به گزارش سایت خبری پرسون، به گفته فعالان، در هفتهها و ماههای گذشته، به طور کلی، معاملهگران تصور میکردند که مذاکرات هستهای در شرایط خوب یا معمولی قرار دارد. همین عامل موجب میشد بیگدار به آب نزنند و به راحتی اقدام به خرید دلار نکنند. با این حال، از هفته گذشته، معاملهگران از سمت داخل و خارج کشور، سیگنالهایی را دریافت کردند که احتمال احیای برجام را برای آنها ضعیف کرد. این موضوع موجب شد اسکناس آمریکایی به سرعت از مقاومت 24 هزار و 800 تومان عبور کند و خود را به کانال 25 هزار تومانی برساند. با رفتن به کانال 25 هزار تومانی، سرعت رشد قیمت اسکناس آمریکایی تندتر شد.
بازار نیازمند قدرتنمایی سیاستگذار
به گفته فعالان، جدا از برهم خوردن تصورات معاملهگران نسبت به آینده مذاکرات هستهای، وضعیت و آمارهای متغیرهای پولی نیز چندان جالب توجه نبوده است. این دو موضوع از نگاه برخی تحلیلگران دست به دست هم دادهاند تا سمت و سوی انتظارات در بازار ارز تا حدی تغییر کند. در واقع وزن و قدرت عوامل کاهشی در بازار پایینتر آمده است. به نظر میرسد سیاستگذار باید در روزهای ابتدایی هفته جاری اقدام به مدیریت بازار ارز کند، در غیر این صورت، رشد قیمت دلار ادامه خواهد یافت. به گفته یکی از بازیگران با تجربه ارزی، بازارساز میتواند از طریق مداخله موقت ارزی، انتظارات هیجانی را تعدیل کند و معاملات را در مسیر ثبات قرار دهد.
دیدگاه بازیگران فنی نسبت به آینده دلار
تحلیلگران فنی باور دارند در صورتی که قیمت دلار به بالای سطح 25 هزار و 800 تومانی برسد، شانس شکست مقاومت 26 هزار و 200 تومانی وجود خواهد داشت. در صورتی که دلار این محدوده را از دست بدهد، به سوی ابتدای کانال 25 هزار تومانی حرکت خواهد کرد. حمایت مهم دلار در این مقطع زمانی دو نقطه 25هزار و 200 و 24 هزار و 800 تومان خواهد بود.
علامت دلار به سکه امامی
با افزایش قیمت دلار در هفته گذشته، سکه امامی نیز سیر صعودی گرفت و توانست از دو مقاومت مهم عبور کند. فلز گرانبهای داخلی در آخرین روز هفته 250 هزار تومان رشد را به ثبت رساند و به بهای 11 میلیون و 200 هزار تومان رسید. سکه روز دوشنبه نیز از مقاومت 10 میلیون و 800 هزار تومانی عبور کرده بود. برخی معاملهگران انتظار دارند که با توجه به افزایش بهای اونس طلا و تثبیت بالای مرز هزار و 800 دلاری، سکه به افزایش خود در روز شنبه نیز ادامه دهد.
منبع: دنیای اقتصاد