زن عراقی در خیابان‌ های بغداد هنرنمایی می کند

وجدان الماجد هنرمند ۴۹ ساله عراقی ۱۵ نقاشی دیواری از چهره‌ های برجسته عراق و جهان خلق کرده است.
تصویر زن عراقی در خیابان‌ های بغداد هنرنمایی می کند

به گزارش سایت خبری پرسون، با حمایت شهردار بغداد، ۱۵ نقاشی دیواری در خیابان‌ها و ساختمان‌های شهر خلق شده‌اند که یاد شخصیت‌هایی از دنیای معماری، شعر، اندیشه و نقاشی را گرامی می‌دارند. این آثار توسط «وجدان الماجد» هنرمند ۴۹ ساله عراقی خلق شده‌اند.

او در این دیوارنگاره‌ها شخصیت‌های برجسته فرهنگ و هنر عراق و برخی چهره‌های جهانی نظیر «مادر ترزا» و «ماکس وبر» را ترسیم کرده است. در میان عراقی‌ها هم پرتره‌های «جواد سلیم» بنیانگذار هنر مدرن عراق و مجسمه‌ساز نامدار، «زها حدید» معمار فقید و سرشناس عراقی-بریتانیایی، «محمدمهدی جواهری» شاعر، «علی الوردی» مورخ و جامعه‌شناس به چشم می‌خورد.

روزنامه شرق‌الاوسط نقاشی دیواری زها حدید را اینگونه توصیف کرده است: زها حدید ۹۵۰ پروژه را در ۴۴ کشور اجرا کرده است. در دیوارنگاره او که در تقاطع روبروی پل صرافیه قرار دارد، به نظر می رسد که مشتاقانه منتظر باغی است که با گیاهان و گل‌ها مبله شده و اطراف آن را سنگ سفیدی احاطه کرده است. این ابتکار از سوی شهرداری پایتخت با مشارکت وجدان الماجد، استاد دانشکده هنرهای زیبا در دانشگاه بغداد انجام شد.

ماجد درباره نقاشی‌هایش به خبرگزاری فرانسه گفته است: ما به مکان‌های مهجور، شادی می‌بخشیم. گاهی ماموران شهرداری او را همراهی می‌کنند تا در محلش مستقر شود. او می‌گوید: «گاهی تا پاسی از شب می‌مانم، گاهی تا نیمه شب یا حتی ساعت ۲ بامداد. خیابان در این زمان برای یک زن، نگران‌کننده است.» گاهی بعضی اوقات از رهگذران طعنه می‌شوند، چون به گفته خودش آنها عادت ندارند که یک زن نقاشی کند.

یکی از نقاشی‌های او تصویر مظفر النواب ملقب به «شاعر انقلابی» است که سال‌ها به جرم نوشتن علیه رژیم‌ بعثی در زندان‌های عراق محبوس بود و امروز جایگاهی ویژه نزد بسیاری از عراقی‌ها دارد.


یورونیوز نقاشی‌های الماجد را چنین توصیف می‌کند: وجدان قلم‌موی خود را بر روی این دیوارها با ظرافت و آرامش می‌کشد و نقاط عطف و ویژگی‌هایی درخشان ایجاد می‌کند. این هنرمند عراقی موفق شده است در شهر ۹ میلیون نفری بغداد که توسط ساختمان‌های بلند بتنی احاظه شده است، بسیاری از محدودیت‌ها را بشکند و جان تازه‌ای به خیابان‌های آن ببخشد.

* چشم‌انداز یکپارچه برای رنسانس بغداد

علاء معن، شهردار بغداد به ایندیپندنت گفته است که این پروژه بخشی از یک چشم‌انداز یکپارچه برای رنسانس بغداد است و آرزو دارد که شامل توسعه زیرساخت‌های فرسوده در شهر شود. او معتقد است که نقاشی‌های دیواری با هدف «ایجاد زیبایی در شهر با انتقال هنر به خیابان و حذف رنگ خاکستری از خیابان» انجام می‌شود.

به گفته شهردار بغداد، این شهر روزی ۱۰۰۰۰ تن زباله تولید می‌کند و همچنان به پروژه‌های زیربنایی بزرگی نیاز دارد که به دلیل فساد، سوء مدیریت منابع عمومی و بروکراسی در عراق با مشکل مواجه شده است. او ادامه داده: شهر همیشه اولین قربانی است، هر مشکلی در کشور مستقیماً در صحنه شهر ظاهر می‌شود، وقتی بیکاری است، دستفروشان را می‌بینید، وقتی مشکل مسکن در شهر وجود دارد، زاغه‌نشین‌‌ها را می‌بینید.

در بیانیه شهرداری بغداد آمده است: زنان در ساختن آینده و زندگی، شریک هستند و ما نیز با افتخار از مواضع قهرمانانه زنان عراقی یاد می‌کنیم، مواضعی که نمونه‌های بیشتری از نقش بزرگی که زنان می‌توانند ایفا کنند؛ چه در دفاع از زندگی، چه در کار، یا مکمل فعالیت‌های انسانی، یا در زمینه‌های هنری، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی.


الماجد در محله مشهور صدریه، تابلوی فروشندگان هندوانه، اثر «حافظ الدروبی» را بازآفریینی کرده است

منبع: فارس

395873

سازمان آگهی های پرسون