به گزارش سایت خبری پرسون، به گفته فعالان، ناامیدی معاملهگران از احیای توافق هستهای در دولت دوازدهم مهمترین عاملی بوده که جهت انتظارات معاملهگران بازار را در روزهای اخیر تحت تاثیر قرار داده است. در کنار این، اخباری شنیده میشود که در صورت خروج ایران از مذاکرات هستهای، آمریکا تحریمهای جدیدی را علیه صنعت نفت ایران اعمال خواهد کرد. روزنامه والاستریت ژورنال چندی پیش از قول چند منبع رسمی آمریکا گزارش داد که دولت جو بایدن در حال بررسی اعمال تحریمهای جدید علیه ایران در صورت شکست مذاکرات هستهای است. این گزارش میافزاید آمریکا در نظر دارد تحریمهای سختتری علیه فروش نفت ایران به چین اعمال کند تا ایران را تشویق کند برای توافق هستهای تصمیم بگیرد و هزینه شکست مذاکراتی که در حال حاضر به تعلیق افتاده را بالا ببرد.
در حالی که شماری از فعالان، تعلیق مذاکرات هستهای را مهمترین عامل تغییر سمت و سوی انتظارات بازار دانستهاند، دستهای دیگر از فعالان معتقدند که معاملهگران پیش از شروع رسمی کار بازار در مردادماه تصمیم گرفتند از فرصت نبود عرضه بازارساز استفاده کنند و با بالا بردن تحرکات خود و رشد قیمتها، امکان فروش دلار در نزدیک مرز ۲۵ هزار تومانی را برای خود فراهم کنند. اگر دیدگاه این دسته از معاملهگران درست باشد، باید در انتظار افت قیمت دلار در روز جاری بود.
امید کاهشیها به صرافیها
امروز صرافیهای بانکی فعالیت خود را از سر میگیرند و بازیگران رسمی نیز در بازار متشکل معاملات خود را انجام خواهند داد. ممکن است در روزهای اخیر، دستهای از معاملهگران رسمی نیاز به تهیه ارز داشتند و به دلیل نبود امکان فراهم کردن ارز مورد نیاز خود از بازار متشکل یا صرافیهای بانکی به بازار آزاد مراجعه کرده و از این طریق، زمینهساز رشد قیمتها شده باشند. بخشی از معاملهگران امیدوارند که با شروع کار صرافیها، اثرگذاری نوسانگیران بر قیمت دلار کاهش پیدا کند و افزایش عرضه ارز، اسکناس آمریکایی را در مسیر کاهشی قرار دهد.
دیدگاه تحلیلگران فنی درباره آینده دلار
برخی از تحلیلگران فنی با توجه به رشد روزهای اخیر اعتقاد دارند که موج افزایشی جدیدی آغاز شده است و عنوان میکنند که دلار به زودی از مقاومت ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومانی نیز عبور خواهد کرد. با این حال، دسته دیگری از فعالان اعتقاد دارند که باید واکنش بازارساز به افزایش قیمت دلار را رصد کرد. از نگاه آنها، افزایش عرضه ارز در روز دوشنبه میتواند زمینهساز نزول قیمت دلار شود و قیمت را به پشت خط ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومانی بازگرداند. از نگاه آنها تا زمانی که قیمت دلار زیر محدوده مقاومتی ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان قرار دارد، نمیتوان از آغاز حرکت یک موج جدید افزایشی در بازار سخن گفت.
حرکت سکه به سوی سطح مقاومتی
دیروز سکه امامی به سوی سطح مقاومتی ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی حرکت کرد. روز یکشنبه فلز گرانبهای داخلی ۱۵۰ هزار تومان رشد را به ثبت رساند و در محدوده ۱۰ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان قرار گرفت. در روزی که بازارهای جهانی تعطیل بودند، بیشتر معاملهگران رشد قیمت فلز گرانبهای داخلی را به افزایش قیمت دلار نسبت دادند. به باور تحلیلگران فنی در صورتی که در روزهای آتی، سکه به بالای سطح مقاومتی ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برود، شانس صعود این فلز گرانبها تا محدوده ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان زنده خواهد شد. البته به گفته بیشتر فعالان، در صورتی که دلار در روز جاری افزایش خاصی را تجربه نکند، فلز گرانبهای داخلی نیز به مسیر کاهشی بازخواهد گشت و حرکت به سوی حمایت ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را از سر خواهد گرفت.
سکه مدتهاست که در کانال ۱۰ میلیون تومانی زندانی شده است و خروج از این کانال، میتواند در سمت انتظارات کاهشی یا افزایشی، تغییرات معناداری را ایجاد کند. دیروز امید بیشتر معاملهگران سکه به روند دلار و افزایش اسکناس آمریکایی به بالای مرز ۲۵ هزار تومان بود. آنها تصور میکنند که اونس طلا کار دشواری برای افزایش قیمت دارد. واگرایی فزاینده در نرخ بهره جهانی که باعث حمایت از دلار آمریکا میشود، احساسات نزولی تحلیلگران والاستریت را بیش از پیش فعال کرده است و همین موضوع موجب شده که بازیگران بازار داخلی نیز با احتیاط بیشتری روند قیمت طلا را دنبال کنند. در نظرسنجی اخیر سایت تخصصی کیتکو درمورد آینده طلای جهانی، ۶۰درصد سرمایهگذاران کلان در والاستریت معتقد بودند که فلز زرد در هفته جاری روندی نزولی خواهد داشت. این موضوع موجب خواهد شد که سکهبازان با احتیاط در موقعیت خرید قرار بگیرند، مگر اینکه شاهد رشد معناداری در بازار دلار باشند.
منبع: دنیای اقتصاد