته است.
برداشت این دسته از معاملهگران برآمده از تحلیل گروهی تحلیلگران داخلی و خارجی است که معتقدند احتمال تداوم زنجیره واکنش نظامی از سوی اسرائیل کاهش یافته؛ سناریویی که مقامات ارشد ایران نیز بر آن تاکید دارند و روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز هم درباره آن نوشته است: «اسرائیل گزینه حمله تلافیجویانه به ایران را کنار گذاشت.»
در مجموع سکه بازان پیشبینی میکنند در صورتی که ریسک سیاسی کاهش یابد و سیگنال منفی به بازار نرسد، تداوم عقب نشینی قیمت سکه محتمل است.
با این حال برخی دیگر فارغ از ریسکهای سیاسی، به بازار جهانی طلا چشم دوختهاند و پیش بینی می کنند که طلای جهانی امروز بازار سکه را نوسانی خواهد کرد.
بر این اساس، به باور معاملهگران، در صورت رخ دادن سناریوی نخست، قیمت سکه ممکن است به سمت کف کانال ۴۴ میلیون تومان و چه بسا کانال ۴۳ میلیون تومان عقب نشینی کند.از سوی دیگر سکه در حال حاضر مرز ۴۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را پیش روی خود دارد که برای رسیدن به آن تلاش خواهد کرد.
عوامل موثر بر قیمت طلا
چندین عامل میتواند بر قیمت طلا تأثیر بگذارد. برخی از این عوامل عبارتند از:
عرضه و تقاضا: عرضه و تقاضا برای طلا میتواند قیمت آن را تحت تأثیر قرار دهد. اگر تقاضا برای طلا افزایش یابد و عرضه ثابت بماند یا کاهش یابد، قیمت ممکن است افزایش یابد.
نرخ بهره: نرخ بهره تعیین کننده قدرت خرید و سرمایهگذاری است. زمانی که نرخ بهره پایین است، سرمایهگذاران به دنبال سرمایهگذاری در طلا میگردند و این میتواند قیمت طلا را افزایش دهد.
نرخ تورم: در صورت وجود تورم، ارزش پول کاهش مییابد و سرمایهگذاران به دنبال سرمایهگذاری در داراییهای آلترناتیو مانند طلا هستند. این میتواند قیمت طلا را افزایش دهد.
وضعیت اقتصادی جهانی: در زمانهای ناپایداری اقتصادی یا بحرانهای سیاسی، سرمایهگذاران به دنبال سرمایهگذاری در داراییهای امن مانند طلا هستند. این میتواند قیمت طلا را افزایش دهد.
تغییرات ارزش ارز: طلا به عنوان یک دارایی جهانی محسوب میشود و قیمت آن تحت تأثیر تغییرات ارزش ارزها قرار میگیرد. اگر ارز ملکه طلا (مانند دلار آمریکا) کاهش یابد، قیمت طلا ممکن است افزایش یابد.
عوامل جغرافیایی و سیاسی: عواملی مانند بحرانهای سیاسی، جنگها و تنشهای جهانی نیز میتوانند قیمت طلا را تحت تأثیر قرار دهند. در زمانهای ناپایداری، سرمایهگذاران به دنبال داراییهای امن مانند طلا میگردند.
مهم است بدانید که قیمت طلا تحت تأثیر تعداد زیادی عامل قرار میگیرد و تحلیل صحیح قیمت طلا نیازمند بررسی و تحلیل چندین عامل است.
منبع: اقتصادنیوز