به گزارش سایت خبری پرسون، مسعود اکبری در یادداشتی نوشت: 5 آذرماه مصادف است با سالروز تشکیل بسیج مستضعفان به فرمان امام خمینی(ره). رهبر معظم انقلاب با اشاره به این مسئله فرمودند:«بسیج یکی از آن پدیدههای شگفتآور دوران انقلاب بود؛ امام بزرگوار از طرف پروردگار ملهَم شد به اینکه این اقدام را بکند؛ بسیج بیست میلیونی که ایشان اعلان کردند و سازمان بسیج که تشکیل شد، خیلی کار بزرگی بود. اصلاً معنای این کار چه بود؟ معنای این کار این بود که خدای متعال به امام بزرگوار این تعلیم را داد، این الهام را کرد که سرنوشت انقلاب را بسپرد دست جوانها؛ نهفقط جوانهای آن روز. وقتی جوانها وارد میدان شدند، این امانتی را که دست آنها سپرده شده است، این اعتمادی را که به آنها شده است، دستبهدست در طول زمان به یکدیگر منتقل میکنند؛ و همین اتّفاق افتاده است. شاید نود درصد شماها که اینجا هستید، نه دوران امام را دیدهاید، نه امام را مشاهده کردهاید، اکثرتان جنگ را ندیدهاید امّا روحیّه، همان روحیّه است.»(بیانات در دیدار بسیجیان؛ 3 آذر 1395)
امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه) با تشکیل سازمانی از نیروهای مردمی توانست سنگ بنای تشکیلاتی را ایجاد کند که علاوه بر دستاوردها و برکات عظیم برای کشورمان، در سایر کشورها نیز الگوبرداری شده و مشابه آن پیاده سازی شود.
1- به فاصله کوتاهی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در مقطعی که نظام جمهوری اسلامی، نهالی نوپا بود، صدام و رژیم بعث به نمایندگی از استکبار جهانی، جنگی هشت ساله را علیه ملت ایران به راه انداخت.
در آن مقطع، ارتش و سپاه به تنهائی نمیتوانستند در مقابل تجاوز رژیم بعث مقاومت کنند. بر همین اساس به واسطه بسیج، نیروهای مردمی به جبههها شتافتند و علاوه بر نبرد با رژیم بعث، با گروهکهای تروریستی نیز مقابله کرده و برگ زرینی در کارنامه بسیج ثبت کردند.
در طول هشت سال دفاع مقدس، بالغ بر دو میلیون نفر از اعضای بسیج به جبهههای جنگ عزیمت نمودند که تعداد زیادی از بسیجیان چندین بار در جبهههای نبرد حضور یافتند. عدهای از آنان فرماندهی گردان، تیپ و لشگرهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را برعهده گرفتند و به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
2- بحرانهای فشرده و متراکم دهه 60، اعم از جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه انقلاب نوپای اسلامی، فتنه منافقین و اقدامات تجزیهطلبانه در نقاط مختلف، کشور را با تهدیدات گسترده مواجه کرد. در این برهه نیز بسیجیان خوش درخشیدند و کارنامهای افتخارآمیز بر جای گذاشتند.
3- فتنه 78، فتنه 88، غائله دی 96، آشوبهای آبان 98 و اغتشاشات 1401، همگی آزمونهایی بودند که ملت ایران با سربلندی از آنها بیرون آمدند. یکی از علتهای اصلی سربلندی در این آزمونها، نقش و عملکرد ویژه بسیج در این مقاطع حساس است.
بسیج در فتنههای مذکور با اطاعت از رهبر حکیم انقلاب، مانع از تأثیرگذاری غبار فتنه بر خود شد. عمل به این مهم سبب شد که این نهاد مردمی هیچگاه در حوادث فتنهگون، دچار لغزش و خطای محاسباتی نشود. از سوی دیگر حضور ایثارگرانه در میدان و مقابله با اوباش و تروریستها و روشنگری در اقشار مختلف مردم و بصیرت افزایی در آحاد مردم، از علتهای اصلی زمینگیر شدن فتنهها در مقاطع مختلف بود.
در سال گذشته و در جریان اغتشاشات، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران و به ویژه نیروهای مخلص و فداکار بسیج، بالغ بر یکصد شهید را تقدیم دفاع از امنیت و آرامش مردم کردند. ما به سادگی میگوییم و میشنویم که فلان برنامهریزی برای انفجار زنجیرهای و پر حجم، یا دهها عملیات تروریستی، کشف و خنثی شد. اما کمتر تمرکز میکنیم که عامل این مهار و خنثیسازی چه کسانی هستند؟ و چقدر جانفشانی میکنند تا آب در دل ملت ایران تکان نخورد.
4- اما حضور و جانفشانی بسیج تنها به فتنهها و جنگ خلاصه نمیشود. همین چند سال پیش ویروس منحوس کرونا، اکثر کشورهای جهان را درنوردید. ایران نیز از آن مصون نمانده و تا مدتها با آن درگیر بود.
در مقطع همهگیری ویروس کرونا و آن هنگامی که هر فردی تلاش میکرد تا خود را از این ویروس مصون دارد، بسیجیان با ایثارگری و مجاهدت در میدان حضور یافته و با پذیرش خطرات فراوان، خدمات گستردهای را به مردم ارائه دادند. از ایستگاههای توزیع ماسک و مواد ضدعفونیکننده تا حضور در معابر و کوچهها و خیابانها در نیمههای شب برای ضدعفونی کردن و ایمنی سازی اماکن عمومی برای حضور مردم.
5- یکی از دردناکترین حوادث، وقوع سیل و زلزله است. در این مقطع، خانه و کاشانه انسان یا به طور کامل از بین میرود و یا با خسارتهای انبوه مواجه میشود. در ادامه، یکی از سختترین اقدامات، پاکسازی آثار سیل و زلزله است. کاری پرمشقت و پراسترس؛ در سالهای اخیر هر بار که نقطهای از کشور دچار سیل و زلزله میشود، در کنار سازمانهای امداد و نجات، بسیجیان نیز در صف نخست حضور داشته و با لباسهای گِلی، قابهای زیبایی آفریده و موجب دلگرمی و خرسندی مردم زلزله زده و سیل زده شدهاند.
6- در سالهای گذشته، گروهک تکفیری تروریستی داعش- بخوانید نیروی نیابتی آمریکا، انگلیس و اسرائیل- در سوریه و عراق سر برآورد و هدف اصلی آن بود که درگیری و بحران را به خیابانهای همدان و کرمانشاه و تهران بکشاند.
در این مقطع حساس نیز بسیجیان مخلص پا به میدان گذاشتند و در کنار دیگر مدافعان حرم از فاطمیون و زینبیون و حزبالله و حشدالشعبی و....و با فرماندهی حاج قاسم سلیمانی، کمر داعش را شکسته و سیلی سنگینی بر گوش اربابان غربی و عبری آنان نواختند.
7- بسیج از جمله عواملی بود که انقلاب اسلامی ایران را به سایر نقاط جهان صادر کرد. اکنون مدتهاست که قدرت محور مقاومت در منطقه غرب آسیا و اثرگذاری آن بر سایر نقاط جهان، زبانزد خاص و عام است. محور مقاومت، نمونهای از تکثیر بسیج و روحیه بسیجی در سایر کشورهای منطقه است. ما اکنون در لبنان، یمن، عراق، سوریه و فلسطین نمونههایی از تکثیر بسیج و روحیه بسیجی را شاهدیم.
اگر پیش از این برخی کشورهای منطقه تصور میکردند که در بحرانها و به جهت حفظ تمامیت ارضی خود باید با دشمن صهیونیستی سازش کنند و یا نسخه آمریکایی و یا انگلیسی را پیاده سازی کنند، اما حالا با الگوبرداری از نسخه بسیج، هم از خاک و جان و مال و ناموس خود محافظت میکنند و هم به دشمن باج نمیدهند.
8- اما مسئله به منطقه غرب آسیا خلاصه نمیشود. در هفتههای گذشته و در میانه جنگ غزه و عملیات طوفان الاقصی، روزنامه تایمز لندن مدعی شده بود تظاهرات چندصد هزار نفری در لندن را ایران ترتیب داده است.
پس از این واکنش، رهبر معظم انقلاب در جمع هزاران نفر از دانشآموزان و دانشجویان در همین باره فرمودند: «یک ابلهی پیدا میشود میگوید اجتماع مردم در انگلیس کار ایران است. لابد بسیج لندن و بسیج پاریس این کار را کردهاند!»
اما در دل دستپاچگی این رسانه انگلیسی، یک واقعیت بزرگ نهفته است و آن اینکه بیداری مردم، مرزها را درنوردیده و به قلب اروپا و آمریکا رسیده است. و همین بیداری است که پروپاگاندا و دستگاه عظیم تبلیغاتی صهیونیسم را پشت سر گذاشته و از آن عبور کرده است و نتیجه آن، راهپیماییها و اجتماعات گسترده ضدصهیونیستی در اقصی نقاط جهان از غرب تا شرق عالم بوده است.
رهبر حکیم انقلاب- 2 شهریور 1384- از تعبیر زیبایی در توصیف بسیج استفاده کردهاند:«بسیج، حقیقتی شبیه افسانههاست... بسیج مرز سِنی نمیشناسد، بسیج مرز جنسی نمیشناسد؛ زن و مرد در آن حضور دارند. بسیج مرز صنفی و مرز جغرافیایی و قومی نمیشناسد؛ همه اقوام ایرانی، همه اصناف گوناگون ملی در سطوح مختلف فکری از انسانهای نخبه برجسته ممتاز در میان اهل علم و دانشجویان تا جوانهای فعال و پُرشور صحنههای دیگر، همه در بسیج جمعاند... مکتب بسیج، مکتب مجاهدت معنوی و مخلصانه است. این مجاهدت، برای ملت و کشور و بالاتر از همه برای دین خدا و سرافرازی پرچم آزادگی اسلامی در همه دنیاست.»
منبع: کیهان