به گزارش سایت خبری پرسون، محمد قاسمی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز قزوین گفت: متاسفانه کلاهبرداران، متخلفان و سودجویان بستر اینترنت و فضای مجازی از هیچ حربه، حیله و شیوهای برای انتقال و برداشت غیرقانونی از حسابهای بانکی و بردن داراییهای شهروندان دریغ نکرده و روزانه شاهد شیوههای جدید کلاهبرداری و افزایش این موضوع در سطح جامعه هستیم و بسیاری از آنها در نتیجه به صورت پرونده در دستگاه قضایی مطرح میشود.
وی افزود: عمده کلاهبرداریهای حوزه فضای مجازی، کلاهبرداری به روش فیشینگ، خریدهای اینترنتی، کلاهبرداری تلفنی با عناوینی همچون رادیو جوان و موارد حوزه رمز ارز است، که توصیه میشود شهروندان در مواجهه با این موارد دقت و هوشیاری لازم را داشته باشند، تا در دام کلاهبرداران اینترنتی گرفتار نشوند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز قزوین در ادامه بیان داشت: طی روزهای اخیر در استان قزوین شاهد افزایش کلاهبرداری فیشینگی تحت عنوان سامانه ثنا و ابلاغیههای قضایی بودیم، که در این روش فرد کلاهبردار با جعل آدرس اینترنتی سامانه ثنا (سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی) و با ارسال پیامک از شمارههای شخصی با محتوایی همچون ابلاغیه ثبت شکواییه در مراجع قضایی، صدور برگ جلب، صدور رای محکومیت و... شهروندان را با توجه به حساسیت موضوع به سمت ورود به سایت جعلی سامانه ثنا سوق میدادند، تا به اطلاعات حساب بانکی مردم با پرداخت مبلغی ناچیز دست یابند و سپس با توجه به خلاءها و نواقص موجود در سیستمهای بانکی، نسبت به انتقال موجودی حساب شهروندان اقدام نمایند.
قاسمی در ادامه هشدار داد: در این گونه موارد و پس از کلیک بر روی لینک، علاوه بر اینکه افراد را به سمت درگاه اینترنتی جعلی بانکی سوق میدهد، یک بد افزار هم در تلفن همراه آنها به طور خودکارنصب و فعال میشود که آن بد افزار همان پیامک را با خط تلفن شهروندان برای مخاطبین آنها نیز ارسال مینماید.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز قزوین در خصوص راههای پیشگیری از این اینگونه کلاهبرداریهای اینترنتی گفت: شهروندان محترم آگاه باشند، که کلیه پیامهای مربوط به سامانههای قضایی از طریق پیامک و با سرشماره ADLIRAN ارسال میشود و هرگونه پیامک در خصوص سامانههای قضایی و اوراق قضایی اعم از ثبت شکواییه، صدور برگ جلب و... از طریق سایر سرشمارهها مخصوصاً مواردی که دارای لینک پرداخت میباشد، جعلی و در راستای کلاهبرداری است.
وی ادامه داد: تمامی پیامهای ارسالی در خصوص ابلاغیههای قضایی فاقد لینک است و به هیچ وجه جهت مشاهده ابلاغیه قضایی، نیاز به پرداخت وجه نیست و پیامکهای مذکور هرگز با شماره سیمکارت شخصی ارسال نمیشود و جهت اطمینان، کاربران میتوانند به سایت اصلی ابلاغ الکترونیک قضایی به آدرس eblagh.adliran.ir مراجعه نمایند.
محمد قاسمی با بیان اینکه شهروندان حتما برای تراکنشهای بانکی غیرحضوری از رمزهای یکبار مصرف استفاده کنند، افزود: در صورت دریافت پیامک و مشاهده موارد مشکوک، مراتب را از طریق شماره ۰۹۶۳۸۰ یا سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir و یا سامانه پیامکی دادسرای عمومی و انقلاب قزوین به شماره ۰۹۳۹۲۶۵۸۰۰۶ و یا به صورت مراجعه حضوری، به پلیس فتا گزارش کنند.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین خاطرنشان کرد: چنانچه بر روی لینک جعلی کلیک نمودند و بدافزار در تلفن همراه آنها فعال شد، بلافاصله با مراجعه به مراکز تخصصی این حوزه بدافزار (ویروس) را شناسایی، کشف و حذف نمایند و چنانچه قادر به کشف و شناسایی ویروس در تلفن همراه خود نشدند، تلفن همراه خود را به حالت تنظیمات کارخانه بازگردانند.