وزیر دفاع با اشاره به تحولات جدید بین المللی و تلاش کشورهای مستقل برای ایجاد نظام چند قطبی و عادلانه در برابر رویکردهای یک جانبه گرایانه برخی از کشورها افزود: رشد و توسعه سازمانهای منطقهای نظیر شانگهای و بریکس، نشانههایی از تمایل کشورهای جهان به نظام چند قطبی است.
آشتیانی با موفق ارزیابی کردن تجربه همکاری و مشارکت در حوزههای منطقهای از جمله مبارزه با تروریسم در غرب آسیا، شرایط و تحولات منطقهای و بین المللی را نیازمند مشارکت بر مبنای منافع متقابل و مشترک دانست و افزود: به طور قطع همکاریهای دفاعی و نظامی دوجانبه در چارچوب صلح و امنیت بین الملل پیش خواهد رفت.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اهمیت همکاریهای فی مابین در حوزههای منطقهای و بین المللی به عنوان تضمین کننده منافع و امنیت دو کشور اظهار داشت: مقابله با چالشهای مشترک از جمله یک جانبه گرایی آمریکا از موضوعات مهم و راهبردی در راستای همکاریهای مشترک است.
آشتیانی با مرور تحولات منطقه، ضمن مخالفت با هرگونه حضور نیروهای فرامنطقهای افزود: حفظ تمامیت ارضی کشورهای منطقه و مرزهای بین المللی جزو خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران است و در این رابطه قالب پیشنهادی ۳+۳ را یک راهکار برای حل مسالمت آمیز مشکلات و مسائل در منطقه قفقاز میدانیم.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به توافقنامه برجام و اتمام محدودیت های تسلیحاتی شورای امنیت در اکتبر ۲۰۲۳، اقدام جدید سه کشور اروپایی در خصوص عدم لغو تحریمهای موشکی را نقض آشکار تعهدات اروپا ذیل برجام دانست و اظهار داشت: بیانیه مغرضانه این کشورها مبنی بر عدم پایبندی ایران به تعهدات خود نیز یک دروغ بزرگ سیاسی و نشانه روشنی برای عدم اعتماد ملت ایران به آنها دانست.
در ادامه این دیدار ارتشبد سرگئی شایگو ضمن تشکر از دعوت جمهوری اسلامی ایران، سطح روابط میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه را در سطح بالا و راهبردی ارزیابی کرد.
وی با تاکید بر ارتقای سطح همکاریهای راهبردی میان دو کشور، تعاملات سازنده میان ایران و روسیه را موجب ایجاد ثبات و امنیت در منطقه دانست و به تداوم همکاری ها و حرکت در راستای نظام چند قطبی تاکید کرد.
شایگو در خصوص تحولات منطقهای افزود: روسیه در مسائل منطقهای فعال است و همراهی کشور بزرگی همانند ایران می تواند به امنیت و ثبات منطقه کمک کند.
ارتشبد شایگو با استقبال از چارچوب ۳+۳ برای حل و فصل مسائل منطقه قفقاز، حضور کشورهای منطقه به ویژه ایران را مورد تاکید قرار داد.
وی با حمایت و پشتیبانی از مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص تحولات قفقاز، از حضور و فعالیت و کشورهای فرامنطقه ای انتقاد و بر راه حل های منطقه ای با مشارکت کشورهای منطقه و توجه به ظرفیت های فرهنگی، تاریخی و ... تاکید کرد.
وزیر دفاع روسیه تداوم همکاریهای ۴ جانبه ایران، روسیه، ترکیه و سوریه در غرب آسیا و هم چنین بهره گیری از ظرفیتهای سازمانهای منطقهای همانند سازمان همکاری شانگهای را مورد تاکید قرار داد و از برگزاری اجلاس وزرای دفاع این کشورها خبرداد.
در این دیدار طرفین آخرین وضعیت همکاری های دوجانبه دفاعی را مورد بررسی قرار دادند.
منبع: فارس