به گزارش سایت خبری پرسون، مسابقات بینالمللی کشتی جام ابراهیم مصطفی که یکی از رقابتهای رنکینگ اتحاد جهانی به حساب میآید از پنجشنبه هفته قبل و با برگزاری مسابقات کشتی فرنگی در شهر اسکندریه کشور مصر آغاز شد و نمایندگان کشورمان در این مسابقات حضوری موفقیتآمیز داشتند. میثم دلخانی و محمدهادی ساروی در اوزان ۶۳ کیلو و ۹۷ کیلوگرم با کسب نشان قهرمانی سالن مسابقات را ترک کردند و محمدرضا گرایی در وزن ۷۲ کیلو در شب گذشته به فینال بازیها رسید. مسابقات کشتی آزاد هم در همین هفته آغاز میشود و مردم شهر اسکندریه میتوانند از تماشای نمایش دلچسب یوزهای کشتیبلد جوان ایرانی لذت ببرند! به بهانه این بازیها و شرایط فعلی کشتی کشورمان گفتوگویی کوتاه با هادی عامل گزارشگر و یکی از کارشناسان کشتی کشورمان ترتیب دادیم که در ادامه میخوانید.
ارزیابی شما از سطح مسابقاتی که در مصر و به عنوان رنکینگ جهانی برگزار میشود، چیست؟
به طور کلی بین جامهایی که در دنیا برگزار میشود اتحادیه جهانی کشتی به ۴ جام امتیاز میدهد یا به عنوان رنکینگدار به حساب میآیند. یکی از مسابقات در کرواسی برگزار شد و حالا هم در مصر برگزار میشود و سال آینده هم در قرقیزستان و مجارستان خواهد بود. این ۴ تا جام از جامهایی به حساب میآید که امتیازات کشتیگیران را برای جدول به دست میآورند و درجایگاه کشتیگیران نقش دارند. این مسابقات به علاوه رقابتهای قهرمانی آسیا و قهرمانی جهانی.
برای سیدبندی ۶ رقابت را درنظر میگیرند؟
بله. ۴ رقابت رنکینگی و قهرمانی قارهای و جهانی.
پس از نظر شما مسابقات مصر هم برخلاف انتقاداتی که شده برای کشتی اهمیت دارد؟
جامها به طور کلی مهم هستند. ما باید در اکثر مسابقات شرکت کنیم وقتی کشتیگیرهایمان را به اردو فرا میخوانند حتما بعد از سیکل تمرینی دو ماه یا سه ماهه در یک جام شرکت کنند تا عیبهایشان توسط خودشان و مربیهایشان مشخص شود. آنها با سبکهای مختلف در تورنمنتها آشنا خواهند شد. در اردوهای داخلی با ۳ یا ۴ حریف تمرینی همیشه تمرین میکنند و اینطور عیب و نقص کشتیگیرها مشخص نمیشود. اما با دلار ۵۰ هزار تومانی مشکلاتی برای اعزام تیمها به وجود میآید که باید به دبیر خسته نباشید گفت. در بحث زیرساختها هم که به فدراسیون ربطی نداشت عملکرد خوبی داشته است. دبیر میگفت کشتیگیر میآورم اما وقتی موش زیر تشکها راه میرود من چطور کشتیگیر بیارم تا کشتی بگیرد؟ مجبور بودم زیرساختها را درست کنم! در اعزامها هم همه کارهای اعزامها را انجام میدهد.
عملکرد کشتیگیرهای فرنگی ما در این مسابقات خوب بود؟
با سه تا فرنگیکار شرکت کردیم که در دو وزن طلا گرفتیم و گرایی هم امروز (روز گذشته) بازی دارد. چهار جوان هم در آزاد در روزهای شنبه و یکشنبه روی تشک میروند.
حضور جوانان کشتیگیر در این مسابقات به باتجربه شدن آنها کمک میکند. نظر شما حضور جوانان در این سطح از مسابقات چیست؟
چون چرخه یک تعریفی در کشتی ایران دارد برای افرادی که مدال دارند و ندارند باید مشخص شود که چطور و چه زمان وارد این چرخه شوند. برای ملیپوشان یا غیرملیپوشان هر کدام یک تعریفی دارد و کادرفنی برایشان برنامهریزی میکند. بهتر است یک کشتیگیر جوان را به جام معتبر نبرند یا کشتیگیر باتجربه را به جامهای نه چندان معتبر نبرند. این مسائل را کادرفنی درنظر میگیرند.
بقیه کشورها که در جام ابراهیم شرکت کردند چندان قوی نبودند.
نه. سال قبل در کرواسی و در رشته آزاد کشور امریکا ۲۰ کشتیگیر آورده بود اما در این مسابقات حضور نداشتند، قزاقستان و گرجستان در این مسابقات فعال بودند ما در کرواسی ۱۸ کشتیگیر فرنگی برده بودیم اما امسال ۳ تا. بستگی به برنامهریزی کشورها دارد.
نظر شما درباره پیوستن روسیه به کشتی آسیا چیست؟
طبیعتا کار برای ما سخت میشود اما از لحاظ فنی به نفع ماست. نبرد با کشتیگیرهای روس کمک میکند در مسابقاتی که سطح بالاتری دارد بچههای تیم آمادهتر شوند.
کشتیگیر گرجستانی به دلایل سیاسی مقابل کشتیگیر ما حضور پیدا نکرد؟ تبعاتی برای کشتی گرجستان ندارد؟
کشتیگیر گرجی آسیب دیده بود. ما در دور اول با گرجیها کشتی گرفتیم و مشکلی نبود. فینال قبل از ساروی هم با رقیب گرجی بود و مشکلی وجود نداشت.
ترتیب سوالات ما برهم خورد! آخرین سوال، درباره نحوه جدید چرخه انتخابی تیم ملی نظر شما چیست؟
با برگزاری چرخه فدراسیون کشتی جلوی بیعدالتی گرفته میشود و دیگر سرمربی و مربی یا فدراسیون کشتیگیر انتخاب نمیکنند. کشتیگیران در مسیری که از قبل تعریف شده رقابت میکنند و حالا کشتیگیر حذف شده هم میداند حد و اندازهاش کجاست و این اتفاق باعث رشد کشتی میشود.
منبع: روزنامه اعتماد