تمایل یک کشور دیگر برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران

وزیر خارجه کومور در دیدار با امیرعبداللهیان از تمایل کشورش برای ازسرگیری روابط رسمی با جمهوری اسلامی ایران خبر داد که با استقبال همتای ایرانی روبرو شد و ۲ طرف درباره فراهم کردن مقدمات این کار توافق کردند.
تصویر تمایل یک کشور دیگر برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران

به گزارش سایت خبری پرسون، وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و کومور در کیپ تاون آفریقای جنوبی دیدار و گفت‌وگو کردند.

«ظهیر ذوالکمال» وزیر امور خارجه کومور ۱۲ خرداد ماه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه نشست وزرای خارجه گروه بریکس و دوستان بریکس در کیپ تاون آفریقای جنوبی دیدار و گفت‌وگو کرد. طرفین خرسندی خود را از فرصت فراهم شده برای این دیدار ابراز کردند.

دو وزیر خارجه در این دیدار ضمن بررسی روابط دو کشور، ارتباط و علاقه قلبی، فرهنگی، تاریخی و دینی مردم دو کشور را سرمایه‌های معنوی برای روابط دوجانبه توصیف کردند.

نشست وزرای خارجه کشورهای گروه بریکس و دوستان بریکس امروز در کیپ تاون آفریقای جنوبی برگزار شد. وزرای خارجه و مقامات عالیرتبه کشورهای آفریقای جنوبی، ایران، برزیل، روسیه، هند، چین، آرژانتین، بنگلادش، کومور، کوبا، بروندی، کنگو، مصر، گابن، گینه بیسائو، اندونزی، قزاقستان، عربستان سعودی، امارات عربی متحده و اروگوئه در این‌ نشست شرکت کردند.

به گزارش فارس، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز و امروز در حاشیه این نشست با وزرای خارجه آفریقای جنوبی، امارات عربی متحده، عربستان سعودی، روسیه، هند و برزیل نیز دیدار و گفت‌وگو کرده بود.

وزیر امور خارجه کومور در دیدار با امیرعبداللهیان روابط دو کشور را قدیمی و ریشه دار توصیف و به تمایل کشورش برای ازسرگیری روابط رسمی با جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد که با استقبال حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روبرو شد. وزرای خارجه دو کشور همچنین توافق کردند مقدمات این کار فراهم شود.

در پی قطع روابط ایران و عربستان سعودی در دی ماه ۱۳۹۴، مجمع الجزایر «کومور» نیز سفیر خود از تهران را فراخواند و اقدام به قطع رابطه با ایران کرد. اعلام کومور برای از سرگیری روابط رسمی با ایران پس از آن صورت می‌گیرد که ایران و عربستان سعودی در ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ در پکن برای از سرگیری روابط دیپلماتیک توافق کردند و پس از آن هم وزرای خارجه در پکن دیدار و هیأت‌های فنی برای بررسی روند بازگشایی اماکن دیپلماتیک به پایتخت‌ها اعزام و سفرای جدید هم به دو طرف معرفی شده‌اند.

امیرعبداللهیان در دیدار با همتای کوموری ضمن تبریک ریاست دوره‌ای کومور در اتحادیه آفریقا، بر اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و رویکرد دولت سیزدهم مبنی بر توسعه مناسبات و همکاری‌ها با کشورهای آفریقایی تأکید کرد.

مجمع‌الجزایر قُمُر یا کومور مجمع‌الجزایری است در جنوب شرقی آفریقا در آب‌های اقیانوس هند و در شرق سواحل موزامبیک و شمال غربی ماداگاسکار قرار دارد. مساحت آن به ۲۲۳۶ کیلو مربع می رسد. کومور از ۷ ناحیه تشکیل شده که به شکل فدرال اداره می‌شود. مرکز حکومت آن مورونی است که در جزیره گراند کومور قرار دارد.

488217

سازمان آگهی های پرسون