به گزارش سایت خبری پرسون، موزهها و آثار باستانی مازندران از جمله مقاصد سفر و گردشگری بوده و در نوروز مهمانان زیادی را به خود جذب کرده است.
بسته ترکیبی گردشگری و سفر در مازندران مهیا است از جاذبههای طبیعی گرفته تا آثار باستانی و موزهها و هر روز نوروز مسافران و گردشگران زیادی از مناطق مختلف کشور از این جاذبههای دیدن میکنند.
یکی از معروفترین موزههای استان مازندران، موزه تاریخ شهر ساری است که از سه بنا با نامهای عمارت منوچهر خان کلبادی، خانه نظری و حمام وزیری تشکیل شده و در خیابان انقلاب شهر ساری قرار دارد. این موزه نمونه بارزی از معماری برونگرای بومی اقلیم این منطقه بوده که تأثیرات فئودالیستی دوران حاکم کاملاً در آن مشهود است.
عمارت کلبادی که به موزه تاریخ شهر ساری شهره است از سال ۱۳۸۷ همزمان با سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران آغاز بکار کرد و از سه بخش مستقل باستان شناسی، مردم شناسی و صنایع دستی تشکیل شده که بناهای منوچهرخان کلبادی، خانه نظری و حمام وزیری را دربرمی گیرد.
همچنین بنای حمام وزیری که به موزه مردم شناسی معروف شده از یادگاران دوره قاجار محسوب میشود و سال ۱۳۸۱ به ثبت ملی رسیده است.
هر طبقه این عمارت دارای یک شاهنشین و دو اتاق بهصورت قرینه در اطراف آن است. گالری صنایع چوبی، گالری صنایع نساجی، گالری سفالگری و بخش باستان شناسی از مهمترین بخشهای موزه تاریخ ساری است. اتاقهای طبقه اول موزه با در و پنجرههای چوبی و تابلوهای مشبک تزئین شده و نمونههایی از ظروف شیشهای، گلیم، جاجیم، لباسهای محلی و زیورآلات را به نمایش میگذارد. طبقه دوم این مجموعه نیز دارای ۶ اتاق تودرتو بوده و در آنها آثار بهجامانده از دوران مختلف تاریخی به نمایش عموم گذاشته میشود.
حمام وزیری شهر ساری از لحاظ نوع معماری و مصالح ساختمانی بهکاررفته، کاملاً منحصربهفرد است. این حمام با مساحتی حدود ۲۰۰ مترمربع، یک حمام سنتی تمام عیار بوده و شامل فضاهایی مانند ورودی، سربینه، راهروی انتقالی هوا، گرمخانه، خزینههای آب گرم و سرد، سرویس بهداشتی، آتشدان و یک حوض مرکزی هشت ضلعی است. سربینه حمام وزیری، فضایی هشت ضلعی است. همان طور که تصویر بالا میینید، که در چهار ضلع آن سکوهایی برای نشستن دارند و در گوشههای دیگر چهار پاشویه تعبیه شده است.
موزه مکرمه قنبری بابل
مکرمه قنبری، متولد روستای دریکنده شهرستان بابل، یک نقاش خودآموز سبک پست مدرنیسم بود. این زن هنرمند و با استعداد بدون هیچ تحصیلات دانشگاهی و سواد خواندن و نوشتن، در ۶۷ سالگی نقاشی را آغاز کرد و بهخاطر نقاشیهایش به شهرت جهانی رسید. روحیات خاص او و شرایط زندگی روستایی، باعث گرایش او به هنر و نقاشی شد. خانم مکرمه قنبری در سال ۲۰۰۱ و در دوازدهمین کنفرانس ایرانشناسی دانشگاه سوئد، بهعنوان بانوی نقاش سال برگزیده شد. امروزه خانه این هنرمند محبوب و صاحب سبک به موزهای از آثار و نقاشیهای وی تبدیل شده است. میتوان گفت خانه موزه مکرمه قنبری جزو پربازدیدترین موزههای استان مازندران بوده و هر ساله میزبان مخاطبان بسیاری از سراسر دنیاست.
موزه تاریخی آمل
موزه تاریخ آمل شهر هزار سنگر سال ۱۳۱۵ با نام اداره مالیه (دارایی) تأسیس و تاپایان سال ۱۳۸۷ نیز به همین طریق کاربرد داشته است و از سال ۱۳۸۹ به عنوان موزه تغییر کاربری داده است.
این موزه که برخی از اشیای تاریخی با قدمت هزاره سوم قبل از میلاد مسیح را در کنار بخشهای باستان شناسی، مردم شناسی و اسنادتاریخی ایران و مازندران در خود جای داده در خیابان امام رضا (علیه السلام)، جنب پل دوازده چشمه و پل معلق واقع شده است.
موزه دریایی نوشهر
موزه دریایی مازندران در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان به سمت غرب، در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان در فضایی به وسعت حدود ۱۰۰ متر مربع واقع شده است. تصاویری از بندر نوشهر، اعضای گارد بندر، عکسی از تیم تجسس و نجات بندر، عملیات لایروبی توسط شناورهای ارس و خزر، تصویر قدیمی جمعی از کارکنان گارد، موتورخانه برق، دستگاه پرس تعمیرگاه، اولین ساختمان اداری بندر، تخلیه بار از شناور و مراحل ساخت بندر از سال ۱۳۰۹- ۱۳۱۸و ماکت کشتیهای قدیمی و تاریخی در این موزه جانمایی شده است.
سعید کیاکجوری مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران گفت: در راستای گسترش فرهنگ دریایی و آشنایی هر چه بیشتر هموطنان گرامی با وظایف حاکمیتی و نقش سازمان بنادر و دریانوردی در توسعه اقتصادی کشور عزیزمان، موزه دریایی بندر نوشهر از سوم تا دوازدهم فروردین ماه از ساعت ۹ تا ۱۶، پذیرای شهروندان و مسافران محترم نوروزی است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بازدیدکنندگان ضمن بازدید از موزه دریایی و اسکلهها، از نزدیک در جریان روند فعالیتهای دریایی و بندری قرار خواهند گرفت.
موزه نیما «پدرشعرنو»
علی اسفندیاری شهره به نیما یوشیج «پدرشعر نو» در خانهای به یادگار مانده ازدوران قاجار در هفت کیلومتری بلده نور میزیست که عمده مصالح خانه از خشت، گل و چوب و همراه با گچبری های چشم نواز است.
خانه نیما که آرامگاه این شاعر پرآوازه مازنی است سال ۱۳۷۳ به همت میراث فرهنگی مازندران خریداری شده و در سال ۱۳۷۵ در فهرست آثارملی کشور جانمایی شد.
موزه مردم شناسی آلاشت
موزه مردم شناسی آلاشت خانه پدری و زادگاه رضاشاه پهلوی در دو طبقه به سبک معماری بومی بناشده است. این موزه که با خشت خام و بام شیروانی احداث شده و در سال ۱۳۴۸ به ثبت ملی رسیده در سوادکوه مازندران واقع شده است.
صادق برزگر مدیرکل میراث فرهنگی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر شمار موزههای استان را ۲۸ مورد بیان کرد و گفت: از این تعداد ۲۶ موزه دولتی و خصوصی و دو سایت موزه بوده که هر روز نوروز گردشگران زیادی از آن بازدید میکنند.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه تاکنون بیش از هفت میلیون مسافر در استان اقامت کردند، افزود: بخشی از مسافران و گردشگران از این موزههای بازدید کرده اند.
در موزههای مازندران دو هزار و ۷۰۰ اشیای تاریخی وجود دارد و پارسال بیش از ۴۰۰ هزار نفر از این موزهها دیدن کردند.
منبع:مهر