یک کشف دیگر در تخت جمشید

یک کشف دیگر در تخت جمشید از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
تصویر یک کشف دیگر در تخت جمشید

به گزارش سایت خبری پرسون، خبر مهم این هفته درباره کشف صدها قطعه سنگ دارای نقش برجسته در کاخ تچر بود. درو اقع فصل پنجم کاوش آبراهه‌های تخت جمشید، به کشف صدها قطعه سنگ دارای نقش برجسته احتمالاً مربوط به پلکان شمالی کاخ «اچ» در آبراه حیاط جنوبی کاخ تچر منجر شد.

احمدعلی اسدی سرپرست هیئت باستان‌شناسی گفت: این کاوش در ادامه کاوش فصل چهارم و با هدف شناسایی چگونگی امتداد آبراهه‌های موجود در حیاط جنوبی کاخ تچر انجام شد.

این باستان‌شناس تصریح‌کرد: نتایج این کاوش نشانگر این بود که یک آبراه فرعی از آبراه شرقی- غربی شمال حیاط کاخ تچر جدا شده و به سمت جنوب و تا نزدیکی پیکان کاخ موسوم به اچ امتداد داشت.

سرپرست هیئت باستان‌شناسی گفت: در این بخش صدها قطعه سنگ دارای نقوش برجسته که عمدتاً به نظر می‌رسد مربوط به پلکان اصلی کاخ اچ هستند و در دوره پسا هخامنشی به صورت عمدی شکسته و از دریچه‌های عمودی که به کف حیاط راه داشته، ریخته شده‌اند، مشاهده شد.

اسدی با بیان‌اینکه قطعات سنگ نقوش برجسته‌دار دارای نگارهای گیاهی و انسانی هستند، خاطرنشان کرد: دست‌کم یکی از سنگ‌های شناسایی شده دارای نوشته میخی است و در صورت کاوش کامل مجموعه سنگ‌ها احتمال برخورد با نمونه‌های کتیبه دار دیگر بسیار زیاد است.

تخریب ۴ هزار کلیسا، مدرسه و گورستان تاریخی پس از نسل کشی ارامنه

این هفته همزمان با ۲۴ آوریل مراسم گرامیداشت یکصد و هفتمین سالگرد واقعه نسل کشی ارمنیان در کلیسای سرکیس مقدس برگزار شد در حاشیه مراسم ادای احترام به قربانیان این واقعه و مراسم دعای ربانی، نشست خبری سیبوه سرکیسیان اسقف اعظم درباره واقعه نسل کشی نیز در حضور خبرنگاران برگزار شد. در این نشست خبری، خلیفه ارامنه تهران بیان کرد: مردم ارمنی از اقوام کهن تاریخ هستند تمدن ارمنی و ملت ارمنی با مردم و تمدن ایران همزمان بوده است و هر دو ملت ایرانی و ارمنی از اعماق تاریخ می آیند. بنابراین دولت‌های جدید نمی‌توانند واقعیت را انکار کنند و خود را متمدن بدانند.

ایساک یونانسیان رئیس هیأت مدیره مؤسسه ترجمه و تحقیق هور نیز در این نشست گفت: چهار هزار کلیسا و مدرسه و گورستان تاریخی بعد از نسل کشی ارامنه از بین رفته است. مانند گورستان تاریخی شهر استانبول که امروز با نام میدان تقسیم می‌شناسند و مردم روی سنگ‌هایی قدم برمی دارند که روزگاری سنگ قبور بوده‌اند. همچنین مصادره اموال و دارایی‌ها در سال ۱۹۱۴ انجام شد و تا ۱۹۲۳ با اوج نسل کشی‌ها ادامه داشت. مانند تصاحب کاخ سابق ریاست جمهوری و یا یک پایگاه هوایی که متعلق به سه خانواده ارمنی است.

وی به مسجد جامع ایرانی شهر شوشی اشاره کرد و گفت: این مسجد مرمت شده اما متأسفانه پس از اشغال شوشی وزیر فرهنگ آذربایجان گفته که این مسجد هیچ وقت ایرانی نبوده و به سبک خودمان آن را تغییر می‌دهیم.

معرفی اردکان و شانلی‌اورفا در نمایشگاه گردشگری جهان اسلام

دبیر اجرایی نمایشگاه گردشگری جهان اسلام گفت: اردکان به دلیل هم‌زیستی مسلمانان و زرتشتیان و شانلی‌اورفا معروف به شهر پیامبران، در نمایشگاه معرفی می‌شوند.

اولین نمایشگاه گردشگری جهان اسلام ۱۷ تا ۲۰ خردادماه ۱۴۰۱ در نمایشگاه بین‌المللی شهرآفتاب برگزار می‌شود. به همین منظور نشست خبری نمایشگاه گردشگری جهان اسلام (iWTE) در این هفته برگزار شد.

در این نشست، آزاده مستعانی دبیر اجرایی نمایشگاه از اردکان در یزد و شانلی اورفا در ترکیه به‌عنوان دو شهر داخلی و خارجی که در این رویداد معرفی خواهند شد، نام برد و افزود: در انتخابمان سعی کرده‌ایم سراغ شهرهایی برویم که علی‌رغم زیرساخت‌های موجود کم‌تر دیده و شناخته شده‌اند. در بخش خارجی با سفرا و نمایندگان کشورهای مختلف از جمله عراق درباره تیسفون و بابل رایزنی‌هایی انجام شد. شانلی‌اورفا در سوریه از این لحاظ که به شهر پیامبران معروف است و طبق روایات پیامبران زیادی در آن به مبعث رسیده‌اند، دارای اهمیت است. همچنین در بخش داخلی هم شهرهایی مطرح بودند که نهایتاً اردکان با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد، انتخاب شد.

سرپرست موزه آبگینه و سفالینه‌ها معارفه شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران در حکمی نوید صالح‌وند را به سرپرست موزه آبگینه و سفالینه‌ها منصوب کرد.

معاون میراث‌فرهنگی استان تهران ضمن قدردانی از عملکرد حمید وکیل‌باشی در مدت مدیرت در موزه آبگینه و سفالینه‌ها گفت: موزه آبگینه باید مکانی برای پژوهش و معرفی هنر شیشه و سفال باشد.

محسن سعادتی عنوان کرد: انتظار می‌رود موزه آبگینه و سفالینه‌ها ضمن توسعه تعامل با سایر موزه‌ها ارتباط نزدیکی با مراکز علمی و دانشگاهی داشته باشد.

توصیه به هموطنان برای خرید تورهای جام جهانی قطر

از آنجا که تب سفر به قطر برای حضور در جام جهانی بالا گرفته، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اولین اطلاعیه خود درباره جام جهانی ۲۰۲۲ قطر منتشر کرد.

در متن این اطلاعیه آمده است: نظر به اینکه در روزهای اخیر در فضاهای حقیقی و مجازی، تبلیغات مربوط به برگزاری و فروش تورهای جام جهانی فوتبال در حال گسترش است، به اطلاع می‌رساند با توجه به عدم اختصاص پرواز یا فروش اقامت هتل‌ها در قطر و یا هماهنگی راهنماها برای جام جهانی هموطنان عزیز در این مرحله صرفاً می‌توانند نسبت به خرید بلیط بازی‌ها اقدام کنند؛ البته فرآیند خرید بلیط بازی‌های جام جهانی نیز اعم از بازی‌های تیم ملی ایران یا سایر کشورها از طریق فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران اطلاع رسانی و ثبت نام می‌شود.

منبع: مهر

395045

سازمان آگهی های پرسون