به گزارش سایت خبری پرسون از آذربایجانغربی، جلیل جباری با اشاره به ثبت هفت اثر منقول آذربایجانغربی در فهرست آثار ملی اظهار داشت: یکی از این آثار،«منبر مسجد جامع ارومیه» بوده که قدمت آن به دوران قاجاریه بازمیگردد.
وی ادامه داد: مالکیت این اثر وقفی بوده و جنس منبر مسجد جامع ارومیه از چوب است و ارتفاع 314 و طول 356 سانتی متری دارد و هم اکنون در شبستان مسجد جامع ارومیه نگهداری می شود و از سوی دیگر، تخریب جزئی به خود دیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی گفت: دومین اثر ملی ثبت شده استان،«سنگ قبر» است که قدمت آن به دوران اسلام میرسد و این اثر نیز تخریب جزئی به خود دیده و در موزه مردم شناسی نگهداری میشود.
جباری با اشاره به اینکه سومین اثر ملی ثبت شده استان «پیکرک گلی» است افزود: قدمت این اثر منقول نیز به دوران پیش از تاریخ بازمیگردد و دارای 42 سانتیمتر طول و 30 سانتی متر ارتفاع است و محل نگهداری آن موزه باستانشناسی است و بر اثر کاوش تپه قره گوزلو به وجود آمده و تخریب جزئی دیده است.
وی با بیان اینکه «پرونده سفالی»، دیگر اثر باستانی ثبت شده برای هزاره اول پیش از میلاد است که مالکیت دولتی داشته و جنس سفال دارد و هم اکنون در مخزن موزه باستانی شناسی ارومیه نگهداری میشود عنوان کرد: این اثر تخریبی نیز که تخریب جزئی دیده بر اثر اکتشاف در محوطه باستان شناسی قلات سوغانلو به دست آمده است.
این مقام مسوول با اشاره به ثبت ملی«پاپیون مفرغی» بیان کرد: قدمت این اثر منقول به دوران مفرغ بازگشته و دارای مالکیت دولتی است و از تپه حسنلو کشف شده و هم اکنون نیز در موزه باستان شناسی ارومیه نگهداری میشود.
جباری«کوزه طرح دار» را نیز از جمله آثار ملی ثبت شده آذربایجانغربی عنوان کرد و گفت: قدمت این اثر هزار دوم قبل از میلاد بوده و جنس آن از فلزمفرغ است و از تپه حسنلو کشف شده و هم اکنون در موزه حسنلو نگهداری میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی اظهار داشت: اثری مانند «سر علم عزاداری» نیز به دوران صفویه بازمی گردد و از جنس فلز مفرغ است و روی آن خط نسخ شکسته برجسته وجود دارد و هم اکنون این اثر ملی ثبت شده در سالن موزه مردم شناسی نگهداری می شود.
وی با اشاره به اثر گل مهر ساسانی با نقش «اسپهبد اسب سوار» بیان کرد: قدمت این اثر ملی ثبت شده به دوران ساسانی بازمی گردد و دارای نقش برجسته با نقوش انسانی و حیوانی بوده و نحوه دستیابی آن نیز توقیفی بوده است.
جباری تصریح کرد: همچنین محل نگهداری این اثر سالن موزه باستانی شناسی خوی است و هم اکنون تخریب جزئی به خود دیده و مالکیت دولتی دارد.
وی با اشاره به اینکه هفتمین اثر ملی ثبت شده نیز تبر مفرغی است خاطرنشان کرد: قدمت این اثر که به دوران مفرغ بازمی گردد از تپه رسول مهاباد کشف شده و با مالکیت دولتی و تخریب جزئی در مخزن موزه باستان شناسی ارومیه نگهداری می شود.
انتهای پیام/