به گزارش سایت خبری پرسون، بهرام عیناللهی امروز در مراسم "بهرهبرداری از فاز نهایی بزرگترین کارخانه تولید واکسن غرب آسیا در شهرک دارویی برکت" با بیان اینکه در تجربه دفاع مقدس به همه جهان نشان دادیم که انسانهای فداکار با دانش و مجاهدت خود کارهای بزرگی انجام دادند، اظهار داشت: وقتی کرونا در جهان فراگیر شد کشورها وضعیت یکسانی نداشتند و کشور ما نیز در اوج تحریم و تحت فشار حداکثری قرار داشت. در چنین شرایطی دشمن میخواست فشار مضاعفی بر مردم ایجاد کند.
وی افزود: این تجربه به ما ثابت کرد که فقط با اتکا به خود میتوانیم رشد کنیم و باید به سمت خودکفایی برویم.
وزیر بهداشت ادامه داد: ما در وزارت بهداشت خودکفایی در دارو و تجهیزات را جزو اهداف اصلی خود قرار دادیم اما متاسفانه برخی فرایندها و سیستمهایی که داشتیم مانع از این کار میشد، یکی از انها ارز ترجیحی بود. ارز ترجیحی ضدتولید است زیرا تعارض منافعی در آن بوجود میآید. کمبود دارو به دلیل کندی فرآیندهاست.
وی با اشاره با لزوم توجه به هوش مصنوعی و استارتاپها بیان کرد: ایستادن مردم در صف دارو، باعث خجالت است و باید داروی بیماران مزمن قابلیت تحویل به منزل آنها را داشته باشد.
عین اللهی با بیان اینکه مهمترین عامل موفقیت در کشورها نیروی انسانی است، بیان داشت: ما چرا باید کمبود دارو داشته باشیم؟ باید شرایطی فراهم شود که تولید افزایش یابد. ما نباید اقتصاد متکی به نفت داشته باشیم. صنعت دارو و واکسن میتواند با صادرات، بسیاری از این وابستگیها را کم کند. با فعال کردن شهرکهای دانشبنیان و محصولمحور کردن پژوهشها باید به حد اعلا برسیم.
وی با بیان اینکه بحثی که مقام معظم رهبری سالها مطرح کرده بودند، مرجعیت علمی است، خاطرنشان کرد: ما میتوانیم محور فعالیتهای علمی پژوهشی و آموزشی منطقه باشیم. ستاد اجرایی فرمان امام میتواند در فعالیتهای بین المللی پیشتاز شود باید توانمندی خود را با صادرات محصولها افزایش دهیم و توان علمی خود را در منطقه نشان دهیم. امروزه همه سرمایه گذاران و خیرین باید در بحثهای تولیدی هزینه کنند.
وزیر بهداشت با بیان این که امروز ستاد اجرایی فرمان امام در قله موفقیت ایستاده است، خاطرنشان کرد: زیرساختهایی که ایجاد شده برای ما اطمینان ایجاد میکند که علیه هر نوع ویروس و میکروبی واکسن بسازیم.
وی با بیان این که ما درباره تایید علمی هر محصولی بسیار دقیق و موشکافانه عمل میکنیم و کمیتهها سختگیری زیادی در تایید واکسنهای کرونا دارند، یادآور شد: واکسن برکت کم عارضه ترین واکسن و بسیار موثر است و امیدواریم علاوه بر استفاده در داخل کشور، واکسن را به کشورهای منطقه و فقیر نیز را صادر کنیم، با مصوبه ستاد کرونا امکان صادرات واکسن به سایر کشورها وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه برکت امروزه یکی از پرافتخارترین مراکز علمی دنیا را باحضور دانشمندان جوان ایجاد کرده، خاطرنشان کرد: گروه دارویی برکت گامهای بلندی در جهت رفع مشکلات برداشته است و شرکت واکسنسازی برکت اکنون یک مرکز بینالمللی است.
عارف نوروزی؛ رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در آیین بهرهبرداری از بزرگترین کارخانه تولید واکسن در غرب آسیا با بیان اینکه از روزهای اول بحران کرونا مشکلات ناشی از کمبود ماسک و دارو و مواد ضدعفونی و ... وجود داشت، اظهار کرد: از بدو ورود کرونا به کشور کمیتهای زیر نظر ستاد اجرایی فرمان امام شکل گرفت و همه تلاشها و کوششها در زمینه ماسک، تولید مواد ضدعفونی و دارو و تجهیزات پزشکی در دستور کار ستاد اجرایی قرار گرفت و در نهایت نیز این تلاشها به تولید واکسن رسید که در پلتفرمهای مختلف مطالعات آغاز و روی یک پلتفرم تمرکز شد.
وی افزود: وقتی خبر موفقیت تولید واکسن در ایران منتشر شد؛ دشمنان ملت ایران به ویژه دولت متخاصم امریکا از هیچ کوششی برای جلوگیری از انتقال پول، ممانعت از ورود تجهیزات، مواد اولیه و دارو به کشور دریغ نکردند و سعی کردند ملت را تحت فشار قرار دهند اما این رفتارها هیچ خللی در اراده جوانان نخبه و مسئولین فداکار ستاد اجرایی فرمان امام ایجاد نکرد و شبانهروز تلاش کردند و امروز به تولید 60 میلیون دوز واکسن رسیدیم که بخشی از آن تحویل جامعه شده، بخشی آماده تحویل و بخشی نیز آماده صادرات است.
وی ادامه داد: ما زمانبندیهایی اعلام کرده بودیم و دولتهادی تحریمکننده کارشکنی کردند تا نتوانیم به وعدههایی که به مردم دادیم عمل کنیم. تا دو ماه نرم افزار دستگاههای مرتبط با ساخت واکسن به ما تحویل داده نمیشد.
سرپرست ستاد اجرایی فرمام امام گفت: وقتی منافع این کشورها ایجاب کند حتی به مردم کشورهای خودشان نیز رحم نمیکنند و بحث حقوق بشر برای این کشورها شوخی است. کشورهای تحریمکننده وقتی متوجه شدند که ما تولید واکسن را به نتیجه رساندیم، تمام شرکتهای دانش بنیان ستاد اجرایی فرمان امام را تحریم کردند. با این وجود با یاری خداوند و تلاش همکاران، هرچند با تاخیراتی مواجه شدیم اما به هدف خود رسیدیم تا جایی که از زمان ورود سویه اومیکرون به کشور تا زمان تولید واکسن اختصاصی این سویه، 29 روز طول کشید.
وی با بیان اینکه ظرفیت مقابله با هر ویروسی را داریم که کشور را تهدید کند؛ خاطرنشان کرد: ما این امکان را داریم که ماهانه 30 میلیون دوز و سالانه 350 میلیون دوز واکسن تولید کنیم و به جایی رسیدیم که علاوه بر کشور خودمان قابلیت پاسخگویی به نیاز کشورهای منطقه را نیز داریم.
نوروزی درباره دستاوردهای ستاد اجرایی فرمان امام در دو سال اخیر ابراز کرد: در دوسال گذشته توفیقات زیادی داشتیم؛ گروه دارویی برکت اولین تولیدکننده داروی رمدسیویر با ظرفیت تولید هفتگی 30 تا 45 هزار ویال بود.
وی داخلی سازی و تولید دستگاههای اکسیژنساز، تولید انواع کیتهای تشخیصی، احداث بزرگترین مجتمع تولید ماسک غرب آسیا با ظرفیت 5 میلیون ماسک در روز طی 23 روز، تولید سه میلیون لیتر مواد ضدعفونی، داخلی سازی دستگاه اکسیژنساز و هزار دستگاه دم و بازدم و بهره برداری از 10 هزار متر مربع کارخانه تولید واکسن در 120 روز را از اقدامات ستاد اجرایی در دوسال اخیر برشمرد.