به گزارش سایت خبری پرسون، سعیدی عظیمی با اشاره به مزیتهای راهاندازی مرکز مبادله طلا و ارز در مدیریت بازار ارز، اظهار کرد: در این مرکز در قالب ۶۳ سرفصل، تأمین ارز انجام میشود، این مرکز میتواند آرامش را به بازار ارز برگرداند و بدین ترتیب نرخهای حبابی ارز از بین برود.
وی گفت: ساختار بانک مرکزی بسیار اداری و غیرچابک است، در این راستا مرکز مبادله ارز و طلا راهاندازی شد تا برنامههای ارزی بانک مرکزی به سرعت و بهتر اجرا شود.
این کارشناس مسائل ارزی افزود: شنیدهام که بهمن امسال، معاون اول رئیسجمهور به همه دستگاهها نامه زده است که به مرکز مبادله ارز و طلا، نماینده معرفی کنند، درحالیکه اغلب وزارتخانهها نسبت به معرفی نماینده اقدام نکردهاند؛ وقتی وزارتخانههای از مرکز مبادل، ارز خُرد خود را تأمین نمیکند، پس شاید بتوان گفت برخی از تقاضاهای ارزِ کف بازار، همین تقاضاهای خرد ارز دستگاههایی است که نماینده به مرکز مبادله ارز و طلا معرفی نکردهاند.
عظیمی ادامه داد: پیشبینی میشد سازمان توسعه تجارت، وزارت صمت، پتروشیمیها و همه وزارتخانهها پای کار باشند، اما بخش اعظم وزارتخانهها هنوز نماینده به این مرکز معرفی نکردهاند.
وی افزود: این در حالی است که عرضه ارز در این مرکز تسهیل و کوتاه شده است و اگر بهعنوان مثال امروز مدارک ثبت و بارگذاری شود، فردا ارز پرداخت میشود.
این کارشناس مسائل ارزی در پاسخ به این سئوال که چه دستگاههایی به مرکز مبادله نماینده معرفی کردهاند؟ بیان کرد: آن گونه که اطلاع دارم، تاکنون وزارتخانههای علوم، بهداشت و درمان، راه و مسکن، میراث فرهنگی و ورزش و جوانان یک نماینده به مرکز مبادله ارز و کالا معرفی کردهاند، اما بقیه دستگاهها هنوز با مرکز همکاری نمیکنند؛ بهعنوان مثال وزارت ارشاد، وزارت صمت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت جهاد و بقیه وزارتخانهها، بسیار ضروری است که به مرکز مبادله ارز و طلا نماینده معرفی کنند.
عظیمی تصریح کرد: وقتی دستگاهی نماینده به مرکز مبادله ارز و طلا معرفی نمیکند، در واقع ارز خود را از کف بازار تأمین میکند و حتی این موجب افزایش قیمت ارز و نرخسازی میشود.
وی در تشریح پروسه عرضه ارز در مرکز مبادله گفت: متقاضی مدارک را در سامانه مرکز مبادله از سوی نماینده ثبت میکند، یک کد به متقاضی ارسال میشود و با همان کد به بانک ملی میرود و ارز دریافت میکند.
این کارشناس مسائل ارزی درباره مبنای کشف نرخ بازار مبادله ارز و طلا گفت: مبنای کشف نرخ اسکناس، تالار حواله است که درصدی بالای آن، نرخ اسکناس مرکز مبادله خواهد بود. در بخش حواله با سفارش فروش صادرکننده و سفارش خرید واردکننده، کشف نرخ انجام میشود.
عظیمی تصریح کرد: قطعا در مرکز مبادله هم منافع صادرکننده دیده شده و ارز با نرخ جذاب از آنها خریداری میشود و هم منافع واردکننده و به دنبال آن تورم در نظر گرفته میشود.
کد خبر 748062
منبع: فارس